Handelsbanken recension

Handelsbanken är en bank som existerat under mer än 150 år och har gjort sig känd för sin auktoritära ställning och förmåga att rätta sig efter konsumenternas krav. Man verkar i form som en av de största bankerna på den svenska marknaden och har för närvarande filialer i över 20 länder runt om i världen.

4
Kundservice
4
Behandlingstid
3
Pris
5
Extra fördelar
4
Användarupplevelse
3

Om Handelsbanken

Handelsbanken verkar i form som en av de största bankerna på den svenska marknaden och har en dominerande roll på marknaden. När det kommer till privatlån så erbjuder man två typer av låneprodukter – Privatlån Direkt och Privatlån med Flexibla Villkor, vika vi belyser kortfattat nedan:

 • Privatlån Direkt – Är i grund och botten ett lån ämnad för en sökande. Med andra ord så kan du få igenom lånet ganska omgående, förutsatt att du har en adekvat kreditvärdighet, vill säga. Det hela är i grund och botten ett lån utan säkerhet eller ett blancolån, för att nämna några av de vanligaste synonymerna som den förknippas med.
 • Privatlån med Flexibla Villkor – Denna typ av lån kan ej tecknas genom bankens webbplats. Lånet är ”flexibelt” och kan skräddarsys efter egen bevåg för att passa dina ekonomiska förutsättningar. Du kan välja att ha en medsökande samt ansöka om lånet med eller utan säkerhet.

Oavsett vilken typ av ovanstående lån som du anser lämpar sig just för dina behov så kommer du att bli erbjuden marknadsmässiga villkor, vilka för övrigt kan justeras, beroende på hur mycket du placerat av ditt sparande hos Handelsbanken.

Sammanfattning av recension

Vi inleder det hela med att först ta reda på på vad konsumenter tycker till om kundtjänsten. Vi önskar även undersöka vilken prisnivå Handelsbanken ligger på när det kommer till prisnivån samt hur banken förhåller sig till konkurrenterna.

Dock så är inte det allt utan vi önskar även ta reda på mer om vad konsumenterna anser om bankens övergripande användarupplevelse. Avslutningsvis så undersöker vi huruvida det finns andra delar vilka du som konsument bör ha kännedom om.


Kundtjänst

När det kommer till kundtjänsten så upplever konsumenterna att det hela håller en hög nivå. Man är framför allt nöjda med det faktum att kundtjänsten håller öppet 24-timmar om dygnet, något som innebär att man kan få svar på sina frågor, oavsett tiden på dygnet. Man kan även komma i kontakt med kundsupporten genom chatten och sociala medier, något som stärker den övergripande betyget.


Pris

Konsumenterna hos Handelsbanken upplever att prissättningen ligger i paritet med resten av marknaden. Man menar på att avgifterna för de lån och tjänster som erbjuds skiljer sig ej nämnvärt från de prissättningar vilka anammas av deras konkurrenter.

Priserna som Handelsbanken påför gällande deras tjänster och lån anses ligga i paritet med det som konkurrenterna tillhandahåller. Man anser ej att det hela skiljer sig nämnvärt från vad marknaden i övrigt tillämpar.


Användarupplevelse

Konsumenterna upplever att banken tillhandahåller en adekvat användarupplevelse i överlag. Dock så hade man gärna sett att webbplatsen uppgraderas visuellt eftersom många upplever att den blivit föråldrad och ej hängt med i utvecklingen designmässigt.


Behandlingstid

Man anser att behandlingstiden är acceptabel, men för att betyget ska bli högre så vill man helst att lånet betalas ut redan samma dag som den godkänns. Man vill även slippa behöva logga in en extra gång när lånet godkänts för att signera de villkor som Handelsbanken erbjuder eftersom man helst vill att det hela slutförs vid tiden som man lämnar in sin låneansökan.


Andra fördelar

Privatlånet med Flexibla Villkor erbjuder dig möjligheten att antingen ansöka om lånet med säkerhet men du kan även få igenom det hela utan att behöva tillhandahålla en form av säkerhet för den delen, med helt anpassningsbara villkor och lånebelopp ska tilläggas.


Handelsbanken lån

Lånebelopp:30 000 – 150 000 kr
Återbetalningsperiod:1 – 10 år
Effektiv ränta:5,85% – 6,28%

Fördelar

 • Möjligheten att ansöka om privatlån utan krav på säkerhet
 • Du kan få ner räntan om du har ditt sparande placerat hos Handelsbanken
 • Du kan ansöka om att få låna pengar även om du för närvarande är pensionär

Nackdelar

 • Ingen möjlighet att nyttja betalningsfria månader på grund av att dessa ej erbjuds
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar vid tiden för din låneansökan
 • En deklarerad inkomst på minst 200 000 kr är obligatoriskt för att kunna få låna

Kundtjänst

Handelsbanken har en kundtjänst som finns tillgänglig 24-timmar om dygnet. Du har även möjligheten att ringa in till kundtjänsten, oavsett var du råkar befinna dig för närvarande, eftersom det hela även kan nås om du råkar befinna dig utomlands.

Om du är en konsument som gillar att sköta dina ärenden medan du befinner dig på bussen, möten eller andra tillställningar där du inte vill exponera din privatekonomi för andra genom telefon så kan du välja att använda dig av bankens chatt och sociala medier.

