Recension av Ikano Bank

Ikano Bank är en av Sveriges största banker som bildades av IKEAs grundare Ingvar Kamprad. Bankens vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag och de erbjuder både kreditkort, sparkonto, bolån samt privatlån. Andra företag i koncernen erbjuder fastigheter, bostad och försäkring, därmed är det möjligt att samla en stor del av din privatekonomi på samma ställe om du vill.


Om Ikano Bank

Ikano Bank är en nischbank som erbjuder en bred skara tjänster till både privatpersoner och företag. Här erbjuds ett flertal olika lånetyper, bland annat bolån och privatlån, möjligheten till spar, men även kreditkort.

Banken är en av de mest respekterade på den svenska marknaden, samt konkurrerar ofta med giganter som Nordea, SEB och Handelsbanken, vilket är ett tydligt bevis på att de är seriösa och riktar in sig mot den breda skaran.

Deras räntor och avgifter är konkurrenskraftiga nog att ständigt vara med i toppskiktet, oavsett om det gäller lån, kreditkort eller sparkonto. Därmed är detta en aktör som är rimlig att vända sig till för de lite mer långsiktiga lösningarna, men även som helhetslösning när det gäller din ekonomi.

De erbjuder även ett flertal försäkringar, exempelvis låneskydd och betalskydd, vilket ger dig ett bra skydd ifall du inte har möjlighet att betala tillbaka dina lån till företaget.

Sammanfattning av recension

Du förväntar dig säkerligen att Ikano Banken ska bidra med en bra upplevelse, eller hur? Så är även fallet. Den här banken är en nischad bank som riktar in sig på den onlinebaserade världen, vilket möjliggör för en smidig process.

De erbjuder bland annat bostadslån och billån, men även försäkringar, sparkonton och mer. Därmed är det en ganska omfattande lösning för din privatekonomi, och deras räntor och avgifter är ständigt bland de bästa i branschen.


Kundtjänst

Ikano har en stark historia av att erbjuda en fantastisk kundupplevelse, något som genomsyrar hela deras organisation. Här möts du av professionella och erfarna kundtjänstmedarbetare som är ivriga att hjälpa dig på bästa möjliga sätt, samt sätter kunden i fokus.


Pris

De räntor och avgifter som Ikano Bank erbjuder är i toppskiktet inom branschen. Här konkurrerar de endast med de största bankerna, vilket gör Ikano till ett bra alternativ för att samla lån eller vid långsiktiga lösningar. Det finns även möjlighet till förhandling om du utnyttjar fler tjänster hos företaget.


Användarupplevelse

Ikano, likt IKEA, vet att användarupplevelsen är nyckeln till nöjda kunder. Det mesta är optimerat för kundupplevelsen hos denna sajt, oavsett om vi pratar om hemsidans färger och layout, eller de metoder som används för att underlätta processen från början till slut.


Behandlingstid

Vid en godkänd ansökan betalas pengarna ut inom 3 bankdagar. Exempel på saker som påverkar utbetalningstiden är typ av lån, storleken på lånet, tillsammans med ett flertal andra faktorer som kan vara svåra att påverka. Ju bättre ekonomiska förutsättningar du har, desto större är dock sannolikheten att ansökan blir godkänd.


Andra fördelar

Ikano Banken är starkt sammankopplad med andra varumärken från IKEA-familjen, därmed kan du i vissa fall kombinera dessa med varandra. Ikano erbjuder ibland förmåner för de som är medlemmar i IKEA Family, men även vice versa. Därmed kan det vara en fördel att vara medlem hos deras samarbetspartners.


Fördelar med Zmarta

  • Många olika typer av lån
  • Konkurrenskraftiga räntor
  • Erbjuder även sparkonto, kreditkort och vissa försäkringar

Zmarta Nackdelar

  • De använder UC
  • Ganska långsam utbetalning
  • Höga krav

Kundtjänst

Även om Ikano Bank är ett stort och välkänt företag kan det vara svårt att hitta svar på frågor på bankens webbplats. Det finns mycket information som är lätt att hitta. Men för att hitta svar på vanliga frågor måste man söka lite grann. Här har du dock möjlighet att ställa frågor direkt på deras hemsida och få svaren online. Du kan också se och kommentera andras inlägg på webbplatsen.

Ikano Banken har en av branschens bästa öppettider med kundtjänst 7 dagar i veckan. De har öppet från 09:00 till 20:00 måndag till torsdag, 09:00 till 17:00 på fredagar och 10:00 till 17:00 på helgerna. De håller en mycket hög kvalitet med snabb och professionell hjälp. År 2015 utsågs de även till den långivare som har flest nöjda privatlånekunder i Sverige.

Företagsinformation

FöretagIkano Group
AdressHyllie Blvd. 27, Malmö, Skåne, 215 32, Sweden
E-postbank@ikano.se
Telefon0476-88 000

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 20:00
Tisdag09:00 – 20:00
Onsdag09:00 – 20:00
Torsdag09:00 – 20:00
Fredag09:00 – 20:00
Lördag10:00 – 17:00
Söndag10:00 – 17:00

Pris

Ikano Bank riktar in sig till dig som letar efter ett bolån eller ett traditionellt privatlån, därmed kan du förvänta dig bra räntor och rimliga avgifter gentemot de aktörer som riktar in sig mot små- eller snabblån.

Ikano är sällan bäst, men tenderar ofta att ligga i toppskiktet i jämförelse med sina konkurrenter, ofta topp 5. Tack vare detta är det ett populärt alternativ bland dem som letar efter ett så billigt bolån som möjligt, alternativt vill samla sina lite dyrare skulder till ett och samma lån.

Information om detta är enkelt att hitta direkt på hemsidan. Här erbjuder de verktyg som gör att du med hjälp av skjutreglage kan se hur mycket ett lån kommer att kosta för dig, men de erbjuder även massvis med annan information som kan hjälpa dig att klura ut huruvida de erbjuder rätt lån för dig eller inte.

De är även schyssta vad gäller andra typer av avgifter, samt är ofta villiga att förhandla om räntan om du använder någon av deras andra tjänster.


Krav för Ikano Bank

Vilka krav som gäller har att göra med vilken typ av lån du är intresserad av, men för deras privatlån gäller följande:

  • Minst 18 år gammal
  • Minsta årsinkomst på 180.000 kronor
  • Inga betalningsanmärkningar


Användarupplevelse

Om du har besökt Ikano Bank tidigare känner du säkerligen till den struktur som erbjuds. Menyn är bra utformad med tydliga rubriker och avgränsningar, vilket gör det enkelt att hitta de enskilda sidor du kan tänkas vara intresserad av. De tilltalande färgerna är en bonus, något som ökar upplevelsen ytterligare.

Samma sak gäller även för ansökningsprocessen. Här får du dela med dig av en hel del av dina personliga uppgifter, men själva signeringen sker med hjälp av BankID, vilket påskyndar verifikationsprocessen rejält, samtidigt som det bidrar med en säkrare upplevelse.

De har självklart anpassat hemsidan för alla olika typer av enheter, vilket gör att du kan nå deras sida och få en bra upplevelse oavsett om du använder datorn eller mobiltelefonen. De har även en dedikerad app (både iOS och Android), vilket gör att du får en ytterligare skräddarsydd upplevelse när du besöker företaget via din mobiltelefon eller surfplatta.


Behandlingstid

Ikano Bank godkänner ganska många av sina låneansökningar och det är lätt att ansöka om lån hos dem. När du ansöker om lån tar Ikano Banken ut en kreditprövning och bestämmer sedan vilka villkor och ränta de kan erbjuda dig. När räntorna och villkoren bestäms kikar de på uppgifterna du lämnat om dig själv och din ekonomi, hur du har skött tidigare krediter och informationen från kreditupplysningen de tagit.

Om du blir beviljad ett lån skickar Ikano Bank ett skuldebrev som du sedan skriver under och skickar tillbaka. Du har även möjlighet att signera med BankID om du ansöker om privatlån. Pengarna betalas in på ditt bankkonto inom 3 bankdagar efter att du har signerat online. Eller 3 bankdagar efter att Ikano Banken har fått tillbaka skuldbrevet underskrivet. Detta betyder att du inte kan få utbetalning under helgen.


Andra fördelar

Den stora fördelen med Ikano Banken är att de erbjuder ett flertal andra tjänster, vilket gör att du kan samla flera olika tjänster på ett och samma ställe. Detta ger dig en utmärkt position för att förhandla om räntor och avgifter, något som kan göra stor skillnad i det långa loppet. Om du är IKEA Family-medlem är det i många fall möjligt att förhandla ytterligare.

Ikano har även vunnit ett flertal priser för sitt arbete, exempelvis Sveriges nöjdaste privatlånekunder enligt SKI, vilket visar att de är en uppskattad aktör på den svenska marknaden.

De erbjuder också massvis med information på hemsidan, något du kan använda för att ta ett så bra beslut som möjligt om du funderar på att ta ett privatlån eller bostadslån.


Slutsats

Ikano Banken är en stor aktör på den svenska marknaden. De erbjuder en bred skara tjänster som inkluderar privatlån och bolån, men även sparkonton, försäkringar och kreditkort. Därmed lämpar sig företaget som helhetslösning, även om företaget saknar vissa av de tjänster som hittas hos de största bankerna.

Den användarupplevelse som Ikano erbjuder kan mäta sig med de flesta aktörer i branschen. Deras gränssnitt och layout är riktigt bra och bidrar med en utmärkt upplevelse, vilket är en av anledningarna till att de har bland de nöjdaste kunderna i Sverige (inom lånebranschen).

De räntor som erbjuds är konkurrenskraftiga, både vad gäller lån och sparkonto, och du kan teckna låneskydd för att vara extra säker ifall det värsta händer.

Slutligen bidrar banken med en bra kundtjänst. Här finns flera olika kontaktalternativ tillgängliga, och deras kundtjänstmedarbetare är både trevliga och har den kompetens som krävs för att svara på eventuella frågor.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Ikano Bank

Senaste nytt