SevenDay – är de bäst och billigast?

SevenDay är specialister på privatlån och sparande. Du kan låna upp till 500.000 kr och välja mellan ett Privatlån och Billån.

SevenDay

5
Kundservice
5
Behandlingstid
3
Pris
4
Extra fördelar
3
Användarupplevelse
4

SevenDay erbjuder både lån- och spartjänster och är den första långivare på den svenska marknaden som erbjuder en prisgaranti på sina lån. Eftersom de även har insättningsgaranti på sina sparkonton är de överlag ett tryggt och seriös företag som går att lita på.

SevenDay Bank
SevenDay Bank

Gå till SevenDay Bank här >

Lånevillkor hos SevenDay

För att ansöka om ett lån hos SevenDay ska du vara minst 20 år. Din årsinkomst ska vara 120 000 kronor eller mer och du ska ha en tillsvidareanställning, vara egen företagare eller pensionär. De godkänner inte betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden och du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka. Om du ansöker tillsammans med någon annan ska båda sökande vara folkbokförda på samma adress.

SevenDay erbjuder lån mellan 10 000 och 300 000 kronor med en löptid upp till 12 år. Räntan sätts individuellt och är för närvarande mellan 3,75% och 9,95%, vilken är lägre än många andra långivare. Du betalar både uppläggningsavgift och aviavgifter vid lån från SevenDay men du har möjlighet att minska de fasta kostnaderna genom att välja autogirobetalning eftersom aviavgiften för autogiro är lägre än för fakturabetalning. SevenDay erbjuder även prisgaranti vilket innebär att om en annan långivare erbjuder dig ett lån med lägre effektiv ränta så sänker de räntan på ditt lån hos dem.

Låneansökningsprocessen

SevenDay erbjuder flera sätt att ansöka om ett lån på. Förutom deras online formulär kan du ansöka om ett lån genom att ringa till deras kundtjänst. Du kan även skriva ut en ansökan som du sedan fyller i och skickar till dem via posten. Oavsett metoden, när du har skickat din ansökan utför de en kreditupplysning hos UC.

De skickar sedan ett låneerbjudande och skuldebrev till dig via posten. Du måste skriva under och skicka tillbaka skuldebrevet och pengarna betalas ut till ditt bankkonto samma dag som de mottagit det undertecknade skuldebrevet. Du får oftast tillgång till pengar samma eftermiddag.

Service och kvalitet

SevenDay erbjuder bra service men kundtjänsten är bara öppen på vardagar mellan 08:00 och 20:00. Låneansökningar och utbetalningar hanteras endast under öppettider men du kan skicka din ansökan när som helst under dygnet genom deras ansökan online. Webbsidan är snygg och välordnat och innehåller både information du behöver innan du ansöker om lånet och intressanta nyheter som rör din privatekonomi.

Trygghet hos SevenDay

SevenDay har varit verksamma på svenska marknaden sedan 2007 och bedrivit en sund verksamhet som ständigt växer. Deras prisgaranti betyder att du kommer att få den lägsta totala kostnaden och dina låneerbjudanden kommer att matchas hos SevenDay och möjligheten att kunna teckna låneskydd betyder att du kan försäkra dig mot framtida betalningssvårigheter. De beviljar inte lika många lån som andra långivare, men företaget är tryggt och seriös och du behöver inte oroa dig om du ansöker om ett lån här.

Sammanfattning

SevenDays popularitet som långivare växer om de erbjuder trygga lån på sunda villkor. Det som skiljer dem från alla andra långivare är deras prisgaranti. Tillsammans med deras förhållandevis låga räntenivå betyder det att du kan få ett mycket förmånligt lån om du väljer att vända dig till SevenDay.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > SevenDay

Senaste nytt