Vivus – är de bäst och billigast?

Vivus erbjuder kreditlån till belopp beroende på din ålder. Den första krediten, upp till beloppet av 6000 kr är helt ränte – och avgiftsfritt. Du får en snabb utbetalning, även under helgen.

Vivus

4
Customer service
4
Processing time
5
Price
3
Extra benefits
4
User experience
4

Vivus är en populär långivare med lång internationell erfarenhet och med bra betyg från sina kunder. De erbjuder mindre lån med 30 dagars återbetalningstid till ett lågt pris som dessutom kan vara helt utan ränta och kostnader för nya kunder, upp till ett lånebelopp av 6.000 kr.

Vivus
Vivus

Gå till Vivus här >

Vivus.se Lånekalkylator
2 000 kr 15 000 kr
3 månader 12 månader
99.5 % 1135.8 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Lånevillkor

Hos Vivus kan ansöka om ett lån om du har fyllt 18 år, är svensk medborgare med ett svenskt mobilnummer och bankkonto och du inte fått några betalningsanmärkningar. Första gången du lånar pengar är ditt lån räntefritt och helt utan kostnader, men det finns ett lånetak beroende på ålder. Sökande mellan 18 och 21 år får låna upp till 4.000 kr och äldre sökande får låna upp till 6.000 första gången. Om du har beviljats och återbetalat lån hos Vivus sedan tidigare kan du låna upp till 20.000 kr. Alla lån har dock en återbetalningstid på endast 30 dagar.

Om Vivus beviljar dig ett lån, bestämmer de ditt lånetak och du får utöka ditt befintliga lån om du inte har uppnått din kreditgräns, men förfallodagen för lånet ändras inte, utan istället ska hela det högre beloppet betalas tillbaka samtidigt. Du kan ansöka om att förlänga ditt lån med 7 eller 14 dagar åt gången men betalar då ränta på hela det återstående beloppet vilket snabbt kan bli dyrt.

Alla lån är helt utan fasta avgifter (förutom ev. förseningsavgifter) men eftersom de erbjuder korttidslån blir den effektiva räntan hög. Den är dock mycket lägre än hos andra snabblånsgivare, vilket gör Vivus till ett populärt och tryggt val bland många.

Låneansökningsprocessen

Du ansöker om lån direkt på Vivus webbsida genom att skapa en profil. Registreringen tar bara några minuter och du behöver ange en e-postadress och svenskt mobilnummer. Efter att profilen är skapad måste du identifiera dig. Det kan du göra med e-legitimation eller genom att en av Vivus medarbetare ringer upp dig för att fastställa din identitet.

Vivus tar ut kreditprövningen hos ett annat kreditupplysningsbolag än UC, så Vivus kan vara ett bra val om du redan har fått många förfrågningar hos UC. Om du blir beviljad lån överförs pengarna snabbt till ditt bankkonto. Du kan få pengarna redan om 15 minuter om din bank är Handelsbanken eller Nordea, även på helger. Annars måste du ansöka innan kl. 13:00 på en helgfri vardag för att får pengar samma dag. I annat fall kommer pengarna följande bankdag.

Service och kvalitet

Vivus webbsida är välstrukturerad med bra länkar till den viktigaste informationen. Det är lätt att hitta det du behöver och  att läsa alla villkor och erbjudande innan du ansöker om lån.

Det är också lätt att nå deras kundtjänst eftersom de har öppet 7 dagar i veckan, mellan 08:00 och 21:00 på vardagar och mellan 10:00 och 18:00 på helgdagar. Du erbjuder även en livechat för att få snabba svar. Deras hjälpsamma personal är kunniga och trevliga.

Vivus är Trygghet

Vivus är en av de äldre kreditbolag som erbjuder små och korta lån. De ingår i en stor internationell koncern med filialer över hela norra Europa samt i fler länder än så. De är ett stabilt företag med stor erfarenhet och låga priser.

Att låna pengar från Vivus under en kort period känns därför ganska trygg. Däremot är det viktigt att inte falla i fällan att skjuta upp återbetalning av ditt lån. Då kan räntan blir snabbt hög och lånet kan då bli riktigt dyrt. 

Sammanfattning

Om du behöver låna ett mindre belopp under en kort period är Vivus ett tryggt och säkert val. Deras webbsida inkluderar bra information om hur du kan bestämma när Vivus är ett bra val, men även när Vivus inte är det bästa för dig. Detta ger ett seriöst och gott intryck.

Att du kan låna räntefritt första gången är ett attraktiv erbjudande men kontrollera noga att du kan betala tillbaka lånet inom 30 dagar.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt