Recension av Kontant Finans

Kontant Finans erbjuder flexibla krediter på den svenska marknaden. Här ligger fokus på lite mindre krediter upp till 30.000 kronor, tillsammans med en betoning på snabba utbetalningar och flexibilitet.

Företaget erbjuder även ytterligare fördelar, såsom möjligheten till att bli beviljad en betalningsfri månad, tillsammans med en snabb och smidig utbetalning via Swish.

7.2
Kundservice
7
Behandlingstid
10
Pris
6
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
8

Ny produkt
8.2
Recension
Lånebelopp 3 000 – 30 000 kr
Varaktighet 12 – 60 månader
Effektiv ränta 25.95 – 69.3 %
Utbetalning Torsdag 12:21
 • Utbetalning samma dag
 • Inga dolda avgifter
 • Möjlighet till betalningsfri månad
Högkostnadskredit
Exempel: Kreditbelopp: 10 000 kr | Återbetalningsperiod: 12 år (12 avbetalningar om 1 096 kronor, 475 kronor i uppläggningsavgift samt 25 kronor i aviavgift) | Totalt att betala: 13 152 kr | Månadskostnad: 1 096 kr | Effektiv årsränta: 69.3% | Övriga avgifter: 475 kronor i uppläggningsavgift samt 25 kronor i aviavgift | Återbetalning tid 1-5 år | Effektiv ränta min: 25.95% – max. 69.30% | Effektiv ränta max: 69.30%. (Annons)

Om Kontant Finans

Kontant Finans erbjuder kontokrediter upp till 30 000 kr. De har en flexibel uttagsstruktur och möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar, vilket gör dem till ett attraktivt val för många potentiella kunder. 

De använder Bisnode för kreditupplysningar istället för UC, vilket kan vara fördelaktigt för de som är oroade över sin kreditrapport. Utbetalningar kan ske samma dag som krediten beviljas, vilket ger en snabb lösning för de som behöver tillgång till medel snabbt.

Dessutom erbjuder de en smidig ansökningsprocess online med BankID och snabbt besked, vilket gör det enkelt för kunder att få tillgång till de medel de behöver. 

Kontant Finans är en del av Brixo AB, och strävar efter att erbjuda ekonomiskt stöd och skydd till sina kunder genom olika tjänster som kreditskyddsförsäkring. De har även en tydlig och transparent prisstruktur som hjälper kunderna att förstå kostnaderna associerade med de låneprodukter de är intresserade av.

Sammanfattning av recension

Detta är en pålitlig och kundinriktad aktör på den svenska låne- och kreditmarknaden. De erbjuder enkel onlineansökan, tydlig prisstruktur och konkurrenskraftiga villkor. Kundtjänsten är tillgänglig och reagerar aktivt på kundfeedback. Snabba låneprocesser, möjlighet att låna trots betalningsanmärkningar och extra förmåner visar deras flexibilitet och anpassning till kundens behov.

Det negativa är dock att räntan är betydligt högre än för traditionella privatlån, vilket gör att priserna drar iväg en aning.


Kundtjänst

7

Kundtjänsten är enkel att hitta på Kontant Finans webbplats, och de positiva recensioner som hittas på Trustpilot visar deras starka kundtjänstrykte. De bemöter aktivt negativa recensioner, erbjuder snabba lösningar och visar transparens, vilket visar deras kundfokus och strävan att förbättra kundupplevelsen.


Pris

6

Kontant Finans erbjuder tydliga och konkurrenskraftiga kontokrediter med information om räntor och avgifter som är lätta att hitta på deras hemsida. Denna transparens gör det enkelt för kunder att förstå den totala kostnaden för krediten och kan vara till fördel för de med svag kreditvärdighet. Exempelkrediten ger ytterligare klarhet om lånets funktion.


Användarupplevelse

8

Företaget erbjuder en användarvänlig webbplats där det är enkelt att ansöka om deras kredit. De presenterar tydlig information om kostnader och betalningar samt har svar på vanliga frågor direkt på webbplatsen. Dess responsiva design gör det enkelt att använda både på dator och mobil, med smidig ansökningsprocess och tillgänglig kundtjänst.


Behandlingstid

10

De strävar efter att erbjuda en snabb och smidig låneprocess. Ansökan, som kan göras online med BankID, behandlas vanligtvis inom 24 timmar. Utbetalningen sker samma dag som krediten beviljas, via Swish eller banköverföring, vilket ger kunderna flexibilitet. Möjligheten att begära framtida uttag online visar deras fokus på kundens behov och en användarvänlig process.


Andra fördelar

5

Företaget är en del av Brixo AB, en pålitlig och respekterad aktör på den svenska marknaden. De har en klar och lättförståelig prisstruktur med exempel för transparens. Kundtjänsten är tillgänglig via e-post eller telefon under kontorstid, och webbplatsen innehåller vanliga frågor och svar för enkla svar.


Kontant Finans Lånekalkylator
3 000 kr 30 000 kr
12 månader 60 månader
25.95 % 69.3 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Kontant Finans – Lån

Kontant Finans

Lånebelopp 3 000 – 30 000 kr
Varaktighet 12 – 60 månader
Ränta 29 %
Effektiv ränta 25.95 – 69.3 %
Uppläggningsavgift 475
Ålder 22 år

Fördelar

 • Enkel onlineansökan och jämförelsemöjligheter för kunder
 • Snabb låneprocess med möjlighet att låna trots betalningsanmärkningar
 • Tydlig prisstruktur och konkurrenskraftiga villkor

Nackdelar

 • Kundtjänst är endast tillgänglig under kontorstid
 • Begränsad information om vissa faktorer
 • Kräver mer information om eventuella dolda avgifter eller förseningskostnader

Kundtjänst

7

Att hitta kundtjänsten på Kontant Finans webbplats är en relativt enkel process. De har en dedikerad kontaktsida där kunder kan få tillgång till nödvändig information för att nå dem. När det gäller deras rykte visar externa källor som Trustpilot att de har en stark ställning bland sina kunder. 

Kundrecensioner på Trustpilot visar en övergripande positiv upplevelse med Kontant Finans kundtjänst. Många recensenter uppskattar den snabba och effektiva hanteringen av deras ärenden samt den enkla och snabba ansökningsprocessen. Det finns också uppskattning för hur Kontant Finans hanterar klagomål och negativa recensioner, med svar som visar en vilja att hjälpa och lösa problemen.

Kontant Finans kundtjänst är tillgänglig och hjälpsam, med en strävan att erbjuda snabba lösningar och god kommunikation med sina kunder. De har även en transparens i hur de hanterar negativa recensioner, vilket bidrar till att bygga förtroende bland befintliga och potentiella kunder.

Företagsinformation

FöretagBrixo AB
AdressBox 599 114 11 Stockholm
E-postinfo@kontantfinans.se
Telefon08 – 500 850 47

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
Lördag
Söndag

Pris

6

Här erbjuds kontokrediter med en tydlig prisstruktur som är lätt att förstå. På deras webbplats finns information om deras nominella ränta, som ligger på 43,48 %, samt andra avgifter som uppläggningsavgift och månadsavgift. Denna transparens gör det enkelt för kunder att få en uppfattning om den totala kostnaden för krediten.

Jämfört med andra långivare i Sverige, kan Kontant Finans ränta och avgifter ses som konkurrenskraftiga, speciellt med tanke på att de erbjuder lån utan UC och möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar. Detta kan vara en fördel för individer som har svårt att få lån från andra institutioner på grund av deras kredithistorik.

Informationen om räntor och avgifter är lättillgänglig på Kontant Finans webbplats, vilket underlättar för kunder att göra informerade beslut. De bidrar även med exempel som illustrerar den effektiva årsräntan och den totala kostnaden för krediten över en viss period, vilket bidrar till en högre grad av transparens och förståelse för hur deras lån fungerar.


Krav

 • Ålder: Minst 18 år
 • Bostad: Folkbokförd i Sverige
 • Skuld hos Kronofogden: Ingen aktiv skuld
 • Betalningsanmärkningar: Accepterar anmärkningar äldre än 12 månader
 • Årsinkomst: Minst 120 000 kr

Användarupplevelse

8

De har en enkel hemsida där du smidigt kan ansöka om krediten. De visar ett exempel där du får en överblick över hur mycket din kredit kommer att kosta. De har även ställt upp en pristabell, där du enkelt kan se hur stora månadsbetalningarna kommer att bli för dig. 

De har samlat de vanligaste frågor och svar direkt på hemsidan och du kan också kontakta deras kundservice om du har ytterligare frågor. Det kan du göra via e-post eller per telefon. Deras kundservice har telefontider vardagar kl. 09.00-17.00.

Webbplatsen är lätt att navigera både på dator och mobil, med en ren och enkel design som gör det enkelt att hitta den information du behöver. Ansökningsprocessen är smidig och rakt på sak, med möjlighet att använda BankID för att snabba på processen. Detta bidrar till en användarvänlig upplevelse som minimerar den tid och ansträngning som krävs för att ansöka om ett lån.

På mobilen fungerar webbplatsen lika bra, med en responsiv design som anpassar sig efter skärmstorleken. Detta gör att du enkelt kan ansöka om lån även när du är på språng. De viktigaste funktionerna och informationen är lättillgängliga, oavsett vilken enhet du använder.


Behandlingstid

10

De strävar efter att erbjuda en snabb och smidig process för sina kunder från ansökan till utbetalning. Ansökningsprocessen är enkel och kan genomföras online med BankID, vilket underlättar och påskyndar hela processen. Efter att ansökan har skickats in, behandlas den normalt inom 24 timmar, vilket är ganska snabbt jämfört med många andra långivare. Detta snabba svar gör att kunderna kan planera sin ekonomi bättre och få tillgång till de medel de behöver snabbare.

När det gäller utbetalningen sker den samma dag som krediten beviljas, vilket är en stor fördel för de som behöver tillgång till medel snabbt. Utbetalningen kan göras via Swish eller banköverföring, vilket ger kunderna flexibilitet och bekvämlighet. Om utbetalningen görs via banköverföring kommer pengarna fram samma dag eller senast nästa bankdag, vilket är standard bland de flesta långivare.

Kontant Finans erbjuder även möjligheten för kunderna att begära framtida uttag via deras onlineportal, vilket gör det enkelt att hantera lånet och begära ytterligare uttag om det behövs. Denna effektiva och användarvänliga process visar att Kontant Finans prioriterar kundens behov och strävar efter att göra hela låneprocessen så smidig och snabb som möjligt.


Andra fördelar

5

Kontant Finans erbjuder flera extra förmåner som kan vara till nytta för kunderna. En av de framstående förmånerna är möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar. Detta är en betydande fördel för individer som har haft ekonomiska svårigheter i det förflutna men behöver tillgång till kredit. Genom att erbjuda denna möjlighet visar Kontant Finans en förståelse och flexibilitet som kan vara svår att hitta hos andra långivare.

En annan fördel är att Kontant Finans använder Bisnode för kreditupplysningar istället för UC, vilket kan vara fördelaktigt för de som är oroade över att flera kreditupplysningar kan påverka deras kreditpoäng negativt. Detta visar på en kundcentrerad approach och en vilja att minimera eventuella negativa konsekvenser av att ansöka om ett lån.

Dessutom erbjuder Kontant Finans en flexibel återbetalningsstruktur där kunderna har möjlighet att betala tillbaka lånet i en takt som passar deras ekonomiska situation. Minsta återbetalningen är 8% av utestående skuld, eller minst 500 kr, vilket ger kunderna en viss grad av flexibilitet. Kontant Finans erbjuder också en möjlighet att beviljas en betalningsfri månad, vilket kan vara en stor hjälp för de som stöter på tillfälliga ekonomiska svårigheter.


Ytterligare information

Kontant Finans är en del av Brixo AB, vilket ger en solid bakgrund och stöd till verksamheten. De erbjuder en kontokredit där kunder kan låna mellan 3 000 kr och 30 000 kr. Detta breda spann gör det möjligt för kunder med olika finansiella behov att hitta ett alternativ som passar dem.

En annan viktig aspekt är att Kontant Finans har en tydlig och transparent prisstruktur som är lätt att förstå. De erbjuder även ett exempel på sin webbplats som illustrerar den effektiva räntan och den totala kostnaden för krediten över en viss period, vilket bidrar till en högre grad av transparens och förståelse för hur deras lån fungerar.

De har en kundtjänst som är tillgänglig via e-post eller telefon under kontorstid, vilket ger kunderna möjlighet att enkelt få svar på sina frågor och funderingar. De har även samlat de vanligaste frågorna och svaren direkt på hemsidan, vilket kan vara till hjälp för att snabbt hitta svar på vanliga frågor.


Slutsats

Kontant Finans är onekligen en pålitlig och kundcentrerad aktör på den svenska marknaden för krediter. Med en enkel och smidig ansökningsprocess, erbjuder de en plattform där kunder kan jämföra och välja lån som passar deras individuella behov. De har en tydlig prisstruktur och erbjuder konkurrenskraftiga räntor och avgifter, vilket gör dem till ett attraktivt val för många.

Kundtjänsten hos Kontant Finans är tillgänglig och hjälpsam, med en dedikerad kontaktsida och telefontider under vardagar. De svarar aktivt på kundrecensioner och strävar efter att lösa eventuella problem som uppstår. Detta visar på en stark kundorientering och en vilja att ständigt förbättra kundupplevelsen.

Behandlingstiden för krediter är snabb, med utbetalningar som sker samma dag som krediten beviljas. Detta, tillsammans med möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar och en flexibel återbetalningsstruktur, gör Kontant Finans till en flexibel och tillgänglig lösning för många.

De extra förmånerna som erbjuds, inklusive möjligheten att beviljas en betalningsfri månad och användningen av Bisnode för kreditupplysningar, visar på en förståelse för kundens behov och en vilja att erbjuda anpassade lösningar.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Kontant Finans

Recensioner: 359 • Bra
TrustScore: 4.5 4.6
5 stjärna
80%
4 stjärna
9%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
7%
HG
Haci Güven 1 Recension
TrustScore: 5

Very good

Nice nice and nice

JO
Juan Osvaldo Pedraza Dorado 1 Recension
TrustScore: 5

Jag är bra med den service du…

Jag är bra med den service du tillhandahåller, tack.

JC
Jaime Castro Lara 4 Recensioner
TrustScore: 5

Snabb behandling

Snabb behandling

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Kontant Finans

Senaste nytt