Recension av Viakredit

Genom att kombinera teknik med finansiell expertis, erbjuder ViaKredit en plattform där kunder kan ansöka om en flexibel kontokredit. Med ett starkt engagemang för transparens och integritet, strävar ViaKredit efter att alltid presentera sanningsenlig och relevant information, så att kunderna kan fatta välgrundade beslut.

På hemsidan finns tydlig information och exempel som gör att du kan ta ett informerat beslut.

2
Kundservice
2
Behandlingstid
4
Pris
3
Extra fördelar
3
Användarupplevelse
3

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 5 000 – 20 000 kr
Varaktighet 3 – 24 månader
Effektiv ränta Upp till 46.4 %
Utbetalning Måndag 08:00
 • Låna utan UC
 • Utbetalning samma dag om låneansökan blivit godkänd innan kl. 13
 • Låna trots betalningsanmärkning (de ska vara äldre än 12 månader)
Högkostnadskredit
Exempel: Låneexempel ViaKredit: Låna 5 000 kr i 12 månader. Årsavgift 0 kr, uttagsavgift 0 kr, faktureringsavgift 0 kr, årsränta 39.5% . Effektiv ränta 46.4%, dagsränta 0.11 , första månadsbetalning är 301 kr, andra månadsbetalning är 309 kr osv. Det totala beloppet att betala efter 12 månader är 6613 kr. Återbetalning tid 3-24 månader. Effektiv ränta max. 46.40%. (Annons)

Om Via Kredit

Viakredit har etablerat sig som en pålitlig aktör på den svenska marknaden sedan 2008. De erbjuder en flexibel kontokredit som kunderna kan använda vid behov, vilket ger dem friheten att låna upp till 20 000 kr och endast betala ränta för det belopp de faktiskt spenderar.

Bakom ViaKredit står ViaConto Sweden AB, ett företag med rötter i Lettland som grundades 2008. Företagets vision är att skapa användarvänliga finansiella alternativ som svarar mot kundernas specifika krav och behov. 

Med detta i åtanke, erbjuder ViaKredit ett kreditkonto som kunderna kan behålla och dra nytta av när livets oförutsedda utgifter dyker upp. Deras engagemang för transparens och sanningsenlighet, kombinerat med deras omfattande tjänster, gör dem till ett förstahandsval för många svenskar som söker pålitliga kontokrediter.

Sammanfattning av recension

ViaKredit är en etablerad aktör i Sverige som erbjuder användarvänlig och transparent kontokredit för att hantera oförutsedda utgifter. Deras hemsida ger en positiv digital upplevelse med fokus på effektivitet och snabb service. De prioriterar transparens, rätt information och kundnöjdhet, vilket gör dem till en pålitlig och kundorienterad kreditgivare. Deras kombination av flexibilitet, information och support hjälper kunder att fatta välgrundade beslut.


Kundtjänst

Deras webbplats är användarvänlig och lättillgänglig, vilket gör det enkelt för kunder att hitta information och kontakta kundtjänsten. Bristen på Trustpilot-recensioner skapar osäkerhet om kvaliteten på kundtjänsten, men feedback online är inte det enda sättet att bedöma det. Potentiella kunder uppmuntras att kontakta ViaKredit direkt för en personlig upplevelse av deras tjänst.


Pris

En kredit på 8 000 kr över 12 månader har en effektiv ränta på 228,0%, inklusive 39,5% årlig ränta, 45 kr faktureringsavgift och 395 kr i administrationsavgift. Det totala beloppet att betala för denna kredit är 11963 kronor, vilket tydligt visar hur mycket krediten faktiskt kostar.


Användarupplevelse

Webbplatsen har en användarvänlig design med tydliga alternativ och en ren layout för en smidig upplevelse. Den fungerar bra på både mobil och dator med snabba laddningstider och inga tekniska problem. Webbplatsen är responsiv och transparent med tydliga detaljer om lån och räntor. Chattfunktionen erbjuder livesupport.


Behandlingstid

Behandlingstiden för kreditansökningar är avgörande för många kunder. ViaKredits webbplats indikerar att de strävar efter snabb och smidig hantering av ansökningar. Ett representativt exempel visar flexibilitet, men den exakta tiden kan variera. Transparensen i deras erbjudanden tyder på fokus på effektivitet. Potentiella kunder bör kontakta ViaKredit för exakt behandlingstid.


