Recension av Daypay

Daypay är en svensk långivare som erbjuder snabba och enkla lån till sina kunder. De prioriterar säkerhet, integritet och transparens, och strävar efter att göra upplevelsen så smidig som möjligt. Med Daypay kan du ansöka om ett lån direkt på deras webbplats och få ett preliminärt besked direkt på skärmen.


Om Daypay

Företaget specialiserar sig på att erbjuda snabba och enkla lån till sina kunder. De strävar efter att göra processen så smidig som möjligt, med en ansökan som kan göras direkt på deras webbplats och ett preliminärt besked som ges direkt på skärmen. Daypay betalar ut pengarna under sina öppettider, vilket innebär att pengarna kan finnas på ditt konto senast nästa bankdag.

Långivaren tar sina kunders säkerhet och integritet på stort allvar, och använder branschledande teknik för att kryptera all datatrafik vid hantering av person- och kontouppgifter. De är också tydliga med sina kostnader, och försäkrar att det inte finns några dolda avgifter när du ansöker om lån hos dem.

Daypay ser sig själva som en ansvarsfull långivare, och strävar efter att endast bevilja lån till de som har god möjlighet att betala tillbaka. De ser sin uppgift som att snabbt fylla ut luckan vid en oväntad utgift i en annars stabil ekonomi.

Sammanfattning av recension

Här erbjuds en effektiv och användarvänlig låneprocess med en hjälpsam kundtjänst, inklusive chattsupport och en sida för vanliga frågor. De är transparenta med sina kostnader, men specifika uppgifter om räntor och APR är svåra att hitta, vilket kan göra det svårt för kunder att göra en noggrann jämförelse. 

Låneansökningar behandlas i realtid och utbetalningar sker i många fall samma dag, men behandlingstiden kan förlängas om Daypay föreslår en lägre kredit. Trots brist på externa recensioner, verkar Daypay vara en pålitlig och kundcentrerad tjänst.


Kundtjänst

Daypay erbjuder en effektiv låneprocess via en användarvänlig webbplats. De har en hjälpsam kundtjänst med chattsupport och en sida för vanliga frågor. Trots brist på externa recensioner, verkar det som att Daypay har en pålitlig och kundcentrerad tjänst.


Pris

Webbplatsen erbjuder tydlig och transparent information om lånekostnader, och det tillkommer inga dolda avgifter. Dock är specifika uppgifter om räntor och APR svåra att hitta på deras webbplats, vilket kan göra det svårt för kunder att göra en noggrann jämförelse innan de ansöker om ett lån.


Användarupplevelse

Webbplatsen är användarvänlig och informativ, med en effektiv ansökningsprocess och tillgänglig kundsupport. Dock är detaljerad information om räntor och APR svår att hitta, något som drar av några poäng från användarupplevelsen. Utöver detta erbjuds en riktigt bra användarupplevelse som är enkel och tydlig.


Behandlingstid

Daypay behandlar låneansökningar i realtid och betalar ut beviljade lån samma dag, dock endast under deras öppettider. Pengarna syns på kundens konto senast nästa bankdag, beroende på banken. Dock kan Daypay avslå en ansökan eller föreslå en lägre kredit, vilket kan förlänga bearbetningstiden.


Andra fördelar

Daypay erbjuder snabblån utan UC, snabb handläggningstid, hög säkerhet och integritet, samt fullständig transparens kring kostnader. Dessa fördelar gör Daypay till ett attraktivt val för de som behöver snabb och trygg finansiering.


Fördelar med Daypay

 • Användarvänlig webbplats med en effektiv ansökningsprocess.
 • Transparent kostnadsstruktur utan dolda avgifter.
 • Snabb behandlingstid med utbetalningar som sker samma dag.

Daypay Nackdelar

 • Specifika uppgifter om räntor och APR är svåra att hitta.
 • Brist på externa recensioner, vilket gör det svårt att bedöma deras rykte.
 • Behandlingstiden kan förlängas om Daypay föreslår en lägre kredit än det belopp som söks.

Kundtjänst

Daypay erbjuder en användarvänlig webbplats med enkel navigering och tydlig information. De tillhandahåller en snabb och effektiv låneprocess, där ansökningar kan göras direkt på webbplatsen och preliminära besked ges omedelbart på skärmen.

När det gäller kundservice, har Daypay en sida för vanliga frågor och svar som kan vara till hjälp för kunder som söker information. De erbjuder också en chattsupport där kunder kan få omedelbar hjälp vid behov.

Recensioner av Daypay på externa källor som Trustpilot eller Google Reviews kunde inte hittas, vilket gör det svårt att bedöma deras rykte baserat på kundfeedback. Men baserat på den tillgängliga informationen, verkar Daypay erbjuda en effektiv och användarvänlig tjänst.

Företagsinformation

FöretagAmbrion Finans A B
AdressWTC, Södra Järnvägsgatan 4352 29 VÄXJÖ
E-postinfo@daypay.se
Telefon556673-8695

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 18:00
Tisdag09:00 – 18:00
Onsdag09:00 – 18:00
Torsdag09:00 – 18:00
Fredag09:00 – 18:00
Lördag11:00 – 15:00
Söndag11:00 – 15:00

Pris

Daypay erbjuder tydlig och transparent information om sina kostnader direkt på deras webbplats. De framhåller att det alltid är gratis att ansöka om ett lån och att inga övriga avgifter tillkommer. Detta är en viktig aspekt att notera, eftersom vissa långivare kan ha dolda avgifter som kan göra lånet dyrare än det först verkar. För återkommande kunder inom 12 månader tillkommer dock en uppläggningsavgift på 221 kr.

Trots denna transparens är det dock svårt att hitta specifika uppgifter om räntor och den årliga procentsatsen (APR) direkt på Daypays webbplats. Dessa uppgifter är avgörande för att potentiella låntagare ska kunna göra en noggrann jämförelse mellan olika långivare och låneprodukter. Utan denna information kan det vara svårt att fullt ut förstå de totala kostnaderna för lånet.

Den årliga ränta som erbjuds hos Daypay är dock ganska hög, vilket gör att denna typ av lån inte riktigt lämpar sig som en långsiktig lösning. De lån som Daypay erbjuder lämpar sig därmed bättre för de lite mer kortsiktiga lösningarna.


Krav för Daypay Bank

 • Minsta ålder är 20 år.
 • Måste ha svenskt personnummer.
 • Måste ha folkbokföringsadress i Sverige.
 • En sedvanlig kreditprövning sker vid ansökan.
 • Daypay förbehåller sig rätten att i varje enskilt fall avslå en ansökan eller föreslå och bevilja en lägre kredit än det belopp som sökanden ansökt om.
 • Kredittagaren är skyldig att lämna sådana upplysningar till Daypay som är nödvändiga för att Daypay ska kunna fullfölja sina skyldigheter enligt lag om penningtvätt och finansiering av terrorism.
 • Kredittagaren ska omedelbart skriftligen underrätta Daypay vid ändring av namn, adress, e-postadress eller andra nödvändiga kontaktuppgifter.
 • Kredittagaren äger ej rätt att överlåta krediten till annan utan Daypays skriftliga medgivande.

Användarupplevelse

Daypays webbplats är utformad på ett sätt som gör det enkelt för användare att navigera och hitta den information de söker. Webbplatsen är tydlig och informativ, med enkla menyer och tydliga rubriker som leder användaren till relevant information. Detta gäller både för datir- och mobilversionen av webbplatsen, vilket gör det möjligt för användare att enkelt ansöka om lån oavsett vilken enhet de använder.

En av de mest framträdande funktionerna på Daypays webbplats är deras ansökningsformulär. Detta formulär är enkelt att fylla i och ger ett preliminärt besked direkt på skärmen, vilket gör låneprocessen snabb och effektiv. Dessutom finns det en sida för vanliga frågor och svar, samt en chattfunktion för omedelbar kundsupport.

