Sefina Pantbank – är de bäst och billigast?

Hos Sefina Pantbank förvandlar du ditt föremål till pengar. Du får ditt föremål värderat online eller i fysisk butik. Smidig värdering och snabb utbetalning.

Sefina Pantbank

4
Customer service
4
Processing time
3
Price
3
Extra benefits
4
User experience
3

Sefina Pantbank är en modern pantbank där du kan välja att gå in i en fysisk butik eller få ditt föremål värderat online. Det är ett smidigt alternativ, om du har ett större eller flera föremål som du vill ha värderat. Värderingen är helt kostnadsfri. Dessutom har Sefina Pantbank många fysiska butiker runt om i Sverige.

Sefina Pantbank
Sefina Pantbank

Gå till Sefina Pantbank här >

Lånevillkor hos Sefina Pantbank

Hos Sefina Pantbank ska du ha ett föremål som du sätter i pant för att kunna få ett lån. Du förvandlar alltså ditt föremål till pengar. De tager inte någon kreditupplysning på dig, eftersom du har ett föremål som du lämnar som säkerhet. Du betalar ränta, precis som på ett vanligt lån, men räntan beror på var i Sverige du lånar. Det tillkommer alltid en uppläggningsavgift på 50 kr.

Har du valt att få ditt föremål värderat online, svarar Sefina Pantbank tillbaka inom 24 timmar. Får du ditt föremål värderat i en butik får du oftast svar direkt. För att låna hos Sefina Pantbank ska du vara minst 18 år och ha en giltig legitimation.

Den vanligaste löptiden är på 3 månader, men du kan välja att förlänga din löptid. Du kan också välja att inte hämta ditt föremål och då säljs föremålet vidare på auktion.

Låneansökningsprocessen

Du kan välja att gå in i en fysisk butik eller få ditt föremål, som du vill använda som pant i lånet, värderat online. Sefina Pantbank svarar tillbaka inom 24 timmar när du har valt att få ditt föremål värderat online. Går du in i en fysisk butik, får du oftast svar direkt. Sefina Pantbank tar emot i stort sett alla föremål.

Du får pengarna för ditt föremål direkt när du får en värdering i en fysisk butik. Du väljer själv om du vill ha dem insatta på ditt bankkonto eller utbetalda direkt i handen.

Service och kvalitet

Sefina Pantbanks hemsida är bra strukturerad och du kan hitta alla kontaktupplysningar till alla fysiska butiker. De har en chatt funktion som poppar upp när du går in på hemsidan. Du kan kontakta de fysiska butikerna på telefon eller e-mail och kundtjänst har också en direkt e-mail. Sefina Pantbank har också en Facebook sida där du kan följa dem. De har samlat de vanligaste Frågor & Svar på hemsidan, dock gör texten och färgen att det inte är så lättläsligt. De har också samlat en låneöversikt med alla räntesatser för de geografiska områdena.

Trygghet hos Sefina Pantbank

Sefina Pantbank har funnits sedan 1884 och är Nordens största. De har 20 kontor runt om i Sverige samt ett huvudkontor i Stockholm. Det är ett relativt stort företag med 95 anställda. De erbjuder personlig service i alla deras butiker.

Sammanfattning

Hos Sefina Pantbank kan du få ditt föremål värderat online, eller i en fysisk butik på många ställen runt om i Sverige. Du väljer själv om du vill ha pengarna insatta på ditt konto eller utbetalat i handen. De använder sig inte av kreditupplysningar eftersom du lämnar in ett föremål som säkerhet.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Sefina Pantbank

Senaste nytt