Viiga Lån är stängd i Sverige.

Tyvärr måste vi meddela att Viiga Lån officiellt har stängt sin verksamhet i Sverige. Som ett resultat av detta erbjuder de inte längre några banktjänster, inklusive lån. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta kan orsaka och tackar för din förståelse.

Viiga Lån

6.6
Kundservice
5
Behandlingstid
9
Pris
6
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
8

Allt innehåll nedan är från när banken var i drift.


Viiga Lån, en nordisk långivare, kan beskrivas som en blandning mellan ett snabblån och ett privatlån.

Det är för att Viiga erbjuder relativt låga summor att låna, så som SMSlån och snabblån brukar göra, men med hyfsat låga räntor vilket liknar ett privatlån.

Hos Viiga kan man ta ett lån på mellan 10 000 kronor och 40 000 kronor.

Viiga lån
Viiga Lån

Ny på marknaden

Viiga Lån är ett nytt alternativ bland svenska långivare. Viiga ägs av bolaget Thorn Svenska AB, vilka verkat inom finans och rådgivning sedan 1970.

Viiga Lån Lånekalkylator
10 000 kr 40 000 kr
12 månader 84 månader
8.57 % 29.99 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Thorn Svenska AB erbjuder sina tjänster i Sverige, och har sitt huvudkontor i Stockholm. Viiga Lån är därmed ett nytt lånalternativ, som samtidigt kan erbjuda sina kunskaper en gedigen kunskap genom många års erfarenhet i branschen.

Det gör att man känna sig trygg som kund när man tar ett Viiga Lån.

Kontakt Viiga Låns kundservice

Viiga låna kundtjänst finns alltid till hand för att bistå kunder och potentiella låntagare med hjälp:

 • På vardagar mellan klockan 08 och 18 kan man nå Viiga Lån på telefon 020-242424.
 • Man kan mejla Viiga Lån på info@viigalan.se när som helst på dygnet. Svar kan förväntas mellan 08 och 18 måndag till fredag.
 • På viigalan.se finns det en sida med vanliga frågor och svar.

Att ta ett lån hos Viiga

Att ta ett Viiga Lån är enkelt, snabbt och smidigt.

Beroende på vilken tid på dygnet som man skickar in sin ansökan så får man oftast sin lånesumma insatt på sitt konto samma eller nästföljande vardag.

Man kan låna allt från 10 000 kronor upp till 40 000 kronor, med en återbetalningstid på mellan ett år och 14 år.

Det gör Viiga Lån till ett mycket flexibelt alternativ, när man snabbt behöver få tag på en mindre summa pengar.

Det behovet kan till exempel uppstå om ens bil går sönder, om datorn kraschar eller om man får ett plötsligt sug att åka iväg på en liten semester.

Viigas grundkrav för att få låna pengar

För att få lov att ta ett Viiga Lån så måste man uppfylla vissa krav. Vissa av dessa kraven är detsamma som hos många andra långivare, till exempel att man måste:

 • Ha fyllt minst 20 år och
 • Ha ett svenskt personnummer

Man måste också ha sin folkbokföringsadress i Sverige, och ha bott i landet de senaste 24 månaderna.

Därtill så behöver man ett svenskt bankkonto dit lånesumman kan överföras från långivaren, samt ett aktivt mailkonto.

Precis som hos många andra långivare, så är det inte möjligt att låna pengar av Viiga Lån ifall man har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare.

För Viiga och för många andra banker och långivare så leder en betalningsanmärkning direkt till en nekad låneansökan. Viiga Lån, eller Thorn Svenska AB, gör en kreditprövning på varje enskild ansökan och låntagare.

låna pengar
mikrolån

En låntagares kreditvärdighet

När en långivare får in en ansökan om ett lån så måste denne göra en så kallad kreditprövning.

En kreditprövning gör man för at ta reda på om en låntagare har tillräckliga ekonomiska förutsättningar för att kunna betala tillbaka ett lån.

Vid en kreditprövning tar man hänsyn till följande faktorer hos låntagare:

 • Inkomst
 • Utgifter
 • Eventuella tillgångar
 • Eventuella skulder

Den information som analyseras i en kreditprövning kommer dels från låneansökan och dels från en kreditupplysning.

Tillsammans skapar dessa faktorer en bild av låntagarens chans att betala tillbaka ett lån, och under hur lång tid, och mäter på så sätt låntagarens så kallade kreditvärdighet.

En låntagare vars kreditvärdighet är hög har stor chans att betala tillbaka lånet i tid.

En kreditprövning är alltså ett måste, och är till för att skydda både långivaren och låntagaren. Det skapar en garanti för långivaren att lånet kommer att betalas tillbaka, medan det minskar risken för låntagaren att skuldsätta sig utöver sin ekonomiska förmåga.

Ränta och fasta kostnader

Den kreditprövning som Viiga Lån gör på varje potentiell låntagare avgör sedan, baserat på de uppgifter som man lämnat in med sin ansökan, vilket lånebelopp som låntagaren beviljas samt med vilken ränta.

Räntan kan ligga på mellan 6,84 och 21,60 procent. All information kring lånet, inklusive den effektiva räntan, anges inget löneavtal som skickas ut till låntagaren.

Om man tar ett Viiga Lån så behöver man inte oroa sig för stigande räntor, eftersom att Viiga använder sig av fasta räntor. Det betyder att man som låntagare kommer betala exakt samma summa varje månad när man betalar tillbaka sitt lån.

Utöver lånets avbetalning och räntan på lånet, så tillkommer också en avgift för inbetalningsavin. Att betala via autogiro är något billigare och kostar 19 kronor per månad, jämfört med att pappersavier vilket istället kostar 39 kronor per månad.

Nedan följer en översikt av Viiga Lån med den viktigaste informationen för dig som låntagare:

Återbetalningstid:12-84 månader (1-14 år)
Minsta lånesumma:10 000 kronor
Högsta lånesumma:40 000 kronor
Åldersgräns för att få låna:20 år
Med betalningsanmärkningar:Inte tillåtet

Hur fungerar Viiga Lån?

För att ta ett Viiga Lån behöver man bara gå in på deras hemsida och ansöka om ett lån. Följ dessa steg för en snabb och enkel ansökningsprocess:

 1. Ansökan

  På startsidan finns det ansökningsformulär som man som låntagare behöver fylla i. Där i fyller man i hur stort lån man önskar ta, som tidigare nämnt mellan 10 000 och 40 000 kronor. Man fyller också i hur lång tid man behöver för att betala tillbaka hela lånet. Tack vare en smart funktion så kan man direkt se hur stor ens totala månadskostnad kommer bli. Man behöver även fylla i sina personuppgifter, inklusive det kontonummer inklusive clearingnummer som man vill att pengarna senare ska sättas in på.

  När man skickar in sin ansökan så intygar man att man är minst 20 år gammal och att man inte har någon betalningsanmärkning sedan tidigare.

 2. Kreditprövning

  När Viiga Lån har tagit emot en ansökan så gör de en kreditprövning för att se vilken kapacitet låntagaren har att betala tillbaka det önskade lånet, och för att kunna avgöra vilken lånesumma, återbetalningstid och ränta som är rätt för låntagaren. När man skickat in sin ansökan brukar det ta cirka en timme att få ett svar, så länge man ansöker under arbetstid.

 3. Löneavtal

  Om lånet beviljas så skickar Viiga Lån ett löneavtal till låntagaren. Låntagaren måste skriva under avtalet för att pengarna ska kunna betalas ut. Sedan överförs pengarna till det konton som man angav i sin ansökan.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Viiga Lån

Senaste nytt