Primal Capital – är de bäst och billigast?

Primal Capital är en pålitlig aktör inom lånemarknaden i Sverige. Här är det möjligt att ansöka om lån utan säkerhet, med belopp upp till 35 000 kr. De strävar efter att göra låneprocessen smidig och transparent för alla sina användare, och svarar på din ansökan senast nästa vardag. Just nu går det dock inte att ansöka som ny kund.

2
Kundservice
2
Behandlingstid
4
Pris
2
Extra fördelar
2
Användarupplevelse
3

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 5 000 – 35 000 kr
Varaktighet 6 – 60 månader
Effektiv ränta Från 30.6 %
Utbetalning Måndag 08:00
 • Låna med betalningsanmärkningar
 • Låna utan UC
 • Ingen startavgift
Exempel: Låneexempel PrimalCapital: Låna 15 000 kr i 12 månader. 0 kr avgifter. Ränta 27%. Effektiv ränta 30,6%. Totalt att återbetala 17 280 kr. (Annons)

Om Primal Capital

Primal Capital har redan hjälpt många privatpersoner med att ta ett onlinelån. På grund av att de inte tar kreditupplysning hos UC och att de beviljar lån trots betalningsanmärkningar är många kunder positiva till bolaget och uppskattar de villkor som gäller. Primal Capital ser hellre till den betalningsförmåga en kund har än att ge avslag på en ansökan direkt på grund av tidigare betalningsanmärkningar eller försenade betalningar. 

De erbjuder en enkel och snabb låneprocess online där du kan låna mellan 10.000 och 35.000 kronor utan säkerhet. Utöver räntan tillkommer endast en administrationsavgift på 49 kr per månad. Det unika med Primal Capital är att du kan betala tillbaka lånet när som helst utan extra kostnad. Företaget värdesätter transparens och enkelhet, vilket reflekteras i deras tydliga villkor och snabba svarstid på ansökningar. 

Med en fast taxerad årsinkomst på minst 240 000 kr och inga betalningsanmärkningar nyare än 6 månader, kan du ansöka om ett lån hos Primal Capital. Detta gör Primal Capital till ett bra val för de som söker flexibla och rättvisa lånemöjligheter i Sverige.

Sammanfattning av recension

Detta är en pålitlig och användarvänlig plattform för dig som letar efter lån utan säkerhet. Deras enkla och informativa webbplats erbjuder en problemfri ansökningsprocess och tydlig information om tjänster. 

De har en transparent prisstruktur med konkurrenskraftiga räntor och avgifter. Flexibla avbetalningsplaner och möjligheten till tidig återbetalning utan extra kostnad visar deras kundvänliga inställning. Tyvärr tar de för närvarande inte emot ansökningar från nya kunder.


Kundtjänst

Primal Capital värderar kundsupport och erbjuder olika kontaktvägar. Trots brist på externa recensioner, framstår de som pålitliga med en användarvänlig webbplats. De erbjuder tydlig information och kundtjänst, vilket underlättar för kunder att få hjälp och information om låneprocessen och företagets tjänster.


Pris

Företaget erbjuder lån utan säkerhet med konkurrenskraftiga räntor och avgifter. De är transparenta med sina kostnader, och informationen är lättillgänglig på deras webbplats. Deras lånealternativ kan vara fördelaktiga, särskilt för individer med tidigare kreditproblem, då de inte genomför kreditupplysning via UC.


Användarupplevelse

Primal Capitals hemsida har designats med fokus på enkelhet och användarvänlighet. Den rena och tydliga designen gör det enkelt för besökare att hitta önskad information, inklusive lånemöjligheter och kontaktuppgifter. Webbplatsen är responsiv, fungerar bra på både stationära och mobila enheter och erbjuder tydliga instruktioner om låneansökan och lånevillkor.


Behandlingstid

Handläggningstiden för låneansökningar är avgörande för låntagare och Primal Capital strävar efter snabb och flexibel handläggning. Ansökningar behandlas senast nästa arbetsdag, vilket tyder på effektivitet. Även om betalningstiden inte är exakt specificerad, föreslår den snabba ansökningshanteringen en effektiv betalningsprocess.


Andra fördelar

Primal Capital erbjuder lån utan behov av säkerhet och ger låntagarna flexibilitet att välja återbetalningstid. Det finns även möjlighet till förtida återbetalning utan extra kostnad. Den enkla ansökningsprocessen online ger snabb tillgång till lån. Primal Capital erbjuder dock inga speciella försäkringar, räntefria perioder eller samlingslån.


PrimalCapital Lånekalkylator
5 000 kr 35 000 kr
6 månader 60 månader
30.6 % %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Primal Capital – Lån

PrimalCapital

Lånebelopp 5 000 – 35 000 kr
Varaktighet 6 – 60 månader
Ränta Från 27 %
Effektiv ränta Från 30.6 %
Ålder 20 år
Årlig inkomst 100 000 kr

Fördelar

 • Lån utan säkerhet och transparenta priser
 • Flexibla avbetalningsplaner och möjlighet till förtida återbetalning
 • Lån utan UC

Nackdelar

 • Brist på extern feedback och recensioner
 • Inga speciella försäkringsalternativ eller räntefria perioder
 • Tar inte emot nya ansökningar

Kundtjänst

Att ha tillgång till en pålitlig och hjälpsam kundtjänst är av yttersta vikt när det kommer till låneprocessen. Primal Capital har visat att de värderar sina kunders tid och frågor genom att erbjuda olika kanaler för support och hjälp. De har öppet varje vardag i veckan och hjälper gärna till med olika ärenden. De kan kontaktas via telefon, email eller via ett kontaktformulär på hemsidan. Hemsidan är enkelt uppbyggd, men innehåller informativa flikar som tar upp det du behöver veta när du ansöker hos Primal Capital.

När det gäller externa omdömen, verkar det som att Primal Capital ännu inte har fått några recensioner på Trustpilot, vilket kan vara en indikation på att företaget är relativt nytt eller att kunderna ännu inte har delat med sig av sina erfarenheter. Detta kan vara en faktor att överväga när man bedömer företagets kundtjänst.

Primal Capitals hemsida är användarvänlig och erbjuder en sektion för vanliga frågor och svar, vilket kan vara till hjälp för kunder som söker snabba svar på sina frågor. Dessutom är kontaktinformationen tydligt angiven på hemsidan, vilket gör det enkelt för kunder att nå ut till företaget vid behov.

Företagsinformation

FöretagPrimal Capital AB
AdressBox 1106, 262 22, Ängelholm
E-postinfo@primalcapital.se
Telefon

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:30 – 17:00
Tisdag08:30 – 17:00
Onsdag08:30 – 17:00
Torsdag08:30 – 17:00
Fredag08:30 – 17:00
Lördag
Söndag

Pris

Primal Capital erbjuder lån utan säkerhet med belopp upp till 35 000 kr. Enligt deras webbplats är den nominella räntan satt till 19% med en effektiv årsränta på 29,06%. Detta baseras på en löptid på 12 månader. Om du exempelvis lånar 15 000 kr kommer din månadskostnad att vara 1 432 kr och totalt kommer du att ha betalat 17 184 kr när lånet är återbetalt, vilket innebär en totalkostnad för krediten som uppgår till 2 184 kr.

Utöver räntan tillkommer en administrationsavgift på 49 kr per månad. Detta är en avgift som är relativt standard i branschen och bidrar till den effektiva räntan. Primal Capital är transparenta med sina avgifter och räntor, och all denna information är lättillgänglig på deras webbplats.

Jämfört med andra långivare, kan räntan och avgifterna hos Primal Capital anses vara konkurrenskraftiga, särskilt med tanke på att de erbjuder lån utan säkerhet och utan kreditupplysning hos UC. Detta kan vara fördelaktigt för individer som har svårt att få lån från andra institutioner på grund av tidigare kreditproblem.


Krav

 • Minsta ålder: 20 år
 • Medborgarskap: Svensk medborgare
 • Skuldregister: Inga betalningsanmärkningar nyare än 6 månader
 • Minsta inkomst: Fast taxerad årsinkomst minst 240 000 kr
 • Bankkonto: Inneha svenskt bankkonto
 • Mobiltelefon: Svenskt mobiltelefonnummer
 • Kreditprövning: Sedvanlig kreditprövning görs (utan UC) via Bisnode

Användarupplevelse

Deras webbplats är designad med enkelhet och användarvänlighet i åtanke. Den rena och överskådliga designen gör det enkelt för besökare att navigera och hitta den information de söker. På startsidan möts användaren av en tydlig och enkel lånekalkylator där man snabbt kan få en översikt över möjliga lånebelopp och återbetalningstider.

Webbplatsen är responsiv och fungerar smidigt både på dator och mobila enheter. Text och grafiska element skalar bra mellan olika skärmstorlekar, vilket säkerställer en behaglig användarupplevelse oavsett enhet. Menystrukturen är logisk och intuitiv, med tydliga rubriker som leder användaren till relevanta avsnitt som ”Mer om lån”, ”Företagstjänster” och ”Kontakt”.

Informationen om hur man ansöker om ett lån, samt villkoren och kraven, presenteras på ett klart och tydligt sätt. Det finns även en sektion med vanliga frågor och svar som kan vara till hjälp för användare som söker ytterligare information.

