Credento - är de bäst och billigast?

Credento erbjuder lån från 1000 kr upp till 40.000 kr. Låna utan avgifter och med låneskydd. Plus få möjligheten till betalningsfria månader.

3
Rating
Recenserad av Fair-laan.se
Kundservice
3
Pris
3
Användarupplevelse
4
Behandlingstid
3
Extra fördelar
2

Credento ägs av TF Bank som grundades 1987 och som erbjuder privatlån och sparkonto till privata personer samt säljfinansiering till e-handel. Deras låneerbjudanden är enkla att förstå. Med fast ränta som betyder att det är lätt att se hela lånekostnaden redan innan du ansöker om lånet.

Credento
Credento

Gå till Credento här >

Lånevillkor hos Credento

Credento har något högre krav för att kunna bevilja lån än andra långivare. Du måste ha fyllt 22 år innan du får ansöka om ett lån hos Credento och din årsinkomst från anställning eller pension måste vara minst 110 000 kronor per år. Du måste även vara folkbokförd i Sverige och Credento godkänner inte betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden.

Du får låna upp till 40 000 kronor till en fast ränta, som för närvarande är 29,04%. Återbetalningstiden kan vara upp till 5 eller 6 år beroende på lånebelopp och du har även möjlighet att teckna låneskydd om du har arbete och är under 75 år.

Låneansökningsprocessen

Du ansöker om ett lån hos Credento genom att fylla i ett formulär på deras hemsida. Förutom dina personuppgifter, inklusive adress, lånebelopp och löptid uppger du även information om inkomst, arbete, andra lån och utgifter samt hushållet. Du får ett besked direkt på skärmen när du skickar ansökan. Om din ansökan måste behandlas manuellt kan det ta några timmar innan du får ett definitivt besked via e-post.

När lånet beviljas får du signera lånet med e-legitimation och utbetalning av dina pengar påbörjas direkt till ditt bankkonto. Du har tillgång till pengarna inom 3 bankdagar. Om du inte vill signera lånet med BankID skickas lånebrevet till dig via posten. Du måste då skriva under lånebrevet och skicka tillbaka det. Du får dina pengar 1-3 bankdagar efter att Credento har mottagit det undertecknade lånebrevet.

Service och kvalitet

Som många andra långivare är Credentos kundtjänst endast öppen på vardagar. Deras ordinarie öppettider är mellan 08:00 och 17:00 men under juli stänger kundtjänst redan 16:00.

Kvaliteten på deras tjänster är okej och det är en fördel att deras erbjudande är enkla och lätta att förstå innan du ansöker om ett lån. Deras villkor och den fasta räntan påminner mer om SMS-lån än andra privatlån, men de erbjuder mycket högre lånebelopp och längre löptid.

Trygghet med Credento

Eftersom Credento ägs av en gammal bank med många års erfarenhet som erbjuder lån- och spartjänster i sju länder kan du känna dig trygg när du ansöker om lån hos Credento. De har ganska höga krav men det betyder att de kan bevilja en hög andel av alla låneansökningar. Om du uppfyller alla Credentos krav har du därför goda chanser att beviljas ett lån när du behöver det.

Sammanfattning

Credento erbjuder förhållandevis dyra lån med fast ränta och hårda krav, men ganska hög andel beviljade lån. Företaget är gammalt och tryggt med många års erfarenhet, vilket betyder att du inte behöver oroa dig om du vill ansöka om ett lån hos Credento. Däremot kan du hitta billigare lån på marknaden.

author
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.