Recension av SevenDay

Hos Sevenday kan du låna upp till 500.000 kronor, men de erbjuder även möjligheten att öppna ett sparkonto. Vilken ränta du får har att göra med dina personliga förutsättningar, men i regel erbjuder företaget en bra ränta som kan konkurrera med andra stora aktörer som erbjuder liknande lösningar. 

Du ansöker direkt på hemsidan, oavsett om du ska använda lånet till inköp av bil, resor eller för att samla skulder.


Om SevenDay

Sevenday är en global aktör som är verksamma i över 30 länder, samt har över 30 års erfarenhet av att erbjuda lån till privatkunder. Totalt sett har koncernen över 19.500 anställda, varav strax över 300 arbetar i Norden. 

Här hittar du privatlån upp till 500.000 kronor med en återbetalningstid på upp till 12 år, men du kan självklart låna betydligt mindre än så med en snävare återbetalningstid om du så föredrar. 

De erbjuder även ett sparkonto som du kan ta del av. Här erbjuds konkurrenskraftiga räntor, och du har ett flertal olika alternativ att välja mellan. På så sätt är sannolikheten hög för att det finns något som passar för dig. Deras sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin, vilket betyder att du får tillbaka dina pengar (upp till 1 miljon kronor) om företaget går i konkurs.

Sammanfattning av recension

Sevenday är en respekterad bank som erbjuder ett flertal tjänster inom branschen. Samtliga av dessa tjänster är konkurrenskraftiga, samt erbjuder bra lösningar för dig som privatkund, oavsett om vi pratar om lån eller spar.

Användarupplevelsen ligger i fokus, något som bidrar med en smidig ansökningsprocess. Du kan även höra av dig till deras flerfaldigt prisbelönta kundtjänst om du stöter på problem.

Den enda nackdelen är de ganska långa utbetalningstiderna, men det är något som går att leva med.


Kundtjänst

Sevenday erbjuder en sektion som de kallar för “kundcenter”. Här hittar du en hel del vanliga frågor och svar, tillsammans med de olika kontaktalternativ som de erbjuder. Tack vare detta är det enkelt att komma i kontakt med kundtjänsten, och de är tillmötesgående och kompetenta vid kontakt.


Pris

Här får du en rörlig ränta som varierar beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Priserna ligger dock i linje med vad som förväntas för privatlån, även om deras billigaste ränta är billigare än genomsnittet, medan deras dyraste ränta är dyrare än genomsnittet.


Användarupplevelse

Användarupplevelsen är inte riktigt lika bra som hos många av de större sajterna i Sverige, men är fortfarande tillräckligt bra för att du ska bli nöjd med upplevelsen. De erbjuder bra menyer, tillräckligt med information, tillsammans med bra kalkyleringsverktyg. Layouten känns dock aningen utdaterad.


Behandlingstid

Behandlingstiden ligger vanligtvis på 2-3 bankdagar, men kan vara längre än så i vissa fall. Ju mer komplett din ansökan är, desto snabbare går i regel utbetalningen. I de flesta fall kan du dock förvänta dig att utbetalningen sker mellan 1-3 dagar efter att din ansökan har blivit godkänd.


Andra fördelar

Banken har vunnit priser för bästa kundservice, vilket är ett tydligt tecken på att deras tidigare och befintliga kunder har varit nöjda med vad som erbjuds hos företaget. Därmed kan du lita på att de är seriösa och tar kunden på allra största allvar.


Fördelar med SevenDay

 • Högt maxbelopp
 • Lång återbetalningstid
 • Bra ränta

SevenDay Nackdelar

 • Utdaterad hemsida
 • Långsam utbetalning
 • Ytterligare avgifter kan tillkomma

Kundtjänst

Sevenday erbjuder ett omfattande kundcenter som bidrar med allt från frågor och svar, till ett flertal olika kontaktalternativ. Därmed kan du lita på att du får svar på dina frågor, oavsett om det är genom att ta del av den information som finns på hemsidan, eller att prata med en representant från företaget.

Deras kundtjänst har ett bra rykte, åtminstone enligt de recensioner som hittas om företaget online. Tidigare kunder poängterar att de har blivit bra bemötta, och företaget har vunnit ett flertal priser för bäst kundservice inom bankbranschen. Därmed är det tydligt att kundtjänsten uppskattas, samt är de är villiga att hjälpa dig att hitta det lån som passar bäst för dig.

Kundtjänsten är väldigt enkel att hitta. Högst upp på hemsidan möts du av ett tydligt menysystem, varav en av punkterna är “Kundcenter”.

Företagsinformation

FöretagSevenday Finans AB
AdressFärögatan 33, 164 51 Kista, Sweden
E-postkundcenter@sevenday.se
Telefon+46 77 017 77 70

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

Sevenday erbjuder ganska bra räntor, även om deras högsta ränta är aningen högre än vad du hittar hos de lite större aktörerna. Om du har bra ekonomiska förutsättningar kan du dock förvänta dig att få en bra ränta.

