Vivus – är de bäst och billigast?

Vivus är ett företag som erbjuder mindre högkostnadskrediter till låntagare i Sverige. Deras syfte är att förenkla din ekonomiska resa genom att erbjuda flexibla lånemöjligheter anpassade för diverse behov. Med en enkel och snabb ansökningsprocess, är det i många fall möjligt att få en snabb utbetalning.

Företaget använder inte UC för att göra kreditupplysningar, något som kan vara lockande för många kunder.


Ny produkt
Recension
Lånebelopp 2 000 – 15 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Effektiv ränta 99.5 – 1135.8 %
Utbetalning
 • Få besked direkt
 • Lån utan UC
 • Flexibel återbetalning
Högkostnadskredit
Exempel: Ett lån på 5000 kr till 39 % nominell ränta med en återbetalningstid på 3 månader och 395 kr i uppläggningsavgift samt totala lägst att betala-avgifter om 300 kr ger en effektiv ränta på totalt 146.5 % (Annons)

Om Vivus

Vivus är en populär långivare med lång erfarenhet och med ganska bra betyg från sina tidigare kunder. De erbjuder mindre lån med hög ränta, samt en ganska kort återbetalningstid. Faktum är att återbetalningstiden är så kort som 30 dagar, även om det går att delbetala under en längre tid.

Företaget erbjuder snabb utbetalning (mot en avgift) och står ut ur mängden med sin smidiga och enkla kreditprocess. 

Vivus tar ansvar för sina kunders ekonomiska välbefinnande, och betonar vikten av att låna pengar ansvarsfullt. De värnar också om kundens personliga integritet och följer strikta lagar och regelverk för att säkerställa konfidentialitet.

Sammanfattning av recension

Vivus är en pålitlig långivare som erbjuder snabba och säkra lån för korta perioder. De betonar kundservice, transparens och snabb service. De har en användarvänlig webbplats och ger tydlig information om avgifter och villkor. 

De uppmanar även sina kunder till ansvarsfull låntagning och noggrann övervägning av ekonomisk situation, något som gör dem till ett starkt val för kortfristiga finansiella behov.


Kundtjänst

Vivus webbplats är välordnad och ger lättåtkomlig information. Deras kundtjänst är professionell, vänlig och tillgänglig mellan 08:00-17:00 på vardagar. Kundrecensioner betonar snabb service och hjälpsamhet, och företaget tar negativa recensioner på allvar för att kunna förbättra sin upplevelse.


Pris

De erbjuder krediter med tydlig prisstruktur och transparenta räntor och avgifter. Den nominella årsräntan är 43,5%, men den effektiva räntan kan i många fall vara betydligt högre än så. Dessa krediter klassificeras som högkostnadskrediter och har extra avgifter vid försenad återbetalning.


Användarupplevelse

Deras webbplats erbjuder en användarvänlig upplevelse både på mobila enheter och datorer med en ren och okomplicerad design. Ansökningsprocessen för lån är tydligt förklarad i steg-för-steg-instruktioner. Webbplatsen är snabb och prioriterar användarnas säkerhet och integritet med omfattande sekretessåtgärder.


Behandlingstid

Vivus erbjuder en snabb behandlingstid, erbjuder omedelbar utbetalning mot en avgift, och snabba beslut på låneansökningar, vilket är kritiskt för akuta ekonomiska behov. De strävar efter ansvarsfull långivning och är ett attraktivt val för snabba alternativ utan att tumma på säkerhet och kvalitet.


Andra fördelar

Deras flexibilitet och fokus på kundens behov gör dem attraktiva för låntagare, även om de erbjuder en ganska snäv tjänst utan tilläggstjänster. Vivus strävar dock väldigt mycket efter att vara användarvänliga och tillmötesgående, något som många kunder uppskattar.


Vivus.se Lånekalkylator
2 000 kr 15 000 kr
3 månader 12 månader
99.5 % 1135.8 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Vivus – Lån

Vivus.se

Lånebelopp 2 000 – 15 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Ränta 39 %
Effektiv ränta 99.5 – 1135.8 %
Ålder 18 år

Fördelar

 • Snabb och säker låneansökan
 • Tydlig information och transparens om avgifter och villkor
 • Snabb utbetalning

Nackdelar

 • Höga räntor och avgifter
 • Långsam utbetalning om du inte betalar tilläggsavgift
 • Erbjuder endast en typ av lån

Kundtjänst

Företagets webbplats är välstrukturerad med bra länkar till den viktigaste informationen. Det är lätt att hitta det du letar efter, oavsett om du har använt webbplatsen tidigare eller inte. 

Det är också lätt att nå deras kundtjänst via ett flertal olika kontaktalternativ, såsom mail eller telefon. 

Kundtjänsten hos Vivus har ett rykte om sig att vara professionell och vänlig. De är även kända för sin snabba och effektiva service, vilket är avgörande för kunder i akuta ekonomiska situationer. Vivus prioriterar också öppenhet och direkt kommunikation, vilket framgår av deras tydliga och lättillgängliga kontaktinformation på deras webbplats.

Externa källor som Trustpilot visar att även om det finns en variation i hur kunder upplever deras tjänster, tenderar många att betona den snabba servicen och den hjälpsamma supporten de fått. 

Vivus verkar ta kundfeedback på allvar, vilket är synligt i deras strävan att ständigt förbättra kundupplevelsen.

