Nettofinans är stängd i Sverige.

Tyvärr måste vi meddela att NettoFinans officiellt har stängt sin verksamhet i Sverige. Som ett resultat av detta erbjuder de inte längre några banktjänster, inklusive lån. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta kan orsaka och tackar för din förståelse.

3
Kundservice
3
Behandlingstid
4
Pris
3
Extra fördelar
3
Användarupplevelse
4

Allt innehåll nedan är från när banken var i drift.


Nettofinans

Nettofinans marknadsför sitt lån som ett av de enklaste lånen som finns på marknaden av snabblån. Lånet riktar sig framför allt till låntagare som annars brukar ha det svårt att få ta ett lån, på grund av till exempel har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Eftersom att det går bra att ta Nettolånet trots betalningsanmärkningar så är räntan också förhållandevis hög och ligger på 29 %. Räntan är dock fast, och likaså är återbetalningstiden för Nettofinans lån vilken alltid ligger på 5 år.

Det gör att lånet inte är riktigt så enkelt som det kan verka eftersom att det kan bli rätt dyrt i slutändan när man betalar ränta i fem år, oavsett om lånebeloppet är lågt.

Nettofinans erbjuder lån på mellan 10 000 kronor och 25 000 kronor, och det ser ut som att man bara kan välja mellan summorna 10 000 kr, 15 000 kr, 20 000 kr och 25 000 kr. 

Kontakta Nettofinans 

Om man behöver kommer komma i kontakt med Nettofinans kundtjänst så kan man göra det via något av alternativen listade här nedan.

Kundtjänsten är öppen måndag- torsdag kl 09-19 och fredag kl 09-17, helger håller kundtjänsten stängt. Det går dock att skicka in en ansökan dygnet runt på deras hemsida.

 • Telefon: 08-503 859 00
 • E-post: info@nettofinans.se
 • Postadress: Nettofinans, Box 3532, 103 69 Stockholm

Logga in på Mina sidor

För att komma åt sin personliga sida hos Nettofinans där man kan ha översikt på sitt Nettolån, så kan man gå in på deras hemsida och logga in.

Så ser Nettolånet ut

Nettolånet erbjuds till låntagare utan säkerhet, och går att ansöka om även om man har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Man får dock inte lov att ha ett skuldsaldo hos kronofogden, i så fall blir ens ansökan nekad.

Därför gäller det att betala av alla sina skulder innan man ansöker om ett lån hos Nettofinans. Lånet hos Nettofinans är just snabbt, då både tiden det krävs för att skicka in ansökan och att få svar på ansökan är kort.

Ett snabblån kan vara otroligt praktiskt och hjälpsamt och man till exempel för be plötslig och oväntad utgift som behöver betalas fort.

När man tar ett lån hos Nettofinans så kan man göra precis vad man vill med pengarna.

Krav för att få låna av Nettofinans

Att erbjuda lån till låntagare trots betalningsanmärkningar är ovanligt och kan ses som ett generöst villkor.

Utöver det så ställer Nettofinans relativt höga krav på sina låntagare:

 • Man får inte vara yngre är 20 år eller äldre än 60 år
 • Man måste vara folkbokförd i Sverige
 • Man måste ha en årsinkomst om minst 150 000 kronor, antingen från arbete eller från sin pension
 • Man behöver ett BankID för att kunna identifiera sign
 • Man får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden
 • De betalningsanmärkningar sommman eventuellt har ska helst inte vara alltför många eller väldigt nya. Det kan i så fall påverka beslutet om lån.

Ränta, avgifter och återbetalning

Lånet hos Nettofinans kommer utan några dolda avgifter. Företaget strävar efter en så kallad pappersfri verksamhet, och därför kostar det ingenting att betala via autogiro.

Att å andra sidan få hemskickat pappersfakturor kostar 60 kronor per faktura. Nettofinans har heller inga uppläggnings- eller årsavgifter.

Räntan är fast och ligger alltid på 29 %, även så den effektiva räntan. När man lånar pengar från Nettofinans betalar man helt enkelt enbart räntan och sin amortering, så länge man inte tvungetvis behöver en pappersfaktura vill säga.

Man återbetalar sitt lån till Nettofinans varje månad. Det går att betala av hela lånet i förtid om så önskas, utan någon extra avgift.

privatlån
Lån utan UC

Nettofinans använder sig av UC för en kreditupplysning

När man skickar in en låneansökan till vilken lån- eller kreditgivare som helst, som har tillstånd enligt Finansinspektionen att bedriva sin verksamhet, så är de tvungna att genomföra en kreditprövning.

Detta gäller alltså för Kundfinans också. En kreditprövning kan man säga består av två delar:

 1. Den första delen av kreditprövningen gör långivaren själv, och baseras på de uppgifter man skickar in med sin låneansökan. Dessa uppgifter inkluderar ofta låntagarens inkomst, utgifter, boendesituation och andra faktorer som kan påverka hur lätt eller svårt det är för någon att betala tillbaka sitt lån.
 2. Den andra delen av kreditprövningen är en kreditupplysning. För att göra en kreditupplysning så vänder sig Nettofinans till Upplysningscentralen, ofta förkortat UC. De flesta andra snabblån brukar vända sig till andra aktörer så som exempelvis Creditsafe.

Resultatet av en kreditupplysning

Hos UC, till skillnad från hos andra kreditupplysningsföretag, så är låntagaren inte anonym utan låntagarens uppgifter, antal lån och kreditpoäng delas med UCs användare.

Resultatet av en kreditupplysning är en kreditpoäng och tillsammans med den första delen av kreditprövningen så avgör det hur pass kreditvärdig en låntagare är.

Om en låntagare har låg kreditvärdighet, och alltså låg sannolikhet att betala sitt lån inom överenskommen återbetalningstid, så minskar det chansen att få sin låneansökan beviljad.

Om en långivare misstänker att lånet kan riskera att skuldsätta låntagaren får man inte bevilja ansökan.

Lån utan UC är inte möjligt hos Nettofinans

Hos många långivare krävs inte en kreditupplysning via UC och man kan ta ett lån utan UC. Det är dock inte möjligt hos Nettofinans, som har detta som krav.

Ett låneexempel för Nettolånet

Det kan vara svårt att få en överblick av hur my kort det faktiskt kommer att kosta att ta ett lån av en långivare.

Hos Nettofinans är det emellertid något enklare, eftersom att de inte har en rörlig ränta på sina lån och nästan inga avgifter som tillkommer.

För att göra det lite enklare att få en uppfattning om hur mycket det kan komma att kosta i slutändan så visas ett låneexempel här nedan.

Anledningen till att det totala beloppet ofta blir väldigt högt är pågrund av den låsta återbetalningstiden på 5 år. 5 år är en relativt lång tid att betala tillbaka ett lån på, särskilt om lånet är mycket litet. Att ha en fast återbetalningstid är mycket ovanligt för snabblån så som Nettofinans. 

Lånebelopp:25 000 kr
Återbetalningstid:5 år (60 månader)
Ränta:29 %
Totalbelopp att betala tillbaka:34 528 kr

Hitta alternativa lån här >

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Nettofinans

Senaste nytt