Det tillkommer dock andra avgifter med lånet. De tar en uppläggningsavgift i takt med att du skriver på kontraktet, och du kommer även att behöva betala för fakturorna om du väljer att få dem i fysisk form.

Informationen om detta är enkel att hitta på hemsidan. Här finns verktyg som gör det enkelt för dig att se hur mycket ett lån kommer kosta, och deras verktyg är även enkla att använda. De erbjuder relevant information om sina lån, något som gör att du snabbt får en överblick över vad som erbjuds, vilket gör att du kan ta ett välgrundat beslut angående om detta lån passar för dig eller inte.


Krav för SevenDay

Nedan är de grundkrav som gäller för att låna via Sevenday:

 • Du måste vara minst 20 år gammal
 • Inkomst på över 120.000 kronor per år
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige i minst 36 månader
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga nuvarande SMS-lån

Användarupplevelse

Sevenday bidrar med en tydlig användarupplevelse som gör det enkelt för nya kunder att förstå hur sidan fungerar. Deras layout och navigering bidrar med en bra struktur, och det finns inga större hinder eller störningsmoment under processens gång. Det enda som skulle kunna göras bättre är designen av hemsidan. Den känns aningen utdaterad.

Förutom den kvalitativa strukturen bidrar Sevenday med många artiklar, frågor och svar, samt annan information som du kan ta del av för att få en bättre överblick över deras lån, men även lån generellt sett. På så sätt får du möjligheten att ta ett välgrundat beslut, vilket ökar sannolikheten för att du blir nöjd med lånet.

Om du stöter på problem kan du alltid kontakta deras prisbelönta kundtjänst, och lyckligtvis erbjuder de ett flertal olika kontaktalternativ, vilket ökar sannolikheten för att det finns något som du är bekväm med.

Men på det stora hela erbjuder Sevenday en riktigt bra användarupplevelse, oavsett om du använder datorn eller mobiltelefonen, eller om du är befintlig eller ny kund.


Behandlingstid

SevenDay erbjuder flera sätt att ansöka om ett lån. Förutom deras onlinebaserade formulär kan du ansöka om ett lån genom att ringa till deras kundtjänst. Du kan även skriva ut en ansökan som du sedan fyller i och skickar till dem via posten. Oavsett metod utför de en kreditupplysning hos UC i takt med att du skickar in din ansökan. 

De skickar sedan ett låneerbjudande och ett skuldebrev till dig via posten. Du måste skriva under och skicka tillbaka skuldebrevet, sedan betalas pengarna ut till ditt bankkonto samma dag som de mottagit det undertecknade skuldebrevet. Du får oftast tillgång till pengar samma eftermiddag.

Kom ihåg att denna process kan skilja sig en aning beroende på ett flertal olika parametrar. Om de eller du har frågor eller funderingar kan detta dra ut på tiden en aning. Under de tider då de har mycket att göra kan handläggnings- och utbetalningstiden fördröjas ytterligare.


Andra fördelar

Sevenday är främst en långivare som erbjuder privatlån i olika former, oavsett om du ska låna till resor, renovering eller bil, men du kan självklart även samla lån med tanke på att deras räntor är betydligt bättre än kreditkort och högkostnadskrediter.

Här kan du även teckna en försäkring som bidrar med låneskydd om du skulle bli av med arbetet, men du kan även ansöka om en amorteringsfri månad. 

Banken erbjuder också konkurrenskraftiga sparkonton, något som gör att du kan samla lån och spar på samma bank. Detta ger dig även en bra position när det är dags att förhandla om räntan för dina lån och sparkonton. 

Allt detta kan du följa och hålla koll på genom att logga in på “mina sidor” på deras webbplats, vilket ger dig en bra överblick över din ekonomi hos banken.


Slutsats

Om du är på jakt efter ett privatlån är Sevenday en bra aktör som kan mäta sig med många av de lite större aktörerna i branschen. De erbjuder konkurrenskraftiga räntor, försäkringar och till och med möjligheten till en amorteringsfri månad, något som uppskattas av många befintliga och tidigare kunder.

Den användarupplevelse som du får ta del av på hemsidan är bra, och de har jobbat hårt på att bidra med den information som krävs. Menysystemet har en bra struktur, och ansökningsprocessen går smidigt tack vare implementationen av BankID. 

Men det är deras kundservice som är den stora fördelen med den här banken. Hemsidan är fylld med bra information, och deras kundtjänstmedarbetare är både kompetenta och trevliga. Därmed är det inte särskilt konstigt att de har vunnit pris för bästa kundtjänst inom bankbranschen hela 3 gånger under de senaste 5 åren.

De erbjuder även ett flertal andra tjänster för dig som gillar att samla flera tjänster på samma ställe, något som även ger dig en skjuts i baken vid förhandlingsbordet. 

Överlag är Sevenday ett bra alternativ för privatlån, och bör finnas med bland alternativen om du är på jakt efter någon typ av privatlån upp till 500.000 kronor.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av SevenDay

Senaste nytt