Kundfinans – är de bäst och billigast?

Du får dina pengar på kontot samma dag du får din ansökan godkänd. Du betalar ingen startavgift och därmed sparar du på kostnaderna när du lånar hos Kundfinans.

Kundfinans

3
Kundservice
3
Behandlingstid
4
Pris
4
Extra fördelar
1
Användarupplevelse
3
Kundfinans Lånekalkylator
1 000 kr 30 000 kr
1 månader 12 månader
56.3 % 1674 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

Kundfinans har funnits på lånemarknaden sen 2006 och erbjudit konsumenter enkla krediter helt problemfritt och tryggt. Kundfinans drivs av GF Money Consumer Finance aktiebolag som även är aktörerna bakom Strandiafinans.

Kundfinans erbjuder mindre lån upp till 30 000 kronor i form av en kontokredit. Tidigare fokuserade man på SMS-lån, vilka inte erbjuds längre.

Kundfinans
Kundfinans

Gå till Kundfinans här >

Kontokrediten hos Kundfinans fungerar i princip på samma sätt som ett kreditkort hos en bank, medan skillnaden är att man tar ut kredit utan att använda ett kort.

Lånsystemet är designat så att man som låntagare enbart tar ut den summa pengar som man behöver låna, till skillnad från ett traditionellt lån där man låtar en större summa pengar på en gång.

Kontakt och öppettider hos Kundfinans

Kundfinans är ett konsumentkreditsinstitutut som sköts av GF Money Consumer Finance Aktiebolag (org.nr. 556876-2578).

Kundfinans grundades redan 2006, och är på så sätt en av de äldre spelarna på kreditmarknaden som erbjuder snabba lån.

Kundfinans kunder är generellt väldigt nöjda med kredittjänsten och på omdömessajten Trustpilot har Kundfinans statusen Utmärkt med nästan fem stjärnor.

För att ta kontakt med Kundfinans så vänder man sig till deras kundtjänst.

Kundtjänsten har öppet måndag till fredag klockan 08-18 och på lördagar klockan 10-14.

Söndagar och röda kalenderdagar håller kundtjänst stängt men då går det bra att kontakta dem via e-post.

Om man har ett klagomål så ska man kontakta Kundfinans kundtjänst så snart som möjligt. I enlighet med Finansinspektionens riktlinjer så bör Kundfinans hantera alla klagomålsärenden inom 14 dagar.

 • Telefon: 08-551 10 933 under öppettiderna måndag-lördag
 • E-post: info@kundfinans.se dygnet runt
 • På kundfinans.se kan man kontakta och chatta direkt med en handläggare under Kundfinans öppettider, och på deras hemsida kan man också hitta svar på de allra vanligaste frågorna

Logga in på Mina sidor

På deras hemsida kan man logga in på Mina sidor, varifrån man enkelt kan hantera sitt kreditkonto. Man kan välja att logga in med hjälp av Mobilt BankID eller med e-postadress/personnummer och lösenord. 

privatlån
smslån

Hur fungerar det med kontokredit hos Kundfinans?

Kundfinans erbjuder sina kunder kontokredit och lån på mellan 1000 kronor och 30 000 kronor.

Att ansöka om kontokredit hos Kundfinans är en enkel process och det går snabbt att få besked om man blir beviljad sitt lån eller inte.

När man har blivit beviljad en viss kreditgräns sånginsats den krediten tillgänglig på Mina sidor. Man behöver alltså inte ta ut och använda alla pengarna på en gång.

Allt man behöver göra är att logga in på Mina sidor och ta ut önskat belopp. Minsta belopp att ta ut är 400kr.

När man tar ut pengar från sitt användarkonto så överförs pengar omedelbart, oavsett tid på dygnet, så länge ens bankkonto tillhör någon av storbankerna Nordea, Swedbank, Danske bank, Handelsbanken eller SEB.

Om man har ett konto vid en annan bank så ska pengarna normalt sett komma in senast den efterföljande vardagen.

Fördelen med att bara ta ut delar av krediten när man behöver det är framför allt att man enbart betalar ränta på den del av krediten som man faktiskt använder.

Vilka krav ställer Kundfinans på sina kunder?

Även fast att Kundfinans ger ut relativt låga kreditbelopp så ställer de rätt höga krav på sina kredittagare jämfört med andra alternativ på marknaden.

Man får till exempel absolut inte ha någon betalningsanmärkning sedan tidigare. Här listas samtliga krav för att ansöka om en kontokredit hos Kundfinans:

 • Man ska ha fyllt 18 år vid ansökningstillfället
 • Man ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst fem år
 • Man ska ha haft en taxerad inkomst i minst två år
 • Man har inga betalningsanmärkningar eller innestående skulder hos Kronofogden
 • Man har inte en skyddad identitet
 • Man har ett personligt, svenskt bankkonto
 • Man har ett gott resultat i kreditprövningen som görs i samband med ansökan

Minimum åldern för att ansöka om lån hos Kundfinans är 18 år samt att du måste ha en deklarerad inkomst. Andra grundkrav är bland annat att du är folkbokförd i Sverige och har ett mobilt BankID. Du läser tydligt deras villkor på deras hemsida och det som förväntas av dig som kund.

Kundfinans accepterar inte betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden då de vill ha pålitliga kunder som kan betala tillbaka sitt lån.

De tar ingen kreditupplysning hos UC, utan köper sina kreditupplysningar från ett tryggt och externt kreditupplysningsföretag.

Kundfinans generella villkor för att ta del av ett låneexempel

Kundfinans erbjuder en rörlig ränta på 39,3 % och effektiv ränta på 56,73 % med en återbetalningstid mellan 1 och 12 månader.

Varje månad den 28:e dras månadskostnaden via autogiro, om man inte efterfrågar ett annat betalsätt. Månadsavgiften, exklusive de avgifter som tillkommer, är 6 % av den innestående skulden eller minst 350 kr.

En del avgifter tillkommer när man är kund hos Kundfinans:

 • Uppläggningsavgift: 320 kr
 • Aviavgift: 35 kr
 • Uttagsavgift varje gång man tar ut pengar från sin kontokredit på Mina sidor: 49 kr
 • Eventuell påminnelseavgift: 60 kr och 40 % dröjsmålsränta

Se nedan för ett låneexempel hos Kundfinans:

Lånebelopp / kontokredit:15 000 kr
Återbetalningstid:1 år (12 månader)
Ränta:39,3 %
Effektiv ränta:56,73 %
Uppläggningsavgift:320 kr
Aviavgift per månad:35 kr
Månadsbetalning:1 750 kr
Totalbelopp:20 996 kr

Låneansökningsprocessen

Det är smidigt och enkelt att ansöka om lån hos Kundfinans. Redan på startsidan står det tydligt hur du ansöker, fördelarna med att ansöka och hur processen fungerar.

Du väljer det lånebelopp du vill låna, fyller i låneformuläret med dina personuppgifter och andra specifikationer, och sen identifierar du dig smidigt med ditt mobila bankID för att skicka in din ansökan.

Du får efter en kort tid svar på din låneansökan direkt på hemsidan. Sedan får du dina pengar på kontot redan samma dag eller nästa bankdag du blivit beviljad ditt lån.

De har direktutbetalning hos Danskebank, medan utbetalningen hos övriga banker görs den nästkommande bankdagen.

Om du inte kan betala tillbaka till lån bör du kontakta en handläggare och få hjälp med att göra en ny och bättre avbetalningsplan för ditt lån. Är det så att du missköter betalningar kommer din skuld att öka successivt då flera avgifter tillkommer, så som påminnelseavgift och inkassoavgift.

Låneansökningsprocessen – steg för steg:

 1. Skicka in ansökan: På kundfinans.se hittar man ansökningsformuläret. Där fyller man i hur mycket man önskar låna och hur mycket man vill kunna ta ut på sitt första uttag. Man fyller också i sina personuppgifter och identifierar sig lätt med hjälp av BankID.
 2. Kundfinans granskar ansökan och inhämtar information från Creditsafe.
 3. Ansökan nekas eller beviljas: Om ansökan beviljas så kan man börja ta ut pengar från sin kredit direkt.

Service och kvalitet

Du kan både ringa, maila och chatta ifall du har några frågor eller funderingar kring ditt lånebeslut hos Kundfinans. De har långa öppettider och erbjuder direkt kontakt med handläggare.

Hemsidan är mycket lättorienterad och med sin simpla design är det lätt att hitta den information som behövs, information om lån eller information om Kundfinans själva.

Trygghet hos Kundfinans

De värdesätter säkerhet och trygghet till dig som kund, därmed är de hyfsat hårda med betalningsanmärkningar och andra avgifter vid försenade betalningar.

Sedan vet Kundfinans väl om hur personuppgifter ska behandlas på grund av deras långa erafenhet med online lån. De vill också se till att du känner dig trygg när du lånar och att det görs på villkorliga sätt.

Sammanfattning

Kundfinans är en erfaren och trygg långivare som vill att du ska känna dig nöjd och känna en säkerhet när du ansöker om lån.

De tar ingen kreditupplysning hos UC, men accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan låna till vad du vill och om du har några som helst funderingar är deras kundservice tillgänglig varje vardag.

Bästa alternativ till Kundfinans:

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Kundfinans

Senaste nytt