Risicum

Översikt Risicum

3.5/5 - Recenserad av Fairlaan
Betyget är baserat på ett antal faktorer, inklusive kundservice, tillgängliga lån och feedback från användare.

Riscium erbjuder lån upp till 20.000 kronor. Som ny kund får du låna på kredit räntefritt i 30 dagar. De erbjuder Mobillån, Mikrolån, Minilån, Helglån och Privatlån.

Risicum erbjuder följande lån

1 000 - 20 000 kr
Lånebelopp
327,59 - 552,48 %
Effektiv årsränta
61 - 90 Dagar
Löptid
Exempel: Låneexempel Risicum: Låna 3000 kr i 61 dagar. Uppläggningsavgift 400 kr. Kreditränta 100%. Effektiv ränta 552.48%. Totalt: 3789 kr. - Max effektiv årsränta: 552.48%

Fördelar och Nackdelar

  • Använd pengarna till vad du vill
  • Helgöppet
  • Snabbt godkännande
  • Accepterar inte betalningsanmärkningar
Exempel: Låneexempel Risicum: Låna 3000 kr i 61 dagar. Uppläggningsavgift 400 kr. Kreditränta 100%. Effektiv ränta 552.48%. Totalt: 3789 kr. - Max effektiv årsränta: 552.48%

Risicum

Risicum har varit verksamt på den svenska marknaden sedan 2008 och är en del av världens största företag som erbjuder lån utan säkerhet. De erbjuder en förhållandevis låg prisnivå och flexibla låntjänster.

Lånevillkor

Risicum erbjuder i första hand SMS-lån med har även lagt till möjlighet att teckna ett kreditlån. Grundkraven för att teckna ett kreditlån är att du behöver vara mellan 20 och 70 år med permanent bosättning i Sverige och ordnad ekonomi utan betalningsanmärkningar. För att teckna ett SMS-lån måste du ha fyllt 18 år och varit folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år. Du måste även kunna legitimera dig med ditt mobilabonnemang, ett Nordea personkonto eller med e-legitimation. Du får dock inte har några betalningsanmärkningar för att ansöka om ett lån has Risicum, till skillnad från många andra SMS-långivare.

Du får ansöka om ett SMS-lån mellan 1 000 och 12 000 kronor med en löptid på 61 eller 90 dagar. Du betalar en uppläggningsavgift på 400 kronor samt ränta men inga andra avgifter tillkommer. Med kreditlån kan du ansöka om en kreditgräns upp till 15 000 kronor som du sedan använder när du vill. Du betalar minst 10% av den utnyttjade krediten varje månad, dock lägst 500 kr.

Låneansökningsprocessen

Oavsett om du vill ansöka om ett SMS-lån eller kreditlån gör du det via Risicums hemsida. Befintliga kunder har även möjlighet att ansöka om ett lån via SMS. Efter att du har valt önskat lånebelopp och önskad löptid fyller du in några personuppgifter och legitimerar dig med hjälp av e-legitimation, mobilabonnemang eller ett Nordea personkonto. Befintliga kunder kan även legitimera sig med deras PIN-kod. Du får ett preliminärt lånebesked direkt på skärmen och har då möjlighet att skapa en PIN-kod om du inte redan har en.

Pengarna betalas ut direkt efter att lånet har beviljats och når ditt bankkonto oftast nästföljande bankdag. Vid utbetalningar till Nordea eller Handelsbanken har du tillgång till pengarna direkt och utbetalningar som påbörjas innan 13:00 brukar nå ditt bankkonto redan samma dag.

Service och kvalitet

Kundtjänst hos Risicum har öppettider på lördagar, men inte på söndagar. Du kan nå kundtjänsten mellan 08:00 och 21:00 på vardagar och mellan 09:00 och 17:00 på lördagar. Låneansökningar hanteras endast under dessa öppettider men du får ansöka om ett lån när som helst under dygnet.

Risicum är medlem i SKEF och håller hög kvalitet på deras tjänster. Deras webbsida är lite rörigt med samma information i flera ställen. Trots det har de bra information om sina tjänster och det är ganska lätt att förstår låneprocessen och hur tjänsterna fungerar.

Trygghet med Risicum

Som medlem i snabblånemarknadens branschförening tar Risicum ställning att verka för en förbättrad marknad för konsumentlånekunder. Företaget är stort och stabilt med ett världsledande företag bakom sig och det finns ingen anledning att oroa dig om du välja att teckna ett SMS-lån eller ett kreditlån hos Risicum.

Sammanfattning

Risicum erbjuder bra tjänster med bra villkor. Deras webbsida är lätt att använda och ansökningsprocessen är smidig. Eftersom det kosta ingenting att ansöka om eller behålla ett kreditlån kan du med fördel använda ett sådant lån som en buffert du kan vända dig till vid behov och deras flexibla låneförslag betyder att du kan hitta ett bra lån som passar dina behov.