Kontaktuppgifter till Primal Capital är lättillgängliga, och det finns flera kontaktalternativ tillgängliga, inklusive telefon, email och ett kontaktformulär på hemsidan. Detta underlättar för användare som behöver stöd eller har frågor kring tjänsterna som erbjuds.


Behandlingstid

Behandlingstiden för låneansökningar är en kritisk faktor som potentiella låntagare ofta tar i beaktande när de väljer en långivare. Hos Primal Capital strävar man efter att göra processen så smidig och snabb som möjligt. Enligt informationen på deras webbplats, behandlas låneansökningar senast nästa vardag, vilket indikerar en snabb respons på inkomna ansökningar.

När det gäller utbetalningen av lån, framgår det inte exakt hur snabbt detta sker efter godkänd ansökan. Med tanke på den snabba behandlingstiden av själva ansökningen, kan man anta att även utbetalningsprocessen är effektiv.

Transparensen kring behandlings- och utbetalningstiden är viktig för att bygga förtroende mellan långivaren och låntagaren. Primal Capital verkar vara medvetna om detta och har därför valt att kommunicera tydligt kring behandlingstiden av låneansökningar på sin webbplats.

Det är också värt att notera att Primal Capital erbjuder en enkel ansökningsprocess, vilket bidrar till en smidigare och snabbare hantering. Detta, i kombination med den snabba behandlingstiden, visar på en strävan att möta kundernas behov av effektivitet och snabb service.


Andra fördelar

Primal Capital erbjuder en rad fördelar utöver de traditionella lånealternativen. En av de mest framstående fördelarna är möjligheten att låna pengar utan säkerhet, vilket innebär att låntagare inte behöver tillhandahålla någon form av säkerhet som en garanti för lånet. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för individer som kanske inte har tillgång till traditionella säkerheter.

En annan fördel som Primal Capital erbjuder är flexibiliteten i avbetalningsplanen. Låntagare har möjlighet att välja sin egen återbetalningstid, vilket kan vara fördelaktigt för att anpassa återbetalningen efter den egna ekonomiska situationen. Dessutom kan låntagare när som helst välja att betala tillbaka lånet i sin helhet utan extra kostnad, vilket ger ytterligare flexibilitet och möjlighet att minska totala räntekostnader.

De erbjuder också en transparent och enkel ansökningsprocess online. Detta gör det möjligt för låntagare att snabbt och enkelt ansöka om lån, vilket kan vara en stor fördel i en situation där tid är av essens.

Samtidigt är det viktigt att notera att Primal Capital inte tycks erbjuda några särskilda försäkringar, räntefria perioder eller möjligheten till sammanslagna lån, vilket kan vara något som potentiella låntagare bör överväga när de jämför olika lånealternativ.


Ytterligare information

Primal Capital är en digital plattform som strävar efter att göra låneprocessen enkel och tillgänglig för sina användare. De erbjuder en tydlig och informativ webbplats där potentiella låntagare kan få en god översikt över de tjänster som erbjuds samt de villkor som gäller.

En viktig aspekt att notera är att Primal Capital inte genomför kreditupplysningar via UC (Upplysningscentralen), vilket kan vara fördelaktigt för de som är oroade över att en kreditupplysning ska påverka deras kreditvärdighet negativt. Istället används Bisnode för kreditprövningen, vilket kan vara mindre känt men fungerar på ett liknande sätt.

Primal Capital har också en sektion med vanliga frågor och svar på sin webbplats, vilket kan vara till hjälp för de som söker mer information eller har specifika frågor kring låneprocessen.


Slutsats

Primal Capital bidrar med en användarvänlig plattform för de som söker lånemöjligheter utan säkerhet. Med en enkel och informativ webbplats, erbjuder de potentiella låntagare en smidig ansökningsprocess och tydlig information om de tjänster som erbjuds. De har en transparent prisstruktur med konkurrenskraftiga räntor och avgifter, vilket kan vara attraktivt för många låntagare.

En av de stora fördelarna med Primal Capital är deras flexibla avbetalningsplaner och möjligheten att betala tillbaka lånet i förtid utan extra kostnad. Detta, tillsammans med deras snabba behandlingstid för låneansökningar, visar på en strävan att möta kundernas behov av effektivitet och flexibilitet..

Samtidigt saknas externa recensioner och feedback från kunder, vilket kan vara en nackdel för de som söker validering från andra kunders erfarenheter. Men med den information som finns tillgänglig, verkar Primal Capital vara ett föredömligt val för de som söker transparenta och rättvisa lånemöjligheter i Sverige.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Primal Capital

Senaste nytt