Expresskredit – är de bäst och billigast?

Expresskredit är en etablerad aktör på den svenska marknaden som erbjuder flexibla kontokrediter mellan 1 000 till 30 000 kr. Med en enkel digital ansökningsprocess och snabba lånebesked, strävar Expresskredit efter att tillhandahålla en smidig kredit för individer i behov av omedelbar finansiell hjälp. 

Genom att erbjuda krediter utan UC (Upplysningscentralen), säkerställer de en diskret och snabb handläggning, vilket gör det möjligt för kunderna att hantera oförutsedda utgifter effektivt.

4
Kundservice
4
Behandlingstid
5
Pris
5
Extra fördelar
4
Användarupplevelse
5

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 1 000 – 30 000 kr
Varaktighet 30 – 90 dagar
Effektiv ränta 56.73 – 2219.81 %
Utbetalning I morgon 10:36
 • Låna utan UC och utan säkerhet
 • Utbetalning samma dag om låneansökan blivit beviljad innan kl. 13.30
 • Höj din kreditlimit när du vill
Högkostnadskredit
Exempel: Låneexempel Expresskredit: Låna 15 000 kr i 12 månader. Uppläggningsavgift 320 kr, uttagsavgift 49 kr, aviavgift 35 kr. Nominell årsränta 39,3 %. Effektiv ränta är 56,73 %. Totalt att återbetala 21 055 kronor. (Annons)

Om Expresskredit

De erbjuder en flexibel kontokredit som tillåter kunder att låna upp till 30 000 kr och använda pengarna efter behov. Kreditprocessen är helt digital, och kunder kan enkelt ansöka om kredit genom att fylla i ett formulär och identifiera sig via BankID. Efter godkännande får kunderna besked och kan börja använda krediten efter eget behov.

En av de stora fördelarna med Expresskredit är dess flexibilitet i återbetalningen. Kunderna kan välja att delbetala eller betala tillbaka hela beloppet, beroende på deras ekonomiska situation. Dessutom betalar kunderna endast för de pengar de faktiskt har använt, vilket gör tjänsten mycket praktisk och ekonomiskt fördelaktig.

Expresskredit erbjuder också en försäkring som kallas Utgiftsskydd, som täcker kundernas fasta kostnader i händelse av sjukdom, arbetslöshet eller dödsfall. Detta tillägg ger ett extra säkerhetsnät för kunderna och säkerställer att de kan hantera sina ekonomiska åtaganden även under svåra tider.

Med en etablerad närvaro på marknaden sedan 2008, har Expresskredit beviljat krediter till hundratusentals nöjda kunder och fortsätter att vara en pålitlig kreditgivare i Sverige. De har tillstånd att bedriva konsumentkreditgivning av Finansinspektionen och lyder under tillsyn av Finansinspektionen och Konsumentverket, vilket ytterligare stärker deras trovärdighet och pålitlighet i branschen.

Sammanfattning av recension

Expresskredit är en pålitlig och användarvänlig plattform för flexibla krediter. De erbjuder enkel ansökningsprocess och transparent prissättning. Trots att de inte erbjuder traditionella lån, bidrar de med viktig finansiell hjälp med positiv feedback från tidigare kunder. Webbplatsen är användarvänlig både på mobil och dator, och visar transparens i behandlingstider och försäkringsalternativ för fasta kostnader.

Krediten ges utan kort, vilket betyder att du gör uttag till ditt konto istället.


Kundtjänst

Webbplatsen erbjuder enkelt navigerad och användarvänlig service med tydlig kontaktinformation för kundtjänst. Kundtjänsten är snabb och effektiv enligt kunder och externa recensioner. Företaget visar engagemang genom att svara på negativ feedback och har ett positivt samlat omdöme.


Pris

Expresskredit erbjuder en flexibel kontokredit med en tydlig prissättning och en rörlig nominell årsränta på 42.50%. De har avgifter som inkluderar uppläggningsavgift, uttagsavgift och månadsavgift. Ett exempel visar en total återbetalning av 19,588 kr för en kredit på 15.000 kronor över 12 månader med en effektiv årsränta på 68.62%.


Användarupplevelse

De har en användarvänlig webbplats som är lätt att navigera både på dator och mobil. Den erbjuder tydlig information om deras tjänster och har en smidig ansökningsprocess, inklusive BankID-funktionalitet. Webbplatsen är responsiv och laddar snabbt. Den ger även bra förklaringar om olika kreditalternativ, med mera.


Behandlingstid

Här erbjuds en snabb och smidig ansökningsprocess med snabba beslut och utbetalningar. De stöder direktbetalningar till flera stora banker och behandlar uttag varje dag i veckan. Kunder kan välja hur mycket av det godkända beloppet de vill ta ut, upp till 30 000 SEK, vilket ger flexibilitet i lånebehandlingen.


Andra fördelar

Expresskredit erbjuder sina kunder flera fördelar utöver traditionella lånetjänster. Dessa inkluderar utgiftsskydd som täcker fasta kostnader vid sjukdom, arbetslöshet eller dödsfall, flexibel återbetalning utan extra kostnad, enkel och anonym ansökan med hög sekretess, och tillgänglighet online med direktutbetalningar till stora banker. Det ger kunderna mångsidighet och bekvämlighet.


Expresskredit Lånekalkylator
1 000 kr 30 000 kr
30 månader 90 månader
56.73 % 2219.81 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


ExpressKredit – Lån

Expresskredit

Lånebelopp 1 000 – 30 000 kr
Varaktighet 30 – 90 dagar
Ränta Från 39.3 %
Effektiv ränta 56.73 – 2219.81 %
Uppläggningsavgift 320
Ålder 18 år

Fördelar

 • Enkel och snabb ansökningsprocess online
 • Tydlig och transparent prissättning för kunderna
 • Positiv feedback och hög kundnöjdhet

Nackdelar

 • Erbjuder inte traditionella lån
 • Flexibilitet i återbetalning kan ha begränsningar

Kundtjänst

Att navigera på Expresskredits webbplats är enkelt och användarvänligt, med tydlig information om hur man kontaktar deras kundtjänst. De erbjuder kontakt via e-post och telefon, vilket ger kunderna olika alternativ beroende på deras preferenser. Kundtjänsten hos Expresskredit verkar vara inriktad på att ge snabba och effektiva svar, vilket underlättar processen för kunderna.

På Trustpilot har kunder uttryckt sin uppskattning för Expresskredits tjänster, där många betonar den snabba och effektiva servicen. Det är också värt att notera att Expresskredit har tagit sig tid att svara på negativa recensioner, vilket visar på ett engagemang att förstå och förbättra kundupplevelsen baserat på feedback.

Sammanfattningsvis framstår Expresskredits kundtjänst som tillgänglig, lyhörd och engagerad i att tillhandahålla en positiv kundupplevelse. Deras proaktiva sätt att hantera kundfeedback och strävan efter att ständigt förbättra sina tjänster bidrar till att bygga förtroende och tillfredsställelse bland deras kundbas.

Företagsinformation

FöretagGF Money Consumer Finance Aktiebolag
AdressÖstra ågatan 31 753 22 UPPSALA
E-postinfo@expresskredit.se
Telefon018 – 71 00 03

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 16:00
Tisdag08:00 – 16:00
Onsdag08:00 – 16:00
Torsdag08:00 – 16:00
Fredag08:00 – 16:00
Lördag
Söndag

Pris

Expresskredit erbjuder en flexibel kontokredit där kunder kan låna upp till 30 000 kr. Informationen på deras webbplats visar att de har en tydlig och enkel prissättning där kunden endast betalar för det utnyttjade beloppet, vilket liknar hur ett kreditkort fungerar, men online. De erbjuder en rörlig nominell årsränta på 42.50%. Det finns också några avgifter associerade med krediten, inklusive en uppläggningsavgift på 280 kr, en uttagsavgift på 95 kr och en månadsavgift på 45 kr.

Ett exempel som ges på webbplatsen för en utnyttjad kredit om 15 000 kr över 12 månader visar att den totala återbetalningen skulle vara 19 588 kr, med en effektiv årsränta på 68.62%. Detta exempel inkluderar avgifterna nämnda ovan samt antar ett uttag med avgift och 12 månadsavgifter.

Informationen om pris och effektiv ränta är relativt lätt att hitta på webbplatsen, och de har en sida som förklarar hur deras kontokredit fungerar. De är transparenta med sina avgifter och räntor, och de ger exempel för att hjälpa kunderna att förstå de potentiella kostnaderna.

Jämfört med andra långivare kan deras avgifter och räntor vara konkurrenskraftiga, särskilt med tanke på flexibiliteten i deras kredit. Dock kan den effektiva årsräntan vara hög om kunden endast gör minsta möjliga betalningar över en längre period.


Krav

 • Ålder: Minst 18 år
 • Medborgarskap: Svensk medborgare
 • Inkomst: Minst 2 deklarerade år i rad
 • Betalningsanmärkningar: Tillåtna, men påverkar andra krav
 • Skuldsaldo och skuldsanering hos Kronofogden: Ej tillåtet
 • Bankkonto: Svenskt personligt bankkonto krävs

Användarupplevelse

Expresskredit erbjuder en webbplats som är lätt att navigera både på dator och mobil. Webbplatsen är tydligt strukturerad och erbjuder enkel tillgång till viktig information om deras tjänster. Ansökningsprocessen är framåt och enkel, med möjlighet att använda BankID för att snabba på processen, vilket är en fördel för användarna.

Webbplatsen är responsiv och anpassar sig väl till olika skärmstorlekar, vilket gör det enkelt för användarna att navigera och hitta den information de behöver oavsett enhet. Dessutom är laddningstiderna snabba, vilket bidrar till en smidig användarupplevelse.

En annan positiv aspekt är den tydliga informationen om hur deras kredit fungerar, samt tillgängligheten till kundtjänst direkt via webbplatsen. Det finns också en FAQ-sektion som hjälper till att besvara vanliga frågor, vilket kan minska behovet av att kontakta kundtjänst och därmed spara tid för användarna.

Webbplatsen erbjuder också en inloggningssida för befintliga kunder, vilket gör det enkelt att hantera sin kredit online. Detta är en viktig funktion som förbättrar användarupplevelsen genom att erbjuda enkel tillgång till kontoinformation och transaktionshistorik.


Behandlingstid

Baserat på informationen som samlats in från Expresskredits webbplats är det tydligt att behandlingstiden för krediter är utformad för att vara snabb och problemfri. När en ansökan skickas in tas ett snabbt beslut, vilket gör att kunderna snabbt får veta status för sin låneansökan. Plattformen stöder direktbetalningar till flera stora banker, vilket säkerställer att så snart krediten godkänts överförs pengarna till kundens konto. 

De behandlar uttag varje dag i veckan, vilket är en betydande fördel för dem som akut behöver pengar. Om en kunds bank inte stöder direktbetalningar kommer pengarna att överföras inom en arbetsdag, vilket fortfarande är bra.

Själva ansökningsprocessen är förenklad och kräver att kunden fyller i ett formulär, identifierar sig via BankID och väntar på beslut. Denna strömlinjeformade process bidrar troligen till den hastighet som låneansökningar behandlas och godkänns.

När lånet godkänts har kunderna möjlighet att välja hur mycket av det godkända beloppet de vill ta ut, upp till 30 000 SEK. Denna flexibilitet tillgodoser inte bara de varierande behoven hos olika kunder utan möjliggör också en snabbare behandlingstid eftersom pengarna är redo för utbetalning.


Andra fördelar

Expresskredit erbjuder en rad fördelar till sina kunder utöver de traditionella krediterna. Här är en sammanfattning av de extra förmåner som kunderna kan dra nytta av:

 • Utgiftsskydd: Expresskredit erbjuder sina kunder möjligheten att teckna ett Utgiftsskydd, en försäkring som täcker fasta kostnader som hyra, mat och boende vid händelse av sjukdom, arbetslöshet eller dödsfall. Försäkringen kan ge upp till 8 000 kronor i ersättning per månad i upp till 12 månader, med en engångsersättning vid dödsfall på 250 000 kronor till de närmaste anhöriga.
 • Flexibel återbetalning: Kunderna har flexibiliteten att välja hur mycket de vill betala tillbaka varje månad, med möjligheten att betala tillbaka hela lånet när som helst utan extra kostnad. Det minsta beloppet per månad varierar beroende på den totala skulden, från 250 kronor till 2 300 kronor.
 • Enkel och anonym ansökan: Ansökningsprocessen är enkel och kostnadsfri, med möjligheten att ansöka online direkt på Expresskredits webbplats eller via telefon om man har lånat av dem tidigare. Ansökan och krediten behandlas med hög sekretess.


Ytterligare information

Företaget erbjuder en flexibel kontokredit där kunder kan låna upp till 30 000 kr online, utan att behöva använda ett fysiskt kort. Ansökningsprocessen är digital och användarvänlig, där kunder kan fylla i ett enkelt formulär och identifiera sig via BankID. Efter godkännande får kunderna besked direkt på skärmen. Krediten är utformad för att vara enkel och flexibel, där kunden endast betalar ränta för det belopp de faktiskt har använt.

Expresskredit erbjuder även en försäkring som kallas Utgiftsskydd, som täcker fasta kostnader i händelse av sjukdom, arbetslöshet eller dödsfall. Försäkringen kan ge upp till 8 000 kr per månad i ersättning, och i händelse av dödsfall betalas ett engångsbelopp om 250 000 kr ut till de anhöriga.

Varumärket har funnits på den svenska marknaden sedan 2008 och har under denna tid beviljat krediter till hundratusentals nöjda kunder. De har tillstånd att bedriva konsumentkreditgivning av Finansinspektionen och lyder under tillsyn av Finansinspektionen och Konsumentverket.


Slutsats

Expresskredit bidrar med en användarvänlig plattform för de som söker flexibla krediter i Sverige. Genom sin enkla och tydliga webbplats erbjuder de en smidig ansökningsprocess där kunder snabbt kan få tillgång till en kontokredit online. De har en transparent prissättningsstruktur som gör det enkelt för kunderna att förstå kostnaderna.

Trots att de inte erbjuder traditionella lån, tillhandahåller Expresskredit en viktig tjänst för de som behöver tillfällig finansiell hjälp. Deras kundtjänst har fått positiv feedback, vilket visar en hög nivå av kundnöjdhet. Dessutom är informationen om pris och effektiv ränta lättillgänglig på deras webbplats, vilket underlättar för kunderna att göra välgrundade beslut.

Webbplatsens användarupplevelse är tillfredsställande både på mobil och dator, vilket gör det enkelt för kunderna att navigera och hitta den information de behöver. Expresskredit visar också en god transparens när det gäller behandlingstider och erbjuder ytterligare fördelar som försäkring för att täcka fasta kostnader i händelse av oväntade livshändelser.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Expresskredit

Senaste nytt