Nordiclån - är de bäst och billigast?

Nordiclån har en av de lägre räntorna på marknaden, plus en fast månadskostnad. Låna mellan 10.000 kr och 50.000 kr.

Alternativ till Nordiclån - Recension av Nordiclån

10 000 - 50 000 kr Lånebelopp
9.45 - 29.49 % Effektiv ränta
12 - 80 månader Varaktighet
20 år Ålder
  • Lån utan säkerhet til en låg ränta
  • Utbetalning samma dag eller senast nästa bankdag
  • Inga krav på minimum inkomst
Låneexempel Nordiclån: Om du lånar 20 000:- i 72 månader så betalar du 513:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt betalar du 38 245:-, baserat på fast ränta 21,60%, effektiv ränta 27,35% (2018-01-02), uppläggningsavgift 595:- (som läggs till lånet) och autogiro. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs.

Alternativ till Nordiclån

Allt
100 000 kr
Allt
80 år
3.5/5 Recenserad av Fairlån
Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Recension av Nordiclån

Nordiclån är långivaren för dig som vill ha en trygg och pålitlig långivare. Med sin låga ränta och fasta månadsavgift får du som kund ett bra låneavtal som du kan lita på. Med den stora koncernen Thorn i ryggen har de en stabil grund att stå på och du kan känna dig trygg som kund.

Lånevillkor hos Nordiclån

För att ansöka om ett lån hos Nordiclån måste du ha fyllt 20 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller några ärenden hos Kronofogden. Hos Nordiclån finns inga krav på minimum inkomst men du måste ha en stabil ekonomi.

Nordiclån granskar varje ansökan manuellt och värderar därefter om de kan erbjuda dig ett lån. De är inte mer stränga än någon annan långivare när de kommer till att godkänna lån men de är måna om dig som kund. De vill säkra sig att du som låntagare är säker på att du kan betala tillbaka ditt lån.

Räntan hos Nordiclån är låg och ligger på från 7,92%. Den kan variera något och detta beror på att om Nordiclån bedömer det som en stor risk att låna ut pengar till dig eller inte. Om du har en mycket ordnad ekonomi och en bra inkomst är det en mindre risk för dem att låna ut pengar till dig. Om du har sämre ekonomi bedöms det som något högre risk och därför kan räntan stiga lite. Men generellt sätt har de en låg och bra ränta. Du får dessutom en fast månadskostnad vilket är till stor fördel. På så sätt vet du exakt vad ditt lån kommer att kosta dig varje månad.

Låneansökningsprocessen

Att ansöka hos Nordiclån är enkelt. Du ansöker snabbt och lätt via deras hemsida där du direkt väljer vilket belopp du önskar att låna och den löptid du vill ha. Du ser dessutom direkt vad lånet kommer att kosta som minimum så du vet ungefär vilken månadskostnad du kan förvänta dig.

Du kan låna mellan 10 000 och 50 000 kronor och välja en löptid på mellan 12 och 60 månader. Med andra ord har du stor frihet att själv kunna påverka din månadskostnad genom att till exempel ändra löptiden.

När du har valt belopp och löptid klickar du dig vidare och fyller i dina personupplysningar. Sedan tar Nordiclån en kreditupplysning och återkommer med ett låneerbjudande till dig. Om du ansöker under deras öppettider får du ofta svar redan inom 1 timme.

Du kan sedan signera låneerbjudandet direkt med bankID och kan då få pengarna redan samma dag. Du kan också välja att skriva under för hand och då skickas låneavtalet hem till dig i posten. Du skriver sedan under och returnerar det till Nordiclån. Detta tar dock längre tid pga brevgången men pengarna betalas ut så snart Nordiclån får ditt låneavtal i retur.

Kom ihåg att din ansökan inte på något sätt är bindande utan det är först när du skriver på låneavtalet som avtalet gäller.

Service och kvalitet

Eftersom att Nordiclån är en del av en större koncern så har de stor erfarenhet av god service. De har både telefon och e-postadress som du enkelt kan nå dem på. De har dessutom relativt generösa öppettider. De har öppet måndag till fredag 8-18 och lördag 10-16.

Deras personal är mycket kunnig och trevlig och hjälper dig gärna. De har stor kännedom om lånebranschen och om deras eget lån och kan därmed komma med goda råd. Med andra ord ska du inte vara rädd för att kontakta deras kundservice, även om du bara har en liten fråga eller fundering.

Hemsidan är stilren, enkel och lätt att hitta runt på. Du ser tydligt var du ska ansöka om lån och menyerna är tydliga med bra placering. Du kan enkelt hitta kontaktinformation och svar på ett par vanliga frågor.

Något Nordiclån kunde förbättra är att tydligare beskriva villkoren för den som vill låna. Sektionen med ”värt att veta” är också något tunn och fler frågor och svar kunde läggas till.

Trygghet hos Nordiclån

Nordiclån är en del av en större koncern och samarbetar med Thorn som är en mycket stor aktör på marknaden. De är mycket måna om sina kunder och värnar om deras ekonomi. Därför godkänner de endast lån till de som har god ekonomi nog att klara av återbetalningarna.

Sammanfattning

Om du vill ha låg ränta och en trygg långivare att låna från är Nordiclån ett bra val. Med en ränta från endast 7,92% får du ett bra låneerbjudande. Du har en fast månadskostnad vilket gör att du vet exakt vad du ska betala tillbaka varje månad. Om du ansöker om ett lån under deras öppettider får du nästan alltid pengarna samma dag.