När det kommer till chatten så håller den öppet under alla dagar, mellan 09:00-21:00. Under övriga tider så blir du behjälpt av den artificiella chatboten som kan bistå med hjälp även vid mer komplexa ärenden.

När det kommer till sociala medier så använder sig Handelsbanken av framförallt Facebook och Twitter. Dock så har man även aktivt börjat använda sig av YouTube där man genom inspelade videor önskar besvara kunders vanligaste frågor gällande bankens tjänster.

Företagsinformation

FöretagSvenska Handelsbanken AB
Adress i SverigeKungsträdgårdsgatan 2, SE-106 70 Stockholm Sweden
E-postinfo@handelsbanken.se
Telefon(+46) 07 71 77 88 99

Öppettider för kundtjänst

Måndag00:00 – 24:00
Tisdag00:00 – 24:00
Onsdag00:00 – 24:00
Torsdag00:00 – 24:00
Fredag00:00 – 24:00
Lördag00:00 – 24:00
Söndag00:00 – 24:00

Pris

När det kommer till prissättningen i jämförelse med konkurrenterna så uppfattar konsumenterna det hela som att man håller en marknadsmässig nivå. Vidare så anser man att den ränta som erbjuds ligger i paritet med vad som erbjuds hos andra.

Konsumenterna uppfattar även att det går tämligen enkelt att hitta information kring prissättningen för bankens olika produkter. Man avslutar det hela med att transparensen hos banken lyser igenom deras verksamheten, något som uppskattas högt.


Handelsbanken krav

 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar vid tiden för ansökan.
 • Du måste ha fyllt 18 år för att överhuvudtaget kunna ansöka.
 • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige under minst 24 månader.
 • Du måste ha ett bankkonto hos Handelsbanken eller en annan svensk bank.
 • Du får ej ha några skulder aktiva hos Kronofogden.
 • Du måste ha din lön eller pensions på ett konto hos Handelsbanken.
 • Du måste kunna uppvisa en deklarerad årsinkomst på minimum 200 000 kr.

Användarupplevelse

Konsumenter upplever i överlag att webbplatsen känns en aning föråldrad, speciellt huvudsidan, som man uppfattar kunde skalas ner betydligt för att göra det enklare att snabbare kunna lokalisera den information som man letar efter. 

Vidare så menar man på att ansökningsprocessen för att bli kund är ganska enkel, något som man anser höjer den övergripande betyget. Man prisar även det faktum att internetbanken kan nyttjas i form av en separat app för både iOS- och Google Play-enheter.

Konsumenterna avslutar det hela med att belysa att de ganska enkelt kan hitta den information som de har intresse av utan att behöva spendera för mycket av sin dyrbara tid. I överlag så anser konsumenterna att man tillhandahåller en adekvat användarupplevelse.


Behandlingstid

Konsumenterna menar på att behandlingstiden för låneansökan anses ligga på en adekvat nivå samtidigt som det hela anses ligga i paritet med de tider som konkurrenterna tillhandahåller. Konsumenterna lyfter fram just behandlingstiden som viktig faktor eftersom man önskar självfallet veta när pengarna anländer till bankkontot.

Den snabbaste sättet att ansöka om ett privatlån är genom bankens webbplats där man använder sig av BankID för att signera det hela. Det tar upp till 24-timmar till att din låneansökan behandlas till att pengarna betalas ut, förutsatt att du loggar in med BankID på internetbanken och signerar låneavtalet vill säga.  

Konsumenterna menar på att behandlingstiden är acceptabel. Dock hade man helst sett att det hela kunde slutfördes under en och samma dag, detta eftersom man ofta behöver ha lånet insatta på bankkontot redan samma dag för att täcka upp för de akuta utgifterna.


Andra fördelar

Precis som vi nämnt tidigare så erbjuder Handelsbanken en låneprodukt vid namn ”Privatlånet med Flexibla Villkor”. Lånet är ganska unikt i form av att du både kan välja att använda säkerhet för lånet i fråga men kan även välja bort det hela.

Du kan även välja att låna ett valfritt belopp till ytterst anpassningsbara räntor och lånevillkor. Dock så måste du komma ihåg att det inte är möjligt för närvarande att ansöka om lånet genom internetbanken.


Slutsats

Handelsbanken har funnits i över 150 år och tillhör en av de största i Sverige, både i form av kunder och anställda. Man erbjuder för närvarande två typer av privatlån, nämligen Privatlån Direkt och Privatlån med Flexibla Villkor, där båda erbjuds till marknadsmässiga villkor.

Behandlingstiden för ett lån tar upp till 24-timmar, något som många av de konsumenter som vi pratat med skulle vilja ändras, där lånet betalas ut samma dag som den godkänns, främst på grund av att de flesta konsumenter behöver ha tillgång till ett privatlån ganska omgående.

I överlag så anses banken hålla en ganska hög. Konsumenter är främst nöjda med det faktum att kundtjänsten håller öppet 24-timmar om dygnet där det hela kombineras med möjligheten att chatta och komma in kontakt med en ledig handläggare genom bankens kanaler på sociala medier.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Handelsbanken recension

Senaste nytt