Santander – är de bäst och billigast?

Santander Consumer Bank erbjuder flera typer av lån, men också andra tjänster såsom sparkonto, betal- och kreditkort. Inga avgifter tillkommer när du ansöker om ett lån.

Santander

5
Kundservice
5
Behandlingstid
4
Pris
4
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
4

Santander Consumer Bank är en av världens största banker, vilket betyder att de kan erbjuda trygga villkor för lån, sparkonto och kreditkort. De har tidigare specialiserat sig på fordonslån och erbjuder fortfarande mycket bra villkor för billån, inklusive rabatt på försäkring och garanti.

Santander
Santander

Gå till Santander här >

Santander consumer bank lån och villkor

Grundvillkoren för att ansöka om lån hos Santander consumer bank är att du har fyllt 20 år, att du har fast inkomst från arbete eller pension på minst 150 000 kr om året och att du inte har några betalningsanmärkningar  När du ansöker om lån tar Santander consumer bank en kreditprövning hos UC innan de skickar ett låneerbjudande.

Du kan ansöka om lån mellan 10 000 kr och 350 000 kr och får välja en löptid upp till 12 år. Räntan är rörlig och bestäms individuellt efter en kreditprövning. Räntenivån är bra och är ofta lite lägre än andra kreditgivare. Det är också möjligt att ansöka om lån helt utan andra avgifter. Om du ansöker om lån online och signerar direkt med BankID, betalar du ingen uppläggningsavgift. Den som dessutom betalar in sina månadsbetalningar via autogiro debiteras inte heller några aviavgifter. Med betalning via faktura tillkommer aviavgift på 30 kr. Om du inte har BankID skickas låneavtalet till dig via posten och du måste skriva under och skicka tillbaka det. Då behöver du också betala uppläggningsavgiften.

Som med många andra lån kan du betala av hela lånet närsomhelst utan extra avgifter och du kan även ansöka om att ändra månadsbeloppet eller löptiden. I vissa fall kan du även få en betalningsfri månad. Om du betalar via autogiro måste du dock ansöka om att få det.

Sparkonto, billån, privatlån och SMS lån

När du ska utvärdera lånealternativ kan de vara bra att veta vad du ska använda ditt lån till. Är det billån, privatlån eller SMS lån? Om det gäller billån kan det vara en bra idé att först ta reda på i vilken prisklass du vill köpa bil i. När det kommer till sparkonto finns det olika alternativ oftast handlar det om man ska spara pengar långsiktigt eller kortsiktigt på ett sparkonto.

Låneansökningsprocessen

Det är lätt att ansöka om lån hos Santander via deras hemsida. Du väljer lånebeloppet, önskad återbetalningstid och lämnar vissa personuppgifter såsom månadsinkomst, anställningsform och boendekostnad. Du väljer också hur du vill signera lånet – med eller utan BankID.

När du signerar med BankID får du ett låneerbjudande direkt som du snabbt kan acceptera. Autogiro kopplas då direkt till det bankkonto som är anslutet till ditt BankID. Därefter får du pengarna på kontot inom 3 bankdagar. Om du ansöker utan BankID får du låneavtalet via posten. Du måste sedan skriva under och skicka tillbaka avtalet. Du får pengarna inom 3 bankdagar från att Santander fått låneavtalet retur.

Service och kvalitet

Eftersom Santander är ett stort företag, erbjuder de bra och professionell kundservice. De har en webbsida som är lätt att navigera på och de har olika undersidor till deras olika tjänster. De har samlat de vanligaste frågor och svar på en egen sida. Kundservice är bara öppen måndag till fredag, kl. 9 till 17. Santander har en tabell på hemsidan där du kan se under vilka tider det är mindre tryck på telefonerna och därmed kortare väntetid, så att du enklare kan komma fram.

Trygghet hos Santander

Att Santander är en av världens största banker betyder bl.a. att du har möjlighet att teckna låneskydd när du ansöker om lån. Med låneskydd försäkrar du dig mot ofrivillig arbetslöshet, sjukdom och även dödsfall. Försäkringen betalar då hela månadsbeloppet för ditt lån under ett år om du ofrivilligt blir arbetslös eller sjuk. Vid dödsfall betalas hela lånet av.

Santander erbjuder även en ny kund-garanti som betyder att om du ångrar dig och betalar tillbaka hela beloppet inom 14 dagar från att lånet beviljas, behöver du inte betala några avgifter eller ränta. Du kan därför känna dig trygg när du tecknar ett lån hos Santander.

Sammanfattning

Santander Consumer Bank får ofta bra omdöme. Eftersom det är en stor och välkänd kreditgivare får bolaget många låneansökningar och deras tidigare erfarenhet inom branschen för billån gör att de kan erbjuda mycket bra förmåner vid tecknandet av deras fordonslån. Deras låneskydd och garantier tillför stor trygghet och deras professionella kundtjänst ger alltid ett positivt och tryggt intryck.

Att det är även är möjligt att teckna ett lån helt utan avgifter, gör Santander till ett populärt val när man söker bra lånevillkor.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Santander

Senaste nytt