Företagsinformation

Företag4Finance AB
AdressVaruvägen 9, 125 30 Älvsjö, Sweden
E-postsupport@vivus.se
Telefon08 420 400 20

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 17:00
Tisdag08:00 – 17:00
Onsdag08:00 – 17:00
Torsdag08:00 – 17:00
Fredag08:00 – 17:00
Lördag
Söndag

Pris

Vivus erbjuder krediter med en tydlig prisstruktur. De är transparenta med sina räntor och avgifter, vilket framgår tydligt på deras webbplats. Den nominella årsräntan är 43,5%, och den effektiva räntan kan vara betydligt högre än så, beroende på kreditens villkor. 

Det är viktigt att notera att dessa lån klassificeras som högkostnadskrediter, vilket innebär att de har högre räntor och avgifter jämfört med traditionella personliga lån eller kreditkort.

Vivus är öppna med att det finns ytterligare avgifter om återbetalningen inte sker i tid, vilket är en viktig aspekt att överväga. De betonar vikten av ansvarsfull låntagning och uppmuntrar kunder att endast låna pengar om de är säkra på att de kan återbetala lånet inom den angivna tidsramen.


Krav

 • Minst 18 år
 • Svensk medborgare och svenskt personnummer
 • Krav på mobilnummer och bankkonto i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar tillåtna
 • Kunna genomgå en sedvanlig kreditprövning

Användarupplevelse

Deras webbplats erbjuder en användarvänlig upplevelse både på mobil och dator. Webbplatsens design är ren och okomplicerad, vilket gör det enkelt för användare att navigera och hitta den information de behöver utan onödig förvirring. Processen för att ansöka om ett lån är tydligt förklarat i steg-för-steg-instruktioner, vilket minimerar eventuell förvirring eller misstag från användarens sida.

Laddningstiderna är snabba, och webbplatsen anpassar sig smidigt till olika skärmstorlekar. Detta är särskilt viktigt idag då många föredrar att använda sina mobila enheter för sådana tjänster.

Vivus lägger stor vikt vid kundens säkerhet och integritet, vilket framgår av deras omfattande sekretesspolicy och användningen av säkra anslutningar för att skydda känslig information. De är transparenta om de villkor och avgifter som gäller för deras tjänster, och de erbjuder även en detaljerad FAQ-sektion där användare kan få svar på vanliga frågor. 

Denna öppenhet och tillgänglighet av information förstärker användarens förtroende och tillfredsställelse med tjänsten.


Behandlingstid

En av de mest framträdande aspekterna av Vivus är deras snabba behandlingstid. På deras webbplats betonas det att de erbjuder lån med omedelbar utbetalning, vilket är avgörande för kunder som befinner sig i en akut ekonomisk situation och behöver snabb tillgång till medel. Du måste dock betala en avgift för detta, annars betalas vanligtvis lånet ut inom 7-10 dagar.

Denna snabbhet är inte bara begränsad till utbetalningstider; det sträcker sig även till deras beslutstid. Vivus strävar efter att ge omedelbara svar på låneansökningar, vilket möjliggör en smidig och effektiv upplevelse för kunden.

Denna snabbhet i service kompromissar dock inte med kvaliteten på kundservice eller noggrannheten i deras kreditbedömningar. Vivus upprätthåller en balans genom att erbjuda snabba tjänster samtidigt som de genomför grundliga kreditkontroller för att säkerställa kundens återbetalningsförmåga. Denna ansvarsfulla långivningspraxis skyddar både företaget och låntagaren från potentiella ekonomiska risker.


Andra fördelar

Vivus skiljer sig från andra långivare genom att erbjuda en rad ytterligare fördelar som kan vara till stor nytta för låntagare. För det första erbjuder de en mycket snabb och smidig kreditprocess som möjliggör för direktutbetalning mot en avgift. Detta innebär att låntagare kan få tillgång till de medel de behöver nästan omedelbart, vilket kan vara avgörande i nödsituationer.

Förutom snabba utbetalningar, prioriterar Vivus också ansvarsfull långivning. De betonar vikten av att låna pengar ansvarsfullt och erbjuder tydlig information och resurser för att hjälpa kunder att fatta informerade beslut. Deras webbplats innehåller detaljerad information om ansvarsfull konsumentkredit, vilket visar deras åtagande att säkerställa att kunderna inte tar på sig mer skuld än de kan hantera.

Vivus värnar också om kundernas personliga integritet och säkerhet. De behandlar alla personuppgifter konfidentiellt och i enlighet med gällande lagar och regelverk, vilket ger kunderna sinnesro när de använder deras tjänster.


Slutsats

Om du behöver låna ett mindre belopp under en kort period är Vivus ett tryggt och säkert val. Här erbjuds högkostnadskrediter upp till 50.000 kronor med snabb utbetalning och flexibel återbetalningstid, men du bör vara medveten om att räntan är väldigt hög.

De erbjuder en användarvänlig webbplats och process för låneansökan, vilket gör det enkelt för kunder att få tillgång till de medel de behöver när de behöver dem. Deras tydliga kommunikation om avgifter, räntor och villkor visar deras åtagande att vara en ansvarsfull långivare.

Vivus skiljer sig också genom att erbjuda ytterligare fördelar som snabba utbetalningstider, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för de som behöver omedelbar ekonomisk hjälp. 

Deras engagemang för kundens välbefinnande och säkerhet, tillsammans med deras flexibla lånealternativ, gör Vivus till ett starkt val för kortfristiga finansiella behov.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt