Viakredit – är de bäst och billigast?

Viakredit har funnits sen 2008 och erbjuder ett kreditkort du kan behålla och använda när du behöver det. Låna upp till 20 000 kr och betala endast ränta för det du spenderar.

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 5 000 – 20 000 kr
Varaktighet 3 – 24 månader
Effektiv ränta Upp till 46.4 %
Utbetalning Fredag 08:00
  • Låna utan UC
  • Utbetalning samma dag om låneansökan blivit godkänd innan kl. 13
  • Låna trots betalningsanmärkning (de ska vara äldre än 12 månader)
Högkostnadskredit
Exempel: Låneexempel ViaKredit: Låna 5 000 kr i 12 månader. Årsavgift 0 kr, uttagsavgift 0 kr, faktureringsavgift 0 kr, årsränta 39.5% . Effektiv ränta 46.4%, dagsränta 0.11 , första månadsbetalning är 301 kr, andra månadsbetalning är 309 kr osv. Det totala beloppet att betala efter 12 månader är 6613 kr. Återbetalning tid 3-24 månader. Effektiv ränta max. 46.40%.

Viakredit

2
Customer service
2
Processing time
4
Price
3
Extra benefits
3
User experience
3
ViaKredit Lånekalkylator
5 000 kr 20 000 kr
3 månader 24 månader
% 46.4 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Viakredit är ägs av ViaConto Sweden AB, som grundades i Lettland år 2008. Företagets mål är att erbjuda användarvänliga finansiella tjänster som möter kunderna krav och behov. Viakredit erbjuder ett kreditkonto som du får behålla och utnyttja när du behöver det.

Viakredit
Viakredit

Gå till Viakredit här >

Lånevillkor hos Viakredit

Viakredits grundkrav är ganska normala för branschen. Du måste ha fyllt 20 år för att kunna ansöka om ett lån och din årsinkomst måste vara minst 120 000 kronor. Din inkomst bör vara regelbunden och du ska vara folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år tillbaka. Du får inte har några betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna och inte heller ett skuldsaldo hos Kronofogden. Du måste även kunna legitimera dig med e-legitimation för att signera lånet.

Viakredit använder sig inte av UC när de tar kreditupplysningar. Detta betyder att om du har många kreditupplysningar hos UC så påverkar detta inte din ansökan hos Viakredit. De använder sig av ett kreditupplysningsföretag som heter Credsafe.

Hos Viakredit får du ansöka om en kredit mellan 5 000 och 20 000 kronor. Det minsta återbetalningsbeloppet per månad är 12% av återstående kredit och återbetalningen sker via autogiro. Du får dock betala tillbaka ett högre belopp eller göra extra betalningar när som helst utan extra kostnader. Räntan för krediten är för närvarande 7% per månad och därmed något högre än många andra kreditlån. Du betalar dock inga andra avgifter såsom uppläggningsavgift eller fakturaavgifter.

Låneansökningsprocessen

Du ansöker om ett kreditlån hos Viakredit snabbt och enkelt via deras hemsida. Du väljer kreditgränsen och uppger dina personuppgifter och information om din ekonomi. När du beviljas kredit betalas hela ditt kreditbelopp ut till ditt bankkonto direkt. Du får tillgång till pengarna senaste nästföljande bankdag vid utbetalningar till de flesta bankerna. Utbetalningar till Nordea sker dock direkt.

Om du vill utöka din kreditgräns, upp till 20 000, måste du ha betalat tillbaka minst 30% av din befintliga kredit. Om du har förfallna fakturor hos Viakredit eller ViaConto får du inte höja din kreditgräns förrän fakturan är betald.

Service och kvalitet

De vanliga öppettiderna hos Viakredit är vardagar mellan 08:30 och 20:00 och lördagar mellan 10:00 och 16:00. Dock tillämpar de sommartider och då är har de stängt på lördagar och de stänger 17:00 på vardagar. Servicen är bra med möjlighet för personlig rådgivning. Du kan dock inte ansöka om ett lån via telefon utan endast via hemsidan. Deras webbsida är snygg och enkelt att navigera med god information och svaren på de viktigaste frågorna.

Deras tjänst håller hög kvalitet med sunda villkor och de godkänner ganska många låneansökningar.

Trygghet hos Viakredit

Trots att Viakredit är nya på den svenska marknaden ägs de av ett företag som har erbjudit SMS-lån till privatpersoner sedan 2010. Företaget har sund ekonomi och är mycket seriöst, så du kan känna dig trygg med en kredit hos Viakredit. Deras villkor är vettiga och de erbjuder en bra tjänst med flexibel återbetalning.

Sammanfattning

Att ansöka om en kredit hos Viakredit är lätt och smidigt men det är en nackdel att hela din kreditgräns betalas ut till ditt konto direkt efter att krediten beviljas. Det gör det svårare att ansöka om krediten för att behålla det som en buffert framför framtida pengabrist. Men om du behöver pengarna nu kan Viakredit vara ett bra val och månadsräntan, som ganska hög för ett kreditlån, är fortfarande lägre än de flesta SMS-lån.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Viakredit

Senaste nytt