Nordax – är de bäst och billigast?

Nordax erbjuder lån upp till 500.000 kr utan säkerhet och med låneskydd. De erbjuder tjänster i Norden och Tyskland vilket gör de till en pålitlig långivare.

Nordax

2
Customer service
2
Processing time
4
Price
3
Extra benefits
4
User experience
4

Nordax är en ledande nischbank som erbjuder både lån- och spartjänster till privatperson inom hela norden och Tyskland. Banken har varit verksam sedan 2004 och har bred erfarenhet av lånebranschen. Deras sparkonto omfattas även av den statliga insättningsgaranti och banken är trygg och seriös.

Nordax
Nordax

Gå till Nordax här >

Lånevillkor hos Nordax

Villkoren för att teckna ett lån hos Nordax håller samma nivå som de flesta andra banker. Du ska ha fyllt 20 år och har en fast årsinkomst på minst 150 000 kronor. Du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka och du får inte ha några betalningsanmärkningar – låna trots betalningsanmärkningar. En medsökande ökar dina chanser att bli beviljad ett lån och medsökande krävs för lån över 400 000 kronor.

Du får ansöka om att låna mellan 10 000 och 500 000 kronor och räntan sätts individuellt efter din ansökan är skickad. Du betalar sedan ett fast belopp varje månad tillsammans med en månadsavgift på 20 kronor. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 400 kronor vid tecknande av lånet. Nordax uppmuntrar till val av längre löptid för att minska dina månadskostnader, men då blir lånets totala kostnad högre. Du har dock alltid rätt att betala av lånet helt eller delvis när som helst helt utan extra kostnader. Du har även möjlighet att teckna ett låneskydd eller utöka befintliga lån vid behov.

Låneansökningsprocessen

Det snabbaste sättet att ansöka om ett lån direkt hos Nordax är att använda formuläret på deras hemsida, men du har även möjlighet att ansöka om ett lån genom att ringa till deras kundtjänst. Du väljer lånebeloppet och löptid och sedan uppger du dina personuppgifter och uppgifter om din ekonomi. Nordax tar sedan en kreditupplysning och du får ett besked inom ett par dagar – låna pengar utan UC.

Du kan välja att signera lånet med e-legitimation för snabbare hantering, men det finns även möjlighet att skriva under skuldebrevet som skickas via posten. Pengarna betalas ut direkt till ditt bankkonto efter att Nordax har mottagit din bekräftelse och du får tillgång till pengarna inom 1-3 bankdagar.

Service och kvalitet

Som en bank erbjuder Nordax ungefär samma öppettider som de flesta andra banker. Du kan nå deras kundtjänst mellan 09:00 och 17:00 på helgfria vardagar. Du kan skicka en låneansökan via deras hemsida när som helst, men ansökningar hanteras endast under kontorstid. Däremot har du möjlighet att signera lånet med e-legitimation som inte erbjuds hos alla banker och du kan därmed förkorta utbetalningstiden markant.

Nordax håller bra kvalitet på både sina tjänster och även deras kundservice. Dessutom är deras webbsida välordnad med all information lättillgängligt. Ansökningsprocessen är enkelt men eftersom du får låneerbjudandet först efter några dagar bör du ansöka om lån i god tid innan du behöver pengarna.

Trygghet hos Nordax

Nordax är ett tryggt företag med många års erfarenhet och sunda siffror. De erbjuder bra tjänster med god service och bra kvalitet. Eftersom du har möjlighet att teckna låneskydd när du låna pengar hos Nordax kan du minimera dina risker och känna dig trygg med ditt lån.

Sammanfattning

Som en nischbank med många års erfarenhet kan du ta del av både lån- och spartjänster hos Nordax. Du har möjlighet att välja både högt lånebelopp och lång löptid och kan därmed hitta ett lån som passar dig oavsett varför du vill låna pengar. Med deras låneskydd och insättningsgaranti på sparkonto vet du att du är försäkrad ifall det krisar i framtiden.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt