Nordax – är de bäst och billigast?

Nordax är en nischbank som strävar efter att erbjuda hållbara lån och konkurrenskraftiga sparkonton. De riktar sig till kunder som söker flexibla finansiella alternativ som matchar en modern livsstil. Genom att prioritera kundens behov, strävar Nordax efter att skapa möjligheter för en bredare publik i det de kallar ”det nya vanliga”.

2
Kundservice
2
Behandlingstid
4
Pris
3
Extra fördelar
4
Användarupplevelse
4

Om Nordax

Nordax är en framstående nischbank som har en stark närvaro i både Norden och andra delar av Europa. Sedan starten 2003 har de etablerat sig som en pålitlig finansiell partner, känd för sitt kundcentrerade tillvägagångssätt och sitt breda utbud av finansiella produkter och tjänster. Med en filosofi som betonar tillgänglighet och hållbarhet, strävar Nordax efter att erbjuda alternativ som speglar de moderna konsumenternas behov och livsstil.

Nordax erbjuder lån upp till 600.000 kr utan säkerhet, vilket ger kunderna flexibilitet. Dessutom erbjuder låneskydd, vilket ger en extra trygghet för låntagarna. Det är även möjlighet att samla lån eller till och med ta bostadslån.

Förutom lån är Nordax också känt för sina konkurrenskraftiga sparkonton. De erbjuder olika sparalternativ med både rörlig och fast ränta, vilket ger spararna flexibilitet och valmöjlighet. Deras sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin, vilket ytterligare understryker deras tillförlitlighet och engagemang för kundens säkerhet.

Sammanfattning av recension

Nordax Bank AB är en pålitlig och kundfokuserad finansinstitution med mångårig erfarenhet av lån och sparkonton. De erbjuder flexibla lån och sparprodukter med hög kvalitet, samt säkerhet genom låneskydd och insättningsgaranti. 

Nordax prioriterar användarvänlighet och snabb kundservice, och deras engagemang för ekonomiskt välbefinnande, inklusive initiativ som ”Hälsonomikollen,” gör dem till ett attraktivt val för svenska kunder.


Kundtjänst

Företag erbjuder en bra kundtjänst med generösa öppettider. De erbjuder e-legitimation för snabbare låneprocesser och har en välordnad webbsida. Kundrecensioner varierar, men Nordax tar kundfeedback på allvar och strävar efter förbättring, vilket visar deras kundfokus. Det är även lätt att komma i kontakt med deras professionella kundtjänst.


Pris

De erbjuder attraktiva lån med konkurrenskraftiga räntor och tydlig information om kostnader. Deras individuella räntesättning baseras på kreditbedömning, vilket är rättvist. De är öppna om avgifter och prioriterar kostnadseffektiva alternativ. Nordax utmärker sig med transparent prissättning och anses vara en pålitlig långivare.


Användarupplevelse

Webbplatsen är användarvänlig och responsiv, passande för både mobil och dator. Dess renodlade design med tydliga avsnitt för olika tjänster gör det enkelt att hitta information. Ansökningsprocessen är enkel och säker med möjlighet till e-legitimation. En tillgänglig hjälpsektion och lättillgänglig kundtjänst kompletterar den effektiva digitala upplevelsen.


Behandlingstid

De strävar efter att erbjuda snabb och smidig bearbetning av sina tjänster. Kunden kan använda e-legitimation för att signera avtalet och få tillgång till pengarna inom 1-3 bankdagar. Deras betoning på snabbhet och tydlighet, tillsammans med möjligheten till e-legitimation, ger en säker och effektiv finansiell upplevelse för låntagare.


Andra fördelar

Nordax Bank AB erbjuder fördelar som samling av lån och konkurrenskraftiga sparkonton med statlig insättningsgaranti. De främjar även ekonomiskt välbefinnande genom initiativ som ”Hälsonomikollen”, som hjälper kunder förbättra sin ekonomiska hälsa. Deras holistiska förhållandesätt gör dem till ett attraktivt val för svenska kunder som söker mer än bara traditionella banktjänster.


Nordax – Lån

Lånebelopp:15 000 – 600.000 kr.
Varaktighet:1 – 20 år
Effektiv ränta:

Fördelar

 • Pålitlig och kundcentrerad finansinstitution
 • Flexibla lån- och sparkonton med hög kvalitet
 • Engagemang för ekonomiskt välbefinnande och utbildning

Nackdelar

 • Blandade recensioner på externa plattformar
 • Låneerbjudandet kan ta några dagar att erhålla
 • Hanterar endast ansökningar under kontorstid

Kundtjänst

Företaget har etablerat sig som en pålitlig aktör i finansbranschen, med en kundservice som ofta får beröm för sitt personliga tillvägagångssätt och vilja att göra det lilla extra. Som en bank erbjuder Nordax ungefär samma öppettider som de flesta andra banker. Du kan nå deras kundtjänst mellan 09:00 och 17:00 på helgfria vardagar. 

Du kan skicka en låneansökan via deras webbplats när som helst, men ansökningar hanteras endast under kontorstid. 

Nordax håller bra kvalitet på sina tjänster och kundservice. Dessutom är deras webbsida välordnad med lättillgänglig information. Ansökningsprocessen är enkel, men eftersom du får låneerbjudandet först efter några dagar bör du ansöka om lån i god tid innan du behöver pengarna.

Kundrecensioner på externa plattformar som Trustpilot visar en blandad bild, varav vissa kunder uttrycker tillfredsställelse över bankens responsiva och hjälpsamma kundservice, medan andra har haft mindre positiva upplevelser. 

Det är dock tydligt att Nordax tar kundfeedback på allvar, vilket återspeglas i deras proaktiva svar på kundrecensioner och vilja att lösa eventuella problem.

Företagsinformation

FöretagNOBA Bank Group AB
AdressGävlegatan 22 10435 Stockholm
E-postinfo@nordax.se
Telefon08-508 808 00

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
Lördag
Söndag

Pris

Banken erbjuder konkurrenskraftiga räntor och priser på sina låneprodukter, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för många låntagare. De är transparenta med sina räntor och avgifter, vilket framgår tydligt på deras webbplats där potentiella kunder enkelt kan hitta detaljerad information om kostnader associerade med olika lånetyper.

När det gäller räntor använder Nordax en individuell räntesättning, vilket innebär att den slutgiltiga räntan bestäms baserat på en kreditbedömning av varje enskild låntagare. Detta tillvägagångssätt är rättvist och transparent, då det tar hänsyn till låntagarens personliga ekonomiska situation.

Nordax är också öppna med eventuella ytterligare avgifter som kan tillkomma, vilket inkluderar uppläggningsavgifter och aviavgifter. Jämfört med andra långivare på marknaden, håller Nordax sina avgifter på en rimlig nivå, vilket understryker deras åtagande att erbjuda kostnadseffektiva lösningar till sina kunder. Deras bolån är dock dyrare än de flesta andra aktörer.


Krav

 • Ålder: Du måste vara minst 20 år gammal
 • Årsinkomst: Du behöver ha en fast årsinkomst på minst 150 000 kronor
 • Folkbokförd i Sverige: Du måste vara folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • Betalningsanmärkningar: Du får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Skulder: Inga aktiva skulder hos Kronofogden

Användarupplevelse

Deras webbplats är utformad med användarvänlighet i åtanke, vilket gör det enkelt för besökare att navigera och hitta den information de behöver. Webbsidan är responsiv och fungerar lika bra på både mobil och dator, vilket säkerställer en smidig upplevelse oavsett plattform.

