Företagskredit - är de bäst och billigast?

Företagskredit är en svensk kreditprodukt från Qred Företagslån som erbjuder lån till företag trots betalningsanmärkningar i bagaget. Istället fokuserar man ansökningsprocessen och kreditvärderingen på ditt företags framtida ekonomiska kapacitet och betalningsförmåga. Ansök idag om en kredit mellan 10 000 och 250 000 kronor. Räntan sätts individuellt. Hos Företagskredit slipper man UC, då kreditupplysningen görs via Creditsafe istället. Hitta också alternativa lån i listan här.

Alternativ till Företagskredit - Recension av Företagskredit

Alternativ till Företagskredit

Uppdaterad 24/09/2020

Företagskredit

4/5 Recenserad av Fairlån
Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Precis som namnet avslöjar, så riktar sig Företagskredit till företag.

Företagskredit är en svensk lånförmedlartjänst med säte i Stockholm, som hjälper företag att hitta en lämplig långivare och erbjuder snabba och enkla ansökningar och besked.

De lån som Företagskredit förmedlar kan ha ett värde av upp till 250 000 kronor. Hos Företagskredit är filosofin att ett företags historik inte ska avgöra om man ska kunna ta ett lån eller inte utan istället ska framtiden och den ekonomiska kapacitet ett företag har idag istället bestämma.

Därför tar Företagskredit även emot ansökningar från företag som har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Företagskredit
Företagskredit

Gå till Företagskredit här >

 Kontakta Företagskredit

Tjänsten Företagskredit ägs av företaget Qred Företagslån, en långivare för företag. Företagskredit riktar sig mot alla typer av företag, inklusive aktiebolag, handelsbolag och mindre, enskilda firmor.

Företagskredit ser varje företag som unikt, och det spelar ingen roll om man just startat upp sitt företag eller har varit i branschen en lång tid.

Om man vill komma i kontakt med Företagskredit så gör man det via Qred Företagslån AB enligt något av följande alternativ:

 • Telefon: 020-150 333, måndag till fredag mellan klockan 07 och 17:30
 •  E-post: support@qred.se
 • På deras hemsida kan man fylla i ett kontaktformulär, varpå man sedan blir kontaktad av kundtjänst. 
 • Qred Företagslåns huvudkontor hittar man på Tulegatan 15, 113 53 Stockholm.

Låna utan säkerhet – tack vare svenska Företagskredit

Företagskredit är alltså inte en lån- eller kreditgivare i sig självt, utan agerar snarare som mellanhanden där de hjälper företag att hitta ett företagslån som passar just deras specifika behov.

Att ett företag behöver låna pengar eller kredit är vanligt, och det behovet kan till exempel uppstå om om ens företag plötsligt får en oförutsedd kostnad eller om man får en chans att göra en mycket bra investering under en kort tidsperiod.

När sådana situationer uppstår brukar man inte vilja, eller ens ha möjlighet, att vänta på besked från sin bank om man kan låta ett lån av dem eller inte.

Det är det behovet som Företagskredit vill möta, det vill säga när man har ont om tid och vill slippa allt krångel som kan uppstå när man ansöker om ett traditionellt banklån.

Företagskredit har nämligen också relativt låga krav på sina låntagare och kunder.

Det gör ingenting om man har en betalningsanmärkning sedan tidigare och det går bra att låna utan säkerhet.

Många stora, traditionella banker kräver generellt att företag lämnar en viss säkerhet när de tar ett lån, som en slags garanti ifall företaget inte kan betala tillbaka hela sitt lån.

Nuförtiden erbjuder många nya långivare lån utan att företag behöver lämna någon säkerhet. Då går man istället på den kreditupplysning som görs på en sökande i samband med ansökningsprocessen, vilken visar stor ekonomisk kapacitet företaget har och hur hög sannolikhet det är att företaget lyckas betala tillbaka sitt lån i tid.

När man använder sig av Företagskredit så får man dock inte ha några innestående skulder hos kronofogden, och de betalningsanmärkningar man eventuellt har ska helst inte vara ifrån nyligen. 

billiga lån
snabblån

Ränta för ett lån utan säkerhet

När man tar ett lån av en långivare som inte kräver någon säkerhet så brukar räntan på dessa typer av lån stiga något.

Räntan för ett företagslån bestäms av långivaren och är individuell för varje enskild låntagare. Faktorer som brukar bestämma hur hög räntan kommer bli inkluderar följande:

 • Företagets stabilitet och ekonomiska historik
 • Omsättning, kassaflöde och vinst
 • Tidigare betalningsanmärkningar och skulder hos kronofogden
 • Affärsmodell etc

Vilka krav ställer Företagskredit på sina sökande?

Okej, så det går bra att ansöka om ett lån genom Företagskredit trots betalningsanmärkningar och utan att lämna någon som helst säkerhet.

Vilka krav ställer i så fall Företagskredit på sina sökare?

 • Företaget måste vara skuldfritt
 • Företaget måste kunna förklara sina eventuella betalningsanmärkningar och vilka åtgärder man har tagit för att hantera de ekonomiska problemen
 • Man behöver ett BankID och ett bankkonto

Ansök till Företagskredit

Att skicka in en ansökan till Företagskredit är en enkel process och på hemsidan skryter man till och med om att det endast tar upp till 60 sekunder! Att skicka in en ansökan kostar ingenting, och allt man behöver är ett BankID. Följ dessa enkla steg för en lyckad ansökningsprocess:

 1. Skicka in ansökan

  Företagskredits ansökningsformulär är definitivt kort, och efterfrågar endast fyra olika saker från den sökande, vilket inkluderar företagets organisationsnummer, e-postadress, mobilnummer samt vilket belopp man önskar låna (mellan 10 000 kronor och 250 000 kronor). 60 sekunder senare är din ansökan klar att skickas in!

 2. Ansökan granskas av Företagskredit

  Under detta steg av ansökningsprocessen gör Företagskredit också en kreditupplysning på den sökande och dess företag. Här använder sig Företagskredit av företaget Creditsafe. När ett företag gör en kreditupplysning via Creditsafe så kommer ingen information upp om tidigare kreditupplysningar. Här förblir alltså den sökande anonym. Ett svar brukas ges till den sökande inom 60 minuter, oavsett om ansökan beviljas eller inte.

 3. Ansökan beviljas

  Om ansökan beviljas så skickas en så kallad offert ut till den sökande via e-post. Offerten innehåller information om hur mycket den sökande kan få låna och hur mycket lånet kommer att kosta. När ett lån beviljas utan säkerhet så brukar räntan vara högre. Hur hög räntan blir avgörs av den information som framkommer i kreditupplysningen, det vill säga låntagarens ekonomiska kapacitet att betala tillbaka sitt lån i tid.

Bra alternativ till Företagskredit:

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i