ICA Banken – är de bäst och billigast?

ICA banken har ett stort utbud av kort med olika förmåner. Du kan även samla dina lån, teckna försäkring och fondspara. Låna från 20 000 kr upp till 350 000 kr.

ICA Banken

5
Customer service
5
Processing time
3
Price
5
Extra benefits
5
User experience
5

ICA Banken erbjuder en rad bank- och finanstjänster inklusive lönekonto, sparande, kreditkort, försäkringar, bolån och privatlån. Det betyder att du har möjlighet att samla nästan hela din ekonomi hos ICA Banken om du vill.

ICA Banken
ICA Banken

Gå till ICA Banken här >

Lånevillkor hos ICA Banken

Grundvillkoren för att ansöka om ett privatlån utan säkerhet hos ICA Banken är ganska lika villkoren hos de flesta andra banker. Du måste vara minst 18 år med en ordnad ekonomi. Du ska ha en fast inkomst från anställning eller pension och ICA Banken godkänner inte betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden.

Du får ansöka om att låna mellan 20 000 och 350 000 kronor med en löptid upp till 12 år. Räntan är individuell och ICA Banken anger för närvarande ett räntespann mellan 3,7% och 10,95%. Det tillkommer inga fasta avgifter. Du får låna pengarna till precis vad du vill och även lösa in andra dyra lån.

Låneansökningsprocessen

Du ansöker enklast om ett lån hos ICA Banken via deras hemsida. Då väljer du ditt önskade lånebelopp, önskad löptid och varför du vill låna. Du anger sedan dina personuppgifter, eventuell medsökande samt information om din ekonomi. När du skickar ansökan får du ett preliminärt besked direkt som du får godkänna. Då skickas skuldebrevet hem till dig via posten. När du skrivit under och skickat tillbaka skuldebrevet betalas pengarna ut.

Lånet betalas i första hand ut till ett ICA konto. Om du inte redan har ett ICA konto skapas ett konto till dig i samband med utbetalningen. Om du vill att pengarna ska betalas ut till en annan bank kan du ange det när du skriver på skuldebrevet.

Service och kvalitet

Precis som de flesta andra banker är ICA Bankens kundtjänst endast öppen på vardagar. Vanligtvis är öppettiderna 08:00 till 20:00, men de tillämpar sommartid under juli och augusti och då stänger kundtjänsten 17:00.

Kvaliteten är hög och ICA är ett stort och tryggt företag som verkligen har satsat på att erbjuda bra finansiella tjänster till privatpersoner. Möjlighet att samla alla dina ekonomiska tjänster och dina lån hos ICA kan ge dig en bra överblick över din ekonomi och du kan även få bra bonuserbjudanden som minskar dina matkostnader.

Trygghet hos ICA Banken

ICA är ett välkänt namn och deras finansiella tjänster backas av ett företag med sund ekonomi och bra siffror. Du kan även öka din trygghet med ett lån från ICA Banken genom att teckna låneskydd när du tecknar lånet. Då träder låneskyddet i kraft om du skulle råkar ut för oförutsedd arbetslöshet eller sjukdom. Låneskyddet täcker då din månadskostnad under ett år. Vid dödsfall betalas hela lånet av.

Sammanfattning

ICA är ett av Sveriges äldsta företag. Under de senaste åren har de dessutom satsat på bank- och finanstjänster till privatpersoner och erbjuder idag nästan allt du behöver för att ta hand om hela din ekonomi. Om du vill samla din ekonomi på ett ställe kan ICA banken vara ett bra val eftersom och du dessutom kan få bra erbjudanden som minskar dina månadskostnader betydligt.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > ICA Banken

Senaste nytt