Designen är ren och okomplicerad, med tydliga avsnitt för olika tjänster som privatlån, bolån och sparkonton. Detta gör det enkelt för användare att direkt gå till den produkt eller tjänst de är intresserade av. Ansökningsprocessen för lån är också enkel och rakt på sak, med tydliga instruktioner och en minimal mängd nödvändiga steg, vilket sparar tid och minskar möjligheten för förvirring eller misstag.

En annan fördel är tillgängligheten av e-legitimation för att signera låneavtal, vilket inte bara ökar säkerheten utan också påskyndar hela processen. Nordax har även en hjälpsektion där användare kan hitta svar på vanliga frågor, och om de behöver ytterligare assistans är kundtjänst lätt att nå via de kontaktuppgifter som finns på webbplatsen.


Behandlingstid

När det gäller bearbetningstiden för lån strävar Nordax efter att göra processen så snabb och smidig som möjligt för sina kunder. Du kan välja att signera lånet med e-legitimation för snabbare hantering, men det finns även möjlighet att skriva under skuldebrevet som skickas via posten. Pengarna betalas ut direkt till ditt bankkonto efter att Nordax har mottagit din bekräftelse och du får tillgång till pengarna inom 1-3 bankdagar.

Detta visar att Nordax lägger stor vikt vid att minimera väntetiden för sina kunder, vilket är särskilt viktigt för dem som behöver snabb tillgång till finansiering. Möjligheten att använda e-legitimation för att signera låneavtal är en betydande fördel, eftersom det inte bara skyndar på processen utan också erbjuder en extra nivå av säkerhet och bekvämlighet för kunden.

Nordax är transparenta med sina bearbetningstider och de nödvändiga stegen i ansökningsprocessen, vilket framgår tydligt på deras webbplats. De förstår vikten av tydlighet och effektivitet när det gäller finansiella transaktioner, och deras processer återspeglar detta åtagande.


Andra fördelar

Utöver deras huvudprodukter som privatlån och bolån, erbjuder Nordax Bank AB ytterligare fördelar som kan vara tilltalande för många kunder. En av dessa är möjligheten att konsolidera lån, vilket innebär att kunder kan samla sina befintliga lån och krediter under ett enda lån hos Nordax. Detta kan leda till lägre månadskostnader och en mer överskådlig ekonomisk situation för många hushåll.

Nordax erbjuder också konkurrenskraftiga sparkonton med både rörlig och fast ränta, vilket ger kunderna flexibilitet beroende på deras sparbehov och preferenser. Deras sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin, vilket ger ytterligare trygghet för spararna.

Banken strävar efter att skapa värde, inte bara genom sina finansiella produkter utan också genom att erbjuda resurser och verktyg för ekonomiskt välbefinnande. De har initiativ som ”Hälsonomikollen”, ett verktyg där kunder kan utvärdera deras förhållande till pengar och få tips för att förbättra deras ekonomiska hälsa.


Slutsats

Som en nischbank med många års erfarenhet kan du ta del av både lån- och spartjänster hos Nordax. Här finns möjlighet till både högt lånebelopp och lång löptid, därmed kan du hitta ett lån som passar dig oavsett varför du vill låna pengar. Med deras låneskydd och insättningsgaranti på sparkonto vet du att du är försäkrad ifall det krisar i framtiden.

Banken erbjuder en rad produkter och tjänster, inklusive konkurrenskraftiga privatlån och bolån, samt högkvalitativa sparkonton. Deras webbplats är användarvänlig och responsiv, vilket gör det enkelt för kunder att navigera och hantera sina finanser online. Nordax sätter även ett högt värde på kundservice och strävar efter att erbjuda snabba och effektiva lösningar för sina kunder.

Utöver sina finansiella produkter engagerar sig Nordax i initiativ som främjar ekonomiskt välbefinnande och utbildning. Deras unika verktyg och resurser, såsom ”Hälsonomikollen”, visar ett djupt engagemang för kundens övergripande ekonomiska hälsa.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt