Extrakredit – är de bäst och billigast?

Hos Extrakredit ansöker du smidigt med ditt BankID och får alla dina fakturor via e-post. Låna upp till 20.000 kr med en löptid som passar dig.

Extrakredit

3
Kundservice
3
Behandlingstid
4
Pris
3
Extra fördelar
3
Användarupplevelse
4
ExtraKredit Lånekalkylator
3 000 kr 20 000 kr
1 månader 24 månader
211 % %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning

ExtraKredit ägs av Granvik AB, ett finansbolag som erbjuder olika lån- och kredittjänster via tre olika varumärken. Hos ExtraKredit kan du låna upp till 20 000 kronor med fast ränta och utan andra kostnader.

ExtraKredit
ExtraKredit

OBS: Du kan inte längre låna pengar hos Extrakredit. De hänvisar till Slanter.nu.

Lånevillkor hos ExtraKredit

För att kunna låna pengar hos ExtraKredit måste du vara minst 20 år. Du måste även vara svensk medborgare och ha en årsinkomst som överstiger 120 000 kronor. ExtraKredit godkänner inte lån till personer med betalningsanmärkningar.

Du får ansöka om att låna mellan 3 000 och 20 000 kronor med en löptid på mellan 3 månader och 2 år. Den kortaste och längsta löptiden du får välja baseras på lånebeloppet, men till skillnad från de flesta andra långivare får du välja precis hur många månader du vill inom det tillåtna spannet. Du betalar en fast ränta oavsett lånebeloppet och inga fasta kostnader tillkommer. Du har även rätt att förlänga en faktura om du vill. Räntenivån är låg för korta SMSlån, men högre än de flesta privatlån om löptiden överstiger 1 år.

Låneansökningsprocessen

Innan du ansöker om ett lån hos ExtraKredit måste du först skapa ett konto och logga in. Sedan ska du fylla i en självdeklaration med information om din ekonomiska situation inklusive boende, hushåll och utgifter. En kreditupplysning tas sedan hos Bisnode och du får ett besked angående hur mycket du får låna hos ExtraKredit. Dvs att hos ExtraKredit kan du låna utan UC.

Det är först när hela registreringen är klar att du får ansöka om ett lån. Du ange önskat lånebelopp inom gränsen som har satts för dig och sedan väljer du löptiden. Du signerar lånet med e-legitimation och lånet betalas ut till ditt bankkonto inom 2-3 bankdagar.

Service och kvalitet

ExtraKredit har bland de sämsta öppettider på marknaden och har telefontid endast två timmar per dag under vardagar. De har en e-postadress men det finns ingen kontaktsida på deras hemsida och e-postadress, telefonnummer och öppettider kan vara svårt att hitta eftersom de ligger endast längst ner på sidan.

Hemsidan är enkelt och innehåller lite information. Den viktigaste informationen om lånekostnad och grundvillkoren finns, men de har inte svaren till andra vanliga frågor om återbetalning, fakturor och ansökningsprocessen. Det är också en nackdel att man måsta logga in innan man får fylla i låneansökningen.

Trygghet hos ExtraKredit

Eftersom ExtraKredit ägs av ett stort och erfaren företag kan du känna dig trygg när du ansöker om ett lån. Deras villkor är sunda och de utför noga kontroller innan de bevilja lån för att minska både sina och kundernas risker. Deras prissättning och hur de fungerar att utföra kontroll beskrivs genom en video på deras webbsida som ger dig en inblick i ExtraKredits verksamhet som ofta saknas hos andra långivare.

Sammanfattning

ExtraKredit erbjuder lån med mycket bra villkor och kostnader för lån av lägre belopp jämfört mot andra SMS-långivare. Om du däremot vill låna ett högre belopp under längre än 1 år kan du hitta billigare alternativ, men deras prissättning är enkelt att förstå och helt utan fasta kostnader. Dessutom ger deras flexibla lån och löptider dig större möjligheter att anpassa ditt lån efter dina behov.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Extrakredit

Senaste nytt