Santander – är de bäst och billigast?

Santander Consumer Bank är en finansiell institution i Sverige som erbjuder en rad finansiella produkter och tjänster. Med en stark närvaro i landet fokuserar de på att möta kundernas behov genom attraktiva sparräntor, trygga lån och kreditkortslösningar.

Företaget är ett av de största på den svenska marknaden, och har därför möjlighet att erbjuda mer omfattande tjänster och utbud i jämförelse med de lite mindre företagen.


Ny produkt
Recension
Lånebelopp 10 000 – 350 000 kr
Varaktighet 24 – 144 månader
Effektiv ränta 4.02 – 13.75 %
Utbetalning Torsdag 12:19
 • Löptid i upp till 12 år
 • Du modtager lånebesked direkt
 • Ingen uppläggningsavgift
Exempel: Låneexempel Santander: Låna 50 000 kr i 7 år. Du betalar då 742 kr/mån för detta lån med exempelränta på 6,45 %, och betalning via autogiro. Du återbetalar 62 266 kr för hela perioden. Räntan är rörlig och sätts individuellt f.n. 3,95–12,95 % (effektiv ränta 4,02–13,75 %) och bestäms efter kreditprövning. Återbetalning tid 2-12 år. Effektiv ränta min. 4.02 – max. 13.75%. (Annons)

Om Santander

Santander Consumer Bank erbjuder flera typer av lån, men också andra tjänster såsom sparkonto, betal- och kreditkort. Därmed riktar de in sig mot en bred skara kunder, och de som vill samla fler tjänster hos en och samma bank.

Deras globala nätverk ger dem en unik förmåga att erbjuda konkurrenskraftiga produkter och tjänster som är anpassade till den svenska marknaden. Med ett starkt fokus på innovation och kundservice, strävar Santander efter att förenkla bankupplevelsen för sina kunder, oavsett om de sparar för framtiden eller söker finansiering för stora inköp.

Santander är också djupt engagerade i samhällsansvar och hållbarhet. De förstår vikten av att bidra till samhället och miljön, vilket återspeglas i deras olika initiativ och program för samhällsutveckling.

Dessutom prioriterar Santander utbildning av sina kunder. Genom att erbjuda resurser och verktyg online, hjälper de kunder att fatta informerade beslut om deras finanser. De förstår att en välinformerad kund är en nöjd kund, och de strävar efter att erbjuda transparent och lättförståelig information om alla deras produkter och tjänster.

Sammanfattning av recension

Santander Consumer Bank erbjuder en bra bankupplevelse som prioriterar kundens säkerhet. De erbjuder konkurrenskraftiga finansiella produkter och har fått positiva omdömen av ett flertal kunder, särskilt för deras billån. 

Med en användarvänlig webbplats, effektiv kundtjänst och samhällsengagemang visar Santander sitt djupa intresse för sina kunder och är mer än bara en bank, de är en finansiell partner för det mesta som har med ekonomi att göra.


Kundtjänst

De erbjuder bra och professionell kundservice med en lättanvänd webbsida och olika kontaktalternativ. Kundrecensioner varierar, men banken arbetar på att förbättra servicekvaliteten och erbjuder resurser för att lösa kunders problem. Trots utmaningar visar de engagemang för kundnöjdhet.


Pris

Santander erbjuder olika lån med tydliga villkor och konkurrenskraftiga räntor. Räntan anpassas individuellt baserat på kundens ekonomi och kreditvärdighet. Banken är transparent om avgifter och har inga dolda kostnader, vilket understryker deras strävan efter rättvis och tydlig prissättning för kundernas fördel.


Användarupplevelse

Webbplatsen är användarvänlig och responsiv, optimerad för både mobiler och datorer, med snabba laddningstider. Den innehåller tydlig information, inklusive vanliga frågor och svar. Vid ansökan kan du förvänta dig en snabb och smidig process. Banken betonar också säkerheten och informerar om säkerhetshot.


Behandlingstid

De erbjuder en smidig och snabb ansökningsprocess med omedelbara besked, mycket tack vare att de använder BankID för säkerhet och snabbhet. De prioriterar snabba utbetalningar, även om tiden kan variera. Santander kommunicerar öppet om eventuella förseningar och strävar efter att skapa förtroende och tillförlitlighet hos sina kunder.


Andra fördelar

Banken utmärker sig genom att erbjuda fördelar utöver grundläggande finansiella produkter. Deras säkerhetsfokus inkluderar aktiv information om säkerhet. Banken strävar också efter att främja kundens välbefinnande och samhället genom initiativ som Team Santander, vilket skapar en holistisk bankupplevelse som prioriterar säkerhet och ekonomisk framgång.


Santander Lånekalkylator
10 000 kr 350 000 kr
24 månader 144 månader
4.02 % 13.75 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Santander – Lån

Santander

Lånebelopp 10 000 – 350 000 kr
Varaktighet 24 – 144 månader
Ränta 3.95 – 12.95 %
Effektiv ränta 4.02 – 13.75 %
Ålder 20 år
Årlig inkomst 150 000 kr

Fördelar

 • Konkurrenskraftiga räntor och förmånliga villkor
 • Professionell kundtjänst och positiva omdömen
 • Helhetsupplevelse som prioriterar kundens säkerhet och välbefinnande

Nackdelar

 • Stor mängd låneansökningar kan öka bearbetningstiden
 • Lånevillkoren kan variera beroende på individuella omständigheter
 • Ganska dåliga betyg hos Trustpilot

Kundtjänst

Eftersom Santander är ett stort företag, har de möjlighet att erbjuda bra och professionell kundservice. De har en webbsida som är lätt att navigera och har olika undersidor till deras olika tjänster. De har samlat de vanligaste frågor och svar på en egen sida. 

Kundservice är dock endast öppen på vardagar mellan 10:00 och 16:00.

Deras kundtjänst har fått blandade recensioner online. Vissa kunder berömmer bankens kundtjänst för deras hjälpsamhet och effektivitet, medan andra har uttryckt frustration över vissa processer och svarstider. Det är viktigt att notera att upplevelserna kan variera beroende på individuella omständigheter och specifika ärenden.

Santander strävar efter att kontinuerligt förbättra sin kundservice genom att ta emot feedback och arbeta för att lösa kunders problem på ett effektivt sätt. De erbjuder också olika kommunikationskanaler för kunder, inklusive telefon, e-post och sociala medier, vilket gör det enklare för kunder att nå ut och få den hjälp de behöver.

Företagsinformation

FöretagSantander Consumer Bank AS Norge
AdressHemvarnsgatan , 9, Stockholm, Sweden-
E-post
Telefon08-559 514 00

Öppettider för kundtjänst

Måndag10:00 – 16:00
Tisdag10:00 – 16:00
Onsdag10:00 – 16:00
Torsdag10:00 – 16:00
Fredag10:00 – 16:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

Santander erbjuder en rad olika låneprodukter, inklusive privatlån, billån och fritidslån, med tydliga villkor och konkurrenskraftiga räntor. De är transparenta med sina priser och räntor, vilket gör det enkelt för kunder att förstå kostnaderna förknippade med ett lån. 

Santander använder en individuell räntesättning, vilket innebär att räntan bestäms baserat på kundens ekonomiska situation och kreditvärdighet. Detta tillvägagångssätt säkerställer att kunder får en ränta som speglar deras individuella förutsättningar.

Banken är också tydlig med eventuella avgifter som kan tillkomma, och de framhåller att det inte finns några dolda avgifter. 

Denna nivå av transparens visar Santanders åtagande att erbjuda rättvis och tydlig prissättning, vilket gör det enklare för kunder att planera sin ekonomi och fatta informerade beslut.


Krav

Här är en lista över grundvillkoren för att ansöka om lån hos Santander Consumer Bank:

 • Ålder: Du måste vara minst 20 år gammal.
 • Inkomstkrav: Du måste ha en fast årlig inkomst från arbete eller pension på minst 150 000 kr.
 • Kreditprövning: Innan de skickar ett låneerbjudande, utför Santander Consumer Bank en kreditprövning hos UC.
 • Betalningsanmärkningar: Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Användarupplevelse

Santanders webbplats är designad med användarvänlighet i åtanke, både för mobilanvändare och de som använder en dator. Sidan är lätt att navigera, med tydliga rubriker och en ren layout som gör det enkelt att hitta den information du söker. De har en särskild sida för vanliga frågor och svar, vilket kan vara till stor hjälp för kunder som söker snabba svar.

Laddningstiderna är snabba, och sidan är responsiv, vilket är viktigt för en positiv användarupplevelse, särskilt för kunder som är i behov av snabb tillgång till finansiell information eller tjänster.

En annan positiv aspekt är deras tydliga kommunikation kring säkerhet. Santander tar säkerheten för sina kunder på stort allvar och informerar tydligt om potentiella säkerhetshot, som phishing-kampanjer, och hur kunderna kan skydda sig. Denna proaktiva inställning till kundkommunikation förstärker förtroendet och bidrar till en tryggare digital bankupplevelse.


Behandlingstid

De strävar efter att göra låneprocessen så smidig och snabb som möjligt för sina kunder. De erbjuder en enkel ansökningsprocess, där kunder kan ansöka om lån och få besked direkt. Detta är möjligt tack vare användningen av BankID, som inte bara skyndar på processen utan också säkerställer att all information är säker och verifierad.

När det gäller utbetalningen av lån, är Santander kända för sin effektivitet. De förstår att många kunder ansöker om lån i situationer där de snabbt behöver tillgång till finansiering, och banken arbetar därför för att pengarna ska nå kundens konto så snabbt som möjligt. Det exakta tidsramen för detta kan variera beroende på olika faktorer, inklusive kundens bank och tidpunkten för godkännandet av lånet.

Det är också värt att notera att Santander är transparenta när det gäller eventuella förseningar i processen. De kommunicerar aktivt med sina kunder genom hela processen, vilket hjälper till att skapa en känsla av förtroende och tillförlitlighet.


Andra fördelar

De skiljer sig från andra finansinstitut genom att erbjuda en rad ytterligare fördelar utöver deras grundläggande finansiella produkter. Förutom konkurrenskraftiga räntor på lån och sparkonton, erbjuder banken också förmåner som kan förbättra kundens totala bankupplevelse och ekonomiska välbefinnande.

En av de mest framträdande fördelarna är deras fokus på säkerhet. Santander är proaktiva när det gäller att informera sina kunder om potentiella säkerhetshot, som phishing-kampanjer, och de erbjuder tydliga riktlinjer för hur kunderna kan skydda sig. Detta visar att banken inte bara bryr sig om kundernas finanser, utan också deras säkerhet online.

Dessutom erbjuder Santander förmånliga villkor för sparande, med attraktiva räntor. De erbjuder även en statlig insättningsgaranti, vilket ger extra trygghet för spararna.

Santander strävar också efter att bidra till samhället och deras kunders välbefinnande genom olika initiativ.


Slutsats

Santander Consumer Bank är en finansiell institution som erbjuder mer än bara banktjänster; de strävar efter att erbjuda en helhetsupplevelse som prioriterar kundens säkerhet, välbefinnande och ekonomiska framgång. Genom att kombinera en rad finansiella produkter med konkurrenskraftiga räntor och förmånliga villkor, lyckas de erbjuda lösningar som passar en mängd olika kundbehov.

Eftersom det är en stor och välkänd kreditgivare får bolaget många låneansökningar, och deras tidigare erfarenhet gör att de kan erbjuda bra villkor och service. Deras låneskydd och garantier tillför stor trygghet, samtidigt som deras professionella kundtjänst ger ett positivt och tryggt intryck. 

Santander visar att det är en bank som bryr sig om sina kunder på en djupare nivå. De är inte bara en bank, utan en partner i sina kunders finansiella resa.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Santander

Senaste nytt