Risicum – är de bäst och billigast?

Risicum är en aktör som erbjuder privatlån med individuell ränta och möjlighet till direktutbetalning. De har en lång historia av att hjälpa kunder att finansiera sina behov genom lån som är anpassade efter individens ekonomiska situation. Här betalar du fast ränta varje månad, och räntan är ofta lägre än för traditionella snabblån.

5
Kundservice
5
Behandlingstid
5
Pris
3
Extra fördelar
4
Användarupplevelse
4

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 3 000 – 50 000 kr
Varaktighet 12 – 48 månader
Effektiv ränta 48.01 – 87.99 %
Utbetalning I dag 11:52
 • Låna utan UC
 • Utbetalning samma dag om låneansökan blivit godkänd innan kl. 13 – även på helger
 • Låna utan säkerhet
Högkostnadskredit
Exempel: Låna 40 000 kr i 37 månader. Uppläggningsavgift 390 kr. Årsränta 35%. Effektiv årsränta: 46,49%. Totalt att återbetala 61 106,78 kr (ifall kunden betalar minimibeloppet varje månad). Återbetalning tid 12-48 månader. Effektiv ränta min. 48.01 – max. 87.99%. (Annons)

Om Risicum

Risicum erbjuder nu ett privatlån som ersätter deras tidigare kreditlån. Med detta lån kan kunder låna mellan 20.000 – 150.000 kr med en rörlig ränta. Ett privatlån från Risicum passar de som behöver ett extra tillskott i kassan, oavsett om det är för att renovera sommarstugan, köpa en ny bil eller finansiera sommarsemestern. 

Dessutom kan kunderna använda detta lån för att samla sina dyra lån och krediter, vilket kan hjälpa dem att sänka sina månadskostnader och förbättra deras kreditvärdighet på lång sikt. Risicum betonar vikten av att låna ansvarsfullt och erbjuder verktyg som en lånekalkylator för att hjälpa kunderna att förstå sina återbetalningsförpliktelser.

Sammanfattning av recension

Efter en grundlig analys av Risicum och deras tjänster på den svenska marknaden konstateras att de erbjuder fördelaktiga villkor, en användarvänlig webbplats och smidig ansökningsprocess. 

Risicum utmärker sig genom transparens, engagemang för rättvisa lån, och prioritering av kundservice. Med fasta månadsbetalningar, konkurrenskraftiga räntor och extra fördelar är Risicum en pålitlig och kundcentrerad långivare i Sverige. Deras kundtjänst är även tillmötesgående och tillgänglig.


Kundtjänst

Risicums kundtjänst är viktig och tillgänglig med tydlig kontaktinformation. Externa recensioner varierar, med vissa klagomål på bristande direktkontakt och felaktiga debiteringar. Det betonas att företag bör erbjuda högkvalitativ kundtjänst och vara lyhörda för feedback för kontinuerliga förbättringar.


Pris

Risicum erbjuder lån upp till 150 000 kronor med tydliga kostnader: en uppläggningsavgift på 495 kronor och ränta, utan dolda avgifter. Risicums prisinformation är transparent och lättillgänglig på deras webbplats, vilket skapar förtroende bland kunderna. De skulle dock kunna göra denna information ännu mer tillgänglig och lättare att hitta.


Användarupplevelse

Risicum strävar efter att erbjuda en användarvänlig webbplats och håller hög kvalitet på sina tjänster som medlem i SKEF. Trots viss upprepning i webbinnehållet erbjuder de en positiv användarupplevelse med tydlig information och enkel navigering. Små justeringar för att undvika överlappning kan ytterligare förbättra kundupplevelsen och bevara deras ledande ställning.


Behandlingstid

Risicum betonar snabb behandling av låneansökningar som en viktig fördel för kunder. Efter att kunder fyller i sina ansökningar strävar Risicum efter att ge snabba svar och överföra godkända lån till kundens bankkonto. Denna snabbhet sätter dem i framkant jämfört med andra långivare, men kunder bör ändå vara noggranna med att förstå lånevillkoren.