Trots detta finns det vissa områden där webbplatsen kan förbättras. Specifikt är det svårt att hitta detaljerad information om räntor och APR, något som både förlänger och förvärrar upplevelsen en aning.

Sammanfattningsvis erbjuder Daypay en användarvänlig webbplats som gör det enkelt för kunder att ansöka om lån. Dock kan bristen på detaljerad information om räntor och APR vara ett hinder för en fullständig förståelse av lånekostnaderna.


Behandlingstid

Daypay strävar efter att göra låneprocessen så snabb och effektiv som möjligt för sina kunder. När en ansökan skickas in behandlas den i realtid i deras interna system för att göra en första bedömning. Systemet granskar ansökan och räknar ut om kunden är tillräckligt kreditvärdig för det valda beloppet. När ansökan har blivit beviljad betalar Daypay ut pengarna till kundens konto.

Daypay betalar alltid ut samma dag som ansökan beviljas, dock endast under deras öppettider. När pengarna syns på kundens konto beror dock på kundens bank. Detta innebär att kunder kan förvänta sig att ha pengarna på sitt konto senast nästa bankdag, vilket gör Daypay till ett snabbt alternativ för de som behöver omedelbar finansiering.

Det bör dock noteras att Daypay förbehåller sig rätten att i varje enskilt fall avslå en ansökan eller föreslå och bevilja en lägre kredit än det belopp som sökanden ansökt om. Detta kan potentiellt förlänga behandlingstiden, eftersom det kan krävas ytterligare kommunikation mellan Daypay och kunden.


Andra fördelar

Daypay erbjuder en rad fördelar utöver de traditionella fördelarna med ett snabblån. En av de mest framstående är att de inte tar någon UC (Upplysningscentralen) på sina snabblån mellan 1 000 till 20 000 kr. Detta innebär att din ansökan inte kommer att synas när du söker större lån hos banken, vilket kan vara en stor fördel för de som är oroade över sin kreditvärdighet.

En annan fördel med Daypay är deras snabba handläggningstid. När du skickar in din ansökan behandlas den i realtid i deras interna system för att göra en första bedömning. Om din ansökan godkänns, betalar de ut pengarna till ditt konto samma dag. Detta innebär att du kan få tillgång till de pengar du behöver snabbare än med många andra långivare.

Daypay tar också sina kunders säkerhet och integritet på stort allvar. De använder branschledande teknik för att kryptera all datatrafik vid hantering av person- och kontouppgifter, vilket ger dig extra trygghet när du ansöker om ett lån.

Slutligen, Daypay är tydliga med sina kostnader. De tror att tydlighet och ärlighet varar längst, så det finns inga dolda kostnader när du ansöker om lån hos dem. Detta ger kunderna en klar bild av vad lånet kommer att kosta, vilket hjälper dem att göra en informerad beslut om att ta ett lån.


Slutsats

Daypay är en svensk långivare som erbjuder en effektiv och användarvänlig låneprocess. De har en tydlig och transparent kostnadsstruktur, vilket innebär att det inte finns några dolda avgifter. Dessutom erbjuder de en snabb behandlingstid, med utbetalningar som sker samma dag som ansökan beviljas och genomförs under deras öppettider.

Trots dessa fördelar finns det vissa områden där Daypay kan förbättras. Specifikt är det svårt att hitta detaljerad information om räntor och APR på deras webbplats, något som gör det svårare för potentiella kunder att avgöra huruvida lånet passar för dem eller inte. 

Dessutom finns det en brist på externa recensioner, vilket gör det svårt att bedöma deras rykte baserat på kundfeedback. Behandlingstiden kan även förlängas om Daypay föreslår en lägre kredit än det belopp som söks.

På det stora hela erbjuder dock Daypay en bra lösning för de som letar efter ett lite mer kortsiktigt lån.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Recension av Daypay

Senaste nytt