Andra fördelar

De erbjuder inte bara traditionella krediter utan även informativa resurser, såsom artiklar om kreditförståelse för kunder. Deras fokus på transparens och kundservice stärker deras rykte som en pålitlig aktör som värdesätter kundinformation och välinformerade beslut.


ViaKredit Lånekalkylator
5 000 kr 20 000 kr
3 månader 24 månader
% 46.4 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Via Kredit – Lån

ViaKredit

Lånebelopp 5 000 – 20 000 kr
Varaktighet 3 – 24 månader
Ränta Upp till 39.5 %
Effektiv ränta Upp till 46.4 %
Ålder 20 år
Årlig inkomst 120 000 kr

Fördelar

 • Transparenta priser, räntor och avgifter
 • Användarvänlig och informativ webbplats
 • Strävar efter effektivitet och snabb service

Nackdelar

 • Behandlingstiden kan variera individuellt
 • Exakt utbetalningstid ej specificerad på webbplatsen
 • Högre ränta jämfört med traditionella lån

Kundtjänst

ViaKredits webbplats är lättillgänglig och användarvänlig, vilket gör det enkelt för kunder att hitta information och kontakta kundtjänsten. Kundtjänstens tillgänglighet är avgörande för att bygga förtroende, särskilt inom finanssektorn där kunderna kan ha många frågor och funderingar.

När det gäller externa källor, som Trustpilot, finns det för närvarande inga recensioner för ViaKredit. Detta kan tolkas på olika sätt. Å ena sidan kan avsaknaden av negativa recensioner ses som positivt, men å andra sidan kan bristen på feedback göra det svårt för potentiella kunder att bilda en uppfattning om företagets kundtjänst.

Det är viktigt att notera att kundtjänstens kvalitet inte enbart kan bedömas utifrån recensioner. Många kunder kanske väljer att inte lämna feedback online, eller så kan företaget ha en proaktiv inställning till att lösa kundproblem innan de eskalerar till offentliga klagomål.

Sammanfattningsvis verkar ViaKredit ha en lättillgänglig kundtjänst via sin webbplats, men det saknas för närvarande tillräcklig extern feedback för att ge en fullständig bild av kundtjänstens rykte. Det rekommenderas att potentiella kunder kontaktar ViaKredit direkt för att få en personlig upplevelse av deras kundtjänst.

Företagsinformation

FöretagViaConto Sweden AB
AdressHolländargatan 27 113 59 Stockholm
E-postinfo@viakredit.se
Telefon0757575023

Öppettider för kundtjänst

Måndag8:30 – 17:00
Tisdag8:30 – 17:00
Onsdag8:30 – 17:00
Torsdag8:30 – 17:00
Fredag8:30 – 17:00
Lördag10:00 – 16:00
Söndag

Pris

När man granskar deras prisstruktur och räntesatser framgår det att de är transparenta med sina kostnader, vilket är avgörande för att bygga förtroende bland kunderna. En detaljerad genomgång av deras webbplats avslöjar att om en kund väljer att ta ut en kredit på 8 000 kr över en period av 12 månader, kommer den effektiva räntan att ligga på 228.0%. Denna siffra inkluderar en årsränta på 39.5%, en faktureringsavgift på 45 kr och en månatlig administrationsavgift på 395 kr.

Det är viktigt att kunderna förstår att detta är en högkostnadskredit. Medan den erbjuder flexibilitet och snabb tillgång till medel, kommer den med en högre ränta jämfört med traditionella lån. 

Detta understryker vikten av att noggrant överväga sina ekonomiska förhållanden och behov innan man tar ett sådant lån. ViaKredits öppenhet och tydliga presentation av sina avgifter och räntor gör det dock lättare för kunderna att fatta informerade beslut.


Krav

 • Ålder: Minst 20 år.
 • Årsinkomst: Minst 120 000 kronor.
 • Regelbunden inkomst.
 • Kräver e-legitimation.
 • Folkbokförd i Sverige i minst 2 år.
 • Inga betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna.
 • Ingen skuld hos Kronofogden.

