SEB - är de bäst och billigast?

SEB är en av Sveriges största banker med lång erfarenhet. Låna mellan 20.000 kr och 350.000 kr och ha möjligheten till att samla dina lån.

3.4
Rating
Recenserad av Fair-laan.se
Kundservice
3
Pris
3
Användarupplevelse
4
Behandlingstid
4
Extra fördelar
3

SEB är en av Sveriges största banker med över 150 år på nacken. De erbjuder alla möjliga bank- och finanstjänster till privatpersoner och företag inklusive bra privatlån med låg ränta och förmånliga villkor.

SEB
SEB

Gå till SEB här >

Lånevillkor hos SEB

Grundkraven för att ansöka om ett privatlån hos SEB är att du har fyllt 18 år och du måste ha en årsinkomst på minst 190 000 kronor, vilket är högre än hos de flesta andra långivare på den svenska marknaden. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar för att kunna beviljas ett lån.

Du får ansöka om ett lånebelopp på 20 000 till 350 000 kronor och en löptid på upp till 10 år. Räntan sätts individuellt efter ansökan skickas och kreditprövningen tas. För närvarande ligger räntan på mellan 3,88% och 10,95%. Om du är medlem i en av föreningarna eller organisationerna som SEB har avtal med kan du teckna ett lån med mycket förmånlig ränta. Befintliga kunder med konto hos SEB får ansöka om ett lån utan uppläggningsavgift annars tillkommer avgift på 300 kronor. Avbetalningar sker via autogiro och är utan extra kostnad.

Låneansökningsprocessen

Du kan ansöka om ett lån hos SEB via telefon, deras hemsida eller på internetbanken. Efter att du har fyllt i dina uppgifter och önskemål får du ditt låneerbjudande. Tiden för besked beror på hur du har ansökt om lånet. Vid ansökningar på hemsidan får du svar inom 48 timmar, ansökningar via internetbanken besvaras inom 24 timmar och ansökningar via telefon får besked direkt.

När lånet beviljas skickar SEB skuldbrevet till dig via posten. Du skriver under skuldebrevet och skickar tillbaka det. Pengarna betalas ut till ett konto hos SEB 4-5 vardagar efter att de har mottagit det underskrivna skuldebrevet. Utbetalningar till andra bankar tar ytterligare ett par dagar. För snabbare betalning måste du gå in på ett av SEBs kontor.

Service och kvalitet

SEB erbjuder förstklassig service med personlig service på telefon dygnet runt. Deras medarbetare är hjälpsamma och duktiga och de har snabba svarstider. Deras hemsida innehåller all information som du behöver tillsammans med goda råd och det är lätt att hitta svaren på de vanligaste frågorna. Som en av de största bankerna i Sverige håller de även mycket hög kvalitet på alla sina tjänster och få ofta bra omdömen från sina kunder.

Trygghet hos SEB

Som en av ”de fyra stora bankerna” är SEB ett tryggt och stabilt val när du vill låna pengar. Om du uppfyller deras något högre grundkrav är de därför ett klokt val för alla, oavsett behov eller ekonomisk situation. De erbjuder bra lån med låg ränta, speciellt om du kan teckna ett medlemslån. Du har möjlighet att välja långa löptider vilket ger dig stor kontroll över din månadskostnad. Genom att även teckna ett låneskydd kan du försäkra dig mot oväntad sjukdom eller arbetslöshet.

Sammanfattning

Eftersom SEB erbjuder alla slags finansiella tjänster kan du enkelt samla all din ekonomi, inklusive försäkring och pension och därmed få en bra överblick över hela din ekonomi på ett ställe. Även om du endast vill teckna ett privatlån är SEB ett tryggt och säkert val för alla.

author
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.