OKQ8 Bank – är de bäst och billigast?

OKQ8 Bank erbjuder lån utan säkerhet mellan 20 000 kronor och 350 000 kronor. OKQ8 Bank riktar sig framför allt mot kunder som ofta är på resande fot. Banken är enbart verksam i Sverige och erbjuder tjänster som lånverksamhet, samt betalningsförmedling och kreditgivning via OKQ8 Banks egna Visa-kort. 

OKQ8 Bank

3
Kundservice
3
Behandlingstid
3
Pris
4
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
4

OKQ8 Bank erbjuder privatpersoner lån med schyssta och enkla villkor. Det går att ta lån från 20 000 kronor upp till 350 000 kronor, med en ränta från 3,89 % och med en återbetalningstid på mellan två och tolv år.

OKQ8 Bank
OKQ8 Bank

OKQ8 Bank som lånalternativ för privatpersoner

OKQ8 Bank erbjuder så kallade blancolån, vilket innebär att man som privatperson kan låna pengar helt utan säkerhet och dessutom utan några start- och uppläggningsavgifter.

För att kunna ta ett lån hos OKQ8 Bank så måste man dock också uppfylla vissa krav.

Man måste till exempel:

 • Ha fyllt 20 år,
 • Varit folkbokförd i Sverige i minimum tre år
 • Ha en årsinkomst på minst 125 000 kronor.

När man ansöker om ett privatlån hos OKQ8 Bank så kontrollerar banken även att man inte har några betalningsanmärkningar.

För att kunna använda sig av bankens tjänster måste man ha tillgång till ett BankID, antingen via fil eller på sin mobil eller surfplatta.

Som välkomstgåva får alla nya låntagare ett presentkort på ett värde av 500 kronor att tanka för på OKQ8s bensinstationer runtom i Sverige. 

Hur går det till att ta ett lån hos OKQ8 Bank?

Att låna pengar av OKQ8 bank är en relativt enkel, snabb och smidig process. Här nedan går vi igenom processen steg för steg.

 1. Skicka in en ansökan om lån:

  När man ansöker om ett lån så måste man fylla i en rad olika uppgifter. Först ska man ange det belopp i svenska kronor som man önskar låna, samt den återbetalningstid (2-12 år) som man behöver för att kunna betala tillbaka lånet. Man ska även fylla i sina personuppgifter, vilket inkluderar personnummer och civilstatus. Banken behöver även tillgång till ens kontaktuppgifter. Man behöver ett BankID för att kunna genomföra ansökan.

 2. Ansökan om lån nekas eller beviljas:

  Efter att man skickat in sin låneansökan väntar ett svar från banken. Om lånet beviljas så kan det ske i samband med att ett lösenkrav. Ett lösenkrav innebär att blancolån som kunden redan har hos andra banker måste betalas tillbaka med lösenkravsbeloppet.

 3.  Lånet betalas ut:

  När en ansökan om lån har godkänt så brukar det bara ta en eller ett par dagar för banken att betala ut pengarna till låntagarens konto. För att få pengarna direkt till sitt bankkonto så måste man se till så att kontot är anslutet till Swedbanks utbetalningstjänst. Ifall ens konto inte är anslutet så kommer lånet istället att betalas ut via en avi till låntagarens bokföringsorder. Avin kan man sedan lösa in hos sin bank.

Betalning och sparande med Visa kreditkort

Som kund hos OKQ8 Bank får man tillgång till ett Visa kreditkort. Krediten på Visa-kortet kan vara mellan 500 och 100 000 kronor, och man kan även välja om man vill sätta in pengar på kortet i förväg eller handla med kortet först och betala in i efterhand.

Som kund hos OKQ8 Bank så blir man medlem hos OK, vilket innebär tillgång till diverse erbjudanden och rabatter.

Banken erbjuder även sina kunder ett flertal andra förmåner. Till exempel så får varje kund 2 % i återbäring på allting man handlar för hos OKQ8, plus 20 öre per liter som man tankar för.

Därtill så ger Visa kreditkort kunden en bonus på 0,3 % på alla köp som görs utanför OKQ8, världen över. Denna bonus förvandlas varje kvartal till en bonuscheck som sedan kan användas till att handla eller tanka för vid någon av OKQ8s bensinstationer.

Om man ska ut och resa så kan det vara en bra idé att betala en majoritet av sina resekostnader samt uppehälle med sitt Visa kreditkort från OKQ8, eftersom att man då får tillgång till en gratis, kompletterande reseförsäkring.

Denna reseförsäkring gäller i upp till 60 dagar, i världens alla länder förutom i de länder som UD avråder från att resa till. Partner samt eventuella barn under 23 års ålder ingår automatiskt i reseförsäkringen.

När man sätter in pengar på sitt kort så gäller en sparränta på 0,75 % på ett värde upp till 150 000 kronor.

Alla insättningar som man gör täcks per automatik av den statliga insättningsgarantin, vilken skyddar bankens kunder om banken skulle gå i konkurs.

banklån
privatlån

Få enkel åtkomst till OKQ8 Bank med ett login

Med ett privat login har du som kund snabb och enkel tillgång till din OKQ8 Bank online.

När man blir kund hos OKQ8 Bank så får man ett personligt login för att få tillgång till sina Mina sidor, där man kan ha full koll på sina bankuppgifter, inklusive de transaktioner man gör med sitt Visakort och konto, samt vilket saldo kontot har.

För att kunna logga in på internetbanken så behöver man ha tillgång till ett Mobilt BankID eller ett BankID på fil. Det garanterar en säker och trygg inloggning.

OKQ8 Bank erbjuder också sina kunder en app där man kan logga in, som går att laddas ner både till android- och iphone-användare. Appen kan också användas för en smidig överblick av OKQ8s bensinstationer och deras geografiska lägen. 

Logga in på OKQ8 Bank eller ring kundtjänst för hjälp

Om man behöver support så finns OKQ8s kundtjänst där för att hjälpa till. Man kan antingen kontakta kundtjänsten via mejl eller via telefon.

Om de frågor man har gäller ens privata bankkonto så bör man kontakta banken via telefon istället för via mejl, eftersom att banken enligt sekretesslagstiftning inte kan lämna ut personliga bankuppgifter på något annat sätt än vid direktkontakt där BankID kan användas för att identifiera kunden.

Eller så kan man som kund logga in för att få personligare hjälp.

Man når OKQ8s ordinarie kundtjänst via telefon på nummer 020-656565 mellan 8:30 och 17:00 måndag till fredag, förutom på helgfria vardagar.

Om det gäller övriga frågor så kan man hitta mycket information på OKQ8 Bank kundtjänsts hemsida där du som kund kan logga in dygnet runt. Där finns det svar på frågor gällande ämnen från kort och lån, ränte- och saldobesked till försäkring och OK medlemskap.

OK Q8 AB, som OKQ8 Bank är en del av, har sitt huvudkontor på Sveavägen 155, box 23 900, 104 35 Stockholm (Organisationsnummer 556027-3244, telefon 08-506 80 000). 

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > OKQ8 Bank

Senaste nytt