Användarupplevelse

Deras webbplats är designad med användaren i åtanke. Vid första anblick presenteras besökaren med tydliga och lättförståeliga alternativ, vilket gör det enkelt att navigera och hitta den information man söker. Webbplatsens layout är ren och okomplicerad, vilket bidrar till en smidig användarupplevelse.

På både mobil och dator fungerar webbplatsen smidigt. Laddningstiderna är snabba, och det finns inga uppenbara buggar eller tekniska problem. Den responsiva designen säkerställer att webbplatsen anpassar sig väl till olika skärmstorlekar, vilket är avgörande i dagens digitala landskap där många kunder väljer att använda mobila enheter.

En särskilt positiv aspekt av ViaKredits webbplats är dess transparens. Viktig information, som detaljer om lån och räntor, presenteras på ett klart och tydligt sätt. Dessutom finns det en chattfunktion tillgänglig, vilket ger besökarna en direktkanal för att ställa frågor eller få ytterligare information.

Sammanfattningsvis erbjuder ViaKredit en högkvalitativ digital upplevelse som är intuitiv, användarvänlig och informativ. Webbplatsens design och funktionalitet reflekterar företagets engagemang för att tillgodose sina kunders behov och förväntningar.


Behandlingstid

ViaKredits webbplats ger viss insikt i hur de hanterar kreditansökningar. Även om den exakta tiden för utbetalning av lån inte specificeras direkt på webbplatsen, framgår det att de strävar efter att göra processen så smidig och snabb som möjligt för sina kunder.

Ett representativt exempel på deras webbplats visar en kredit på 8 000 kr som tas ut över en period av 12 månader. Detta ger en indikation på att ViaKredit erbjuder flexibla alternativ, men det är viktigt att notera att den faktiska behandlingstiden kan variera beroende på individuella omständigheter, såsom kreditvärdighet och andra relevanta faktorer.

Transparensen i hur de presenterar sina krediterbjudanden, kombinerat med den information som finns tillgänglig, antyder att ViaKredit värderar effektivitet och snabb service. För de som är i behov av snabba medel, kan detta vara en viktig faktor att beakta när man överväger ViaKredit som en potentiell kreditgivare.

För att få en mer exakt uppfattning om behandlingstiden rekommenderas det dock att potentiella kunder kontaktar ViaKredit direkt eller genomgår ansökningsprocessen för att få en personlig uppskattning.


Andra fördelar

En genomgång av deras webbplats avslöjar att de har en rad artiklar och informationsresurser som hjälper kunderna att förstå krediter bättre. Dessa inkluderar ämnen som ”Bra att veta om krediter”, ”Kredit utan fast anställning eller inkomst”, och ”Låna med betalningsanmärkning”. Denna typ av information kan vara ovärderlig för kunder som kanske inte är bekanta med hur krediter fungerar eller som har särskilda ekonomiska omständigheter.

Dessutom verkar ViaKredit värdera transparens och kundutbildning, vilket framgår av deras engagemang för att tillhandahålla relevant och lättförståelig information. Genom att erbjuda dessa resurser, visar ViaKredit att de inte bara är intresserade av att erbjuder krediter, utan också av att se till att deras kunder är väl informerade och kan fatta välgrundade beslut.


Slutsats

ViaKredit erbjuder en kontokredit som är utformad för att hjälpa kunderna hantera oförutsedda utgifter. De är transparenta med sina priser, räntor och avgifter, vilket gör det enkelt för kunderna att förstå kostnaderna innan de tar ett lån. 

Webbplatsen är användarvänlig, responsiv och informativ, vilket ger en positiv digital upplevelse för besökarna. När det gäller kundtjänst och behandlingstid, strävar ViaKredit efter effektivitet och snabb service, även om den exakta behandlingstiden kan variera beroende på individuella omständigheter.

Dessutom erbjuder ViaKredit en rad extra fördelar och resurser, inklusive artiklar och informationsresurser som hjälper kunderna att förstå krediter bättre. Deras engagemang för transparens, kundutbildning och service framgår tydligt av deras webbplats och de tjänster de erbjuder.

Sammanfattningsvis framstår ViaKredit som en pålitlig och kundcentrerad kreditgivare som värderar transparens och kundnöjdhet. För de som överväger att ta en kontokredit, erbjuder ViaKredit en kombination av flexibilitet, information och stöd som kan hjälpa dem att fatta välgrundade beslut.

.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Viakredit

Senaste nytt