Andra fördelar

Företaget erbjuder fördelar som samling av lån för att sänka kostnader och förbättra kreditvärdigheten. De främjar ansvarsfullt låntagande med en lånekalkylator på sin webbplats och erbjuder fasta månadsbetalningar för ökad ekonomisk förutsägbarhet. Dessa extra fördelar gör Risicum till en attraktiv finansieringskälla i Sverige.


Risicum Lånekalkylator
3 000 kr 50 000 kr
12 månader 48 månader
48.01 % 87.99 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Risicum – Lån

Risicum

Lånebelopp 3 000 – 50 000 kr
Varaktighet 12 – 48 månader
Ränta Upp till 35 %
Effektiv ränta 48.01 – 87.99 %
Uppläggningsavgift 390
Ålder 20 år

Fördelar

 • Bra villkor och flexibla lånealternativ
 • Användarvänlig webbplats och smidig ansökningsprocess
 • Transparens, rättvisa lån och engagemang för kundservice

Nackdelar

 • Webbplatsen kan vara upprepande
 • Begränsad information om eventuella nackdelar
 • Kräver noggrann läsning av lånevillkor

Kundtjänst

Risicums kundtjänst är en viktig del av deras verksamhet, och det är tydligt att de värderar sina kunders feedback. På deras webbplats finns det tydlig kontaktinformation till kundtjänsten, inklusive telefonnummer och e-postadress, vilket gör det enkelt för kunder att nå ut till dem.

När det gäller externa källor finns det blandade recensioner om Risicums kundtjänst. En recension nämner svårigheter med att få direktkontakt med en teamledare och en upplevelse där kunden kände att de blivit felaktigt debiterade. Detta understryker vikten av att företag inte bara erbjuder kundtjänst, utan också ser till att den är av hög kvalitet och att kundernas problem hanteras på ett effektivt och rättvist sätt.

Det är också viktigt att notera att recensioner på platser som Trustpilot kan variera över tid och kanske inte alltid ger en fullständig bild av ett företags kundtjänst. Men de ger en inblick i kundernas upplevelser och kan vara en indikation på områden där förbättringar kan behövas.

Men som med alla tjänster finns det alltid utrymme för förbättring, och det är viktigt för företag att lyssna på kundernas feedback och agera därefter.

Företagsinformation

FöretagRisicum Capital AB
AdressKistagången 12 16440 Kista
E-postkundtjanst@risicum.se
Telefon08-1245 1987

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 15:00
Tisdag09:00 – 15:00
Onsdag09:00 – 15:00
Torsdag09:00 – 15:00
Fredag09:00 – 15:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

Risicum erbjuder sina kunder flera lånemöjligheter, och det är viktigt att förstå de ekonomiska aspekterna av dessa erbjudande. Här erbjuds lån mellan 3000 och 150.000 kronor, och ersätter därmed deras tidigare kreditlån.

När det gäller kostnader betalar kunderna en uppläggningsavgift på 495 kronor, men även ränta. Det är viktigt att notera att inga andra avgifter tillkommer, vilket kan vara en fördel jämfört med andra långivare som kan ha dolda avgifter.

Transparensen i Risicums prissättning är uppenbar. Informationen om räntor, avgifter och andra kostnader är lättillgänglig på deras webbplats, vilket gör det enkelt för kunderna att ta ett informerat beslut om att ta ett lån. Jämfört med andra aktörer på marknaden verkar Risicum vara öppna och raka med sina priser, vilket är avgörande för att bygga förtroende med kunderna.


Krav

 • Måste vara minst 20 år gammal.
 • Måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år.
 • Möjlighet att legitimera sig med: Mobilabonnemang, Nordea personkonto, e-legitimation.

Användarupplevelse

Risicum strävar efter att erbjuda sina kunder en smidig och effektiv användarupplevelse. Vid besök på deras webbplats märks det att sidan är designad med användaren i åtanke. Menyn är tydlig, och det är enkelt att navigera mellan de olika avsnitten för att hitta den information man söker.

Risicum är medlem i SKEF och håller hög kvalitet på deras tjänster. Deras webbsida är lite rörig med samma information i flera ställen. Trots det har de bra information om sina tjänster och det är ganska lätt att förstå låneprocessen och hur tjänsterna fungerar.

Det finns dock utrymme för förbättringar. Vissa delar av webbplatsen kan upplevas som upprepade, vilket kan leda till förvirring för användaren. Det skulle vara fördelaktigt om Risicum kunde konsolidera sin information för att undvika överlappning och göra upplevelsen ännu smidigare.

Sammanfattningsvis erbjuder Risicum en övergripande positiv användarupplevelse, med tydlig information och enkel navigering. Med några mindre justeringar kan de ytterligare förbättra upplevelsen för sina kunder och säkerställa att de fortsätter att vara en ledande aktör på den svenska lånemarknaden.


Behandlingstid

När det gäller att ansöka om lån är behandlingstiden en av de viktigaste faktorerna för många kunder. Risicum strävar efter att erbjuda en snabb och effektiv tjänst.

Vid besök på Risicums webbplats framgår det att de lägger stor vikt vid att erbjuda sina kunder en snabb behandling av låneansökningar. Efter att ha fyllt i nödvändig information och skickat in ansökan, kan kunderna förvänta sig att få ett svar inom en kort tidsram. Detta är särskilt viktigt för de som behöver omedelbar finansiering för oväntade utgifter eller investeringar.

När lånet väl har beviljats, strävar Risicum efter att se till att pengarna snabbt överförs till kundens bankkonto. Denna snabbhet och effektivitet i behandlingsprocessen är en av de faktorer som skiljer Risicum från många andra långivare på marknaden.

Sammanfattningsvis prioriterar Risicum snabbhet och effektivitet i sin behandlingsprocess, vilket gör dem till ett attraktivt val för de som söker snabb finansiering. Det är dock alltid viktigt för kunder att noggrant läsa igenom alla villkor och se till att de förstår alla aspekter av lånet innan de skickar in sin ansökan.


Andra fördelar

Risicum erbjuder inte bara traditionella låneprodukter utan också en rad extra fördelar som kan vara till nytta för potentiella låntagare. En av de mest framstående fördelarna som Risicum erbjuder är möjligheten att samla dyra lån och krediter. Genom att konsolidera flera mindre och dyra krediter till ett större lån kan kunderna inte bara sänka sin månadskostnad, utan också på sikt stärka sin kreditvärdighet.

Dessutom betonar Risicum vikten av ansvarsfullt låntagande. De erbjuder verktyg som en lånekalkylator på deras webbplats, vilket hjälper kunderna att räkna ut vad lånet kommer att kosta dem varje månad. Detta är en viktig resurs för de som vill ha en klar bild av sina ekonomiska åtaganden innan de tar ett lån.

Risicum erbjuder också fasta månadsbetalningar, vilket innebär att kunderna alltid betalar samma summa varje månad. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för de som vill ha förutsägbarhet i sina månatliga utgifter.


Ytterligare information

Risicum är inte bara en vanlig aktör på den svenska lånemarknaden. De har en stark ställning och är kända för sitt engagemang för att förbättra marknaden för konsumentlån. Som medlem i branschföreningen för snabblån tar Risicum ställning att verka för en förbättrad marknad för kunder. Detta visar deras engagemang för att erbjuda rättvisa och transparenta låneprodukter till sina kunder.

Företaget är stort och stabilt, vilket ger en extra trygghet för de som överväger att ta ett lån hos dem. 

Utöver detta erbjuder Risicum verktyg och resurser på sin webbplats för att hjälpa kunderna att förstå sina lån och de ekonomiska åtaganden som följer med dem. Deras engagemang för kundservice och transparens gör dem till ett pålitligt val för de som söker finansiering i Sverige.


Slutsats

Efter en djupgående analys av Risicum och de tjänster de erbjuder på den svenska marknaden, kan vi dra några viktiga slutsatser. Risicum erbjuder bra tjänster med bra villkor. Deras webbsida är lätt att använda och ansökningsprocessen är smidig.

Dessutom är Risicum kända för sin transparens och sitt engagemang för att erbjuda rättvisa låneprodukter. De prioriterar kundservice och ser till att kunderna har all nödvändig information för att fatta informerade beslut. 

Med fasta månadsbetalningar, konkurrenskraftiga räntor och en rad extra fördelar, står Risicum ut som en ledande aktör på den svenska lånemarknaden.

För de som söker ett pålitligt och kundcentrerat låneföretag i Sverige, är Risicum definitivt värt att överväga.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt