Ikano Bank – är de bäst och billigast?

Ikano bank fick år 2015 bemärkelsen för Sveriges mest nöjda kunder. De erbjuder både lån, sparkonton och kreditkort. En flexibel långivare med lånebelopp upp till 350.000 kr.

Ikano Bank

3
Kundservice
3
Behandlingstid
4
Pris
5
Extra fördelar
3
Användarupplevelse
4

Ikano Bank är en av Sveriges största banker som bildades av IKEAs grundare Ingvar Kamprad. Bankens vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag och de erbjuder både kreditkort, sparkonto, bolån samt privatlån. Andra företag i koncernen erbjuder fastigheter, bostad och försäkring så det är möjligt att samla en stor del av din privatekonomi på samma ställe om du vill.

Ikano Bank Lån
Ikano Bank

Gå till Ikano Bank här >

Lånevillkor

Grundvillkoren för att låna hos Ikano Banken är att du måste vara över 18 år med en fast årsinkomst på minst 125 000 kr. Däremot får du inte har några betalningsanmärkningar. Om du är egenföretagare måste du ha drivit verksamheten i minst 1 år. Du kan låna upp till 200.000 kr som ensam sökande, men för att ansöka om högre lån (upp till 350 000 kr) måste du ha en medsökande.

Återbetalningstiden som du kan välja beror på lånebeloppet. Med ett lånebelopp under 50 000 kr får du välja en löptid på upp till 6 år. Vid högre belopp kan du välja upp till 12 år. Du kan även välja att teckna låneskydd som täcker din månadskostnad i upp till 1 år om du skulle bli arbetslös. Vid dödsfall betalas hela skulden av (upp till 400 000 kr).

Förutom lån utan säkerhet kan du även teckna billån hos Ikano Bank eller föra över ett befintligt billån. Du kan också ansöka om att lösa andra lån och det finns ett bra verktyg på deras webbsida som hjälpa dig räkna ut hur mycket du kan sänka din månadskostnad.

Låneansökningsprocessen

Ikano Bank godkänner ganska många av sina låneansökningar och det är lätt att ansöka om lån hos dem. När du ansöka om lån tar Ikano Banken ut en kreditprövning och bestämmer sedan vilka villkor och ränta de kan erbjuda dig. När räntan och villkoren bestäms kikar de på uppgifterna du lämnat om dig själv och din ekonomi, hur du har skött tidigare krediter och informationen från kreditupplysningen de tagit.

Om du blir beviljad ett lån skickar Ikano Bank ett skuldebrev som du sedan skriver under och skickar tillbaka. Du har även möjlighet att signera med BankID om du ansöker om privatlån. Pengarna betalas in på ditt bankkonto inom 3 bankdagar efter att du har signerat online. Eller 3 bankdagar efter att Ikano Banken har fått tillbaka skuldbrevet underskrivet. Detta betyder att du inte kan få utbetalning under helgen.

Service och kvalitet

Trots att Ikano Bank är ett stort och välkänt företag kan det vara svårt att hitta svar på frågor på deras webbsida. Det finns mycket information som är lätt att hitta. Men för att hitta svar på vanliga frågor måste man leta lite. Däremot här du möjlighet att ställa frågor direkt på deras webbsida och få svaren online. Du kan även se och kommentera andras inlägg på sidan.

Ikano Banken har en av de bästa öppettiderna i branschen med kundtjänst 7 dagar i veckan. De har öppet mellan 09:00 och 20:00 måndagar till torsdagar, mellan 09:00 och 17:00 på fredagar och mellan 10:00 och 17:00 på helger. De håller väldigt hög kvalitet med snabb och professionell hjälp. Under 2015 blev de dessutom utnämnda till långivaren med Sveriges mest nöjda privatlånekunder.

Trygghet hos Ikano Bank

Eftersom Ikano Banken, och dess ägare Ingvar Kamprad, är ett välkänt namn vet du att du kan känner dig säker och trygg när du lånar pengar hos Ikano Banken. Om du dessutom väljer att lägga till låneskydd kan du få trygghet om din livssituation och ekonomi skulle försämras oväntat.

Sammanfattning

Hos Ikano Banken kan du samla flera ekonomiska tjänster som försäkringar, sparkonto och kreditkort tillsammans med lån och därmed får en bra överblick över din ekonomi. Med bra villkor, utmärkt service och hög kvalitet på tjänsten fick Ikano Banken bemärkelsen Sveriges mest nöjda privatlånekunder 2015. Om du väljer att ansöka om lån hos Ikano Banken kan du vara säker att du får snabba svar och ett säkert och tryggt lån.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Ikano Bank

Senaste nytt