Nanokredit - är de bäst och billigast?

Låna från 2000 kr upp till 25 000 kr hos Nanokredit. De erbjuder en löptid på mellan 2 månader till 9 månader, beroende på ditt önskade lånebelopp.

Alternativ till Nanokredit - Recension av Nanokredit

Alternativ till Nanokredit

Uppdaterad 3 mars, 2021

Nanokredit

4/5 Recenserad av Fairlån
Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Nanokredit är en etablerad långivare på den svenska marknaden och har varit verksamma sedan 2008. De erbjuder små och mellan stora lån på upp till 25 000 kronor. De tar bra hand om sina kunder, men deras villkor är något hårdare än hos andra långivare. 

Nanokredit
Nanokredit

OBS: Nanokredit är inte längre aktiv. De hänvisar till Klara Lån.

Lånevillkor hos Nanokredit

För att ansöka om ett lån hos Nanokredit ska du uppfylla deras grundkrav. Du ska vara mellan 20 och 65 år för att kunna ansöka om lån hos dem och du ska ha en årsinkomst på minst 50 000 kronor. Hos Nanokredit kan du låna utan UC kontroll eftersom de använder företaget Bisnode till kreditupplysningen. 

Nanokredit godkänner inte lån till personer med betalningsanmärkningar

Låneansökningsprocessen

Du ansöker om ett lån hos Nanokredit på deras hemsida. Efter att du har valt lånebelopp och löptid fyller du i dina personuppgifter samt information om inkomster och utgifter. När du skickar ansökan får du ett besked direkt på skärmen. Du identifierar dig med BankID eller  och pengarna betalas ut direkt efter att lånet beviljas. 

Om din ansökan blivit godkänd innan kl. 14 mottar du dina pengar samma dag. Annars mottar du dina pengar nästföljande bankdag. 

Service och kvalitet

Du kan kontakta kundtjänsten via telefon eller e-post helgfria vardagar mellan 08:00 och 17:00. Du kan även be Nanokredit att ringa upp dig. De erbjuder överlag bra service och får bra omdöme från sina kunder. Du kan ansöka om ett lån under helgen, men utbetalningar sker endast på vardagar under deras öppettider.

Deras hemsida är enkel och lätt att hitta runt på. Den innehåller mycket bra information samt svar på de viktigaste frågorna. 

Trygghet hos Nanokredit

Nanokredit är ett tryggt företag med många års erfarenhet. De är även medlem i SKEF, branschföreningen för snabblån, som verkar för en sund och seriös marknad för korta konsumentkrediter. Det betyder att du kan känna dig trygg om du väljer att vända dig till Nanokredit när du behöver ett snabblån.

Sammanfattning

Eftersom Nanokredit har varit verksam sedan 2008 har de bra erfarenhet av snabblånebranschen och utvecklar ständigt sina tjänster. Att de nu erbjuder lån med både kort och lång återbetalningstid betyder att du kan lätt välja just det som bäst passar dina behov.

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i