Risicum – är de bäst och billigast?

Riscium erbjuder lån upp till 50 000 kronor. Som ny kund får du låna på kredit räntefritt i 30 dagar. De erbjuder Mobillån, Mikrolån, Minilån, Helglån och Privatlån.

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 3 000 – 50 000 kr
Varaktighet 12 – 48 månader
Effektiv ränta 48.01 – 87.99 %
Utbetalning I morgon 01:21
  • Låna utan UC
  • Utbetalning samma dag om låneansökan blivit godkänd innan kl. 13 – även på helger
  • Låna utan säkerhet
Högkostnadskredit
Exempel: Låna 40 000 kr i 37 månader. Uppläggningsavgift 390 kr. Årsränta 35%. Effektiv årsränta: 46,49%. Totalt att återbetala 61 106,78 kr (ifall kunden betalar minimibeloppet varje månad). Återbetalning tid 12-48 månader. Effektiv ränta min. 48.01 – max. 87.99%.

Risicum

5
Customer service
5
Processing time
5
Price
3
Extra benefits
4
User experience
4
Risicum Lånekalkylator
3 000 kr 50 000 kr
12 månader 48 månader
48.01 % 87.99 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Risicum har varit verksamt på den svenska marknaden sedan 2008 och är en del av världens största företag som erbjuder lån utan säkerhet. De erbjuder en förhållandevis låg prisnivå och flexibla låntjänster.

Risicum
Risicum

Gå till Risicum här >

Lånevillkor

Risicum erbjuder i första hand SMS lån med har även lagt till möjlighet att teckna ett kreditlån. Grundkraven för att teckna ett kreditlån är att du behöver vara mellan 20 och 70 år med permanent bosättning i Sverige och ordnad ekonomi utan betalningsanmärkningar. För att teckna ett SMS lån måste du ha fyllt 18 år och varit folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år. Du måste även kunna legitimera dig med ditt mobilabonnemang, ett Nordea personkonto eller med e-legitimation. Du får dock inte har några betalningsanmärkningar för att ansöka om ett lån has Risicum, till skillnad från många andra SMS-långivare.

Du får ansöka om ett SMS lån mellan 3 000 och 50 000 kronor med en löptid på 15 eller 48 månader. Du betalar en uppläggningsavgift på 400 kronor samt ränta men inga andra avgifter tillkommer. Med kreditlån kan du ansöka om en kreditgräns upp till 50 000 kronor som du sedan använder när du vill. 

Låneansökningsprocessen

Oavsett om du vill ansöka om ett snabblån eller kreditlån gör du det via Risicums hemsida. Befintliga kunder har även möjlighet att ansöka om ett lån via SMS. Efter att du har valt önskat lånebelopp och önskad löptid fyller du in några personuppgifter och legitimerar dig med hjälp av e-legitimation, mobilabonnemang eller ett Nordea personkonto. Befintliga kunder kan även legitimera sig med deras PIN-kod. Du får ett preliminärt lånebesked direkt på skärmen och har då möjlighet att skapa en PIN-kod om du inte redan har en.

Pengarna betalas ut direkt efter att lånet har beviljats och når ditt bankkonto oftast nästföljande bankdag. Vid utbetalningar till Nordea eller Handelsbanken har du tillgång till pengarna direkt och utbetalningar som påbörjas innan 13:00 brukar nå ditt bankkonto redan samma dag.

Service och kvalitet

Kundtjänst hos Risicum har öppettider på lördagar, men inte på söndagar. Du kan nå kundtjänsten mellan 08:00 och 21:00 på vardagar och mellan 09:00 och 17:00 på lördagar. Låneansökningar hanteras endast under dessa öppettider men du får ansöka om ett lån när som helst under dygnet.

Risicum är medlem i SKEF och håller hög kvalitet på deras tjänster. Deras webbsida är lite rörigt med samma information i flera ställen. Trots det har de bra information om sina tjänster och det är ganska lätt att förstår låneprocessen och hur tjänsterna fungerar.

Trygghet med Risicum

Som medlem i snabblånemarknadens branschförening tar Risicum ställning att verka för en förbättrad marknad för konsumentlånekunder. Företaget är stort och stabilt med ett världsledande företag bakom sig och det finns ingen anledning att oroa dig om du välja att teckna ett SMS lån eller ett kreditlån hos Risicum.

Sammanfattning

Risicum erbjuder bra tjänster med bra villkor. Deras webbsida är lätt att använda och ansökningsprocessen är smidig. Eftersom det kosta ingenting att ansöka om eller behålla ett kreditlån kan du med fördel använda ett sådant lån som en buffert du kan vända dig till vid behov och deras flexibla låneförslag betyder att du kan hitta ett bra lån som passar dina behov.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt