Credento – är de bäst och billigast?

Credento är en pålitlig tjänst i Sverige som erbjuder små lån med stora möjligheter. Genom att fokusera på transparens och kundens behov, strävar Credento efter att ge sina kunder möjligheten att låna upp till 100.000 kronor. 

Med enkelhet och snabbhet i åtanke, erbjuder Credento lånemöjligheter som passar alla, och erbjuder även ett flertal andra positiva faktorer som vi ska titta lite närmare på.

3
Kundservice
3
Behandlingstid
3
Pris
3
Extra fördelar
2
Användarupplevelse
4

Om Credento

Credento är inte bara en långivare; de är en bro mellan dig och dina ekonomiska mål. Här erbjuds lån utan säkerhet som sträcker sig från 3 000 till 100 000 kronor. Oavsett om du behöver täcka oväntade utgifter eller bara vill ha ekonomisk flexibilitet, är Credento här för att hjälpa till. 

Dessutom ingår en försäkring som de kallar för ”Låneskydd” de tre första månaderna utan extra kostnad, vilket ger dig och din familj ytterligare ekonomisk trygghet. Med Credento får du inte bara ett lån; du får en partner som står vid din sida genom livets ekonomiska resa.

Kom ihåg att ett lån endast är ett alternativ, och att du aldrig bör låna mer än du kan betala tillbaka.

Sammanfattning av recension

Credento är en framträdande aktör på den svenska lånemarknaden och utmärker sig med en användarvänlig webbplats och konkurrenskraftiga räntor. Trots blandade recensioner om deras kundservice, betonar de snabba lånebesked och överföringar, vilket är värdefullt för snabb kapitaltillgång. 

Låneskyddet och betalningsfria månader ökar kundens trygghet och flexibilitet. Credento kombinerar lån med fördelar och prioriterar kundens behov, vilket gör dem till en pålitlig och kundfokuserad långivare i Sverige.


Kundtjänst

Det är lätt att komma i kontakt med företagets kundservice, och deras öppettider är generösa. Deras kundservicemedarbetare är kunniga och kompetenta, och de bidrar med ett stort antal vanliga frågor och svar som du kan ta del av.


Pris

Credento erbjuder lån utan säkerhet från 3 000 till 100 000 kronor med individuella räntor baserade på kreditbedömning, vanligtvis mellan 13,90 % och 25,95 %, med effektiva räntor mellan 14,82 % och 29,27 %. De är transparenta med informationen på webbplatsen, har inga start- eller aviseringsavgifter.


Användarupplevelse

Credentos webbplats imponerar med enkel och tydlig design som gör det lätt för användare att navigera och snabbt förstå deras erbjudanden. Webbplatsen är responsiv och anpassar sig bra till både datorer och mobila enheter, vilket är viktigt för dagens digitala användare. Den presenterar relevant information på ett överskådligt sätt.


Behandlingstid

Credento utmärker sig genom snabba lånebesked med hjälp av BankID, vilket eliminerar långa väntetider. De erbjuder även en effektiv och kundcentrerad utbetalningsprocess med moderna teknologier. Webbplatsens användarvänliga design gör låneansökningar enkla. Credento prioriterar kundkomfort och snabbhet, vilket gör dem attraktiva för snabba och pålitliga lån i Sverige.


Andra fördelar

Credento går utöver traditionella lån utan säkerhet genom att erbjuda fördelar som inkluderar gratis låneskydd i tre månader, som ger ekonomisk trygghet vid arbetsoförmåga, arbetslöshet eller dödsfall. De har inga uppläggnings- eller aviseringsavgifter och tillåter betalningsfria månader efter fyra korrekta inbetalningar, vilket hjälper låntagare i ekonomiska svårigheter.


Credento – Lån

Lånebelopp:3.000 – 100.000 kr.
Varaktighet:12 – 144 månader
Effektiv ränta:13 – 29.27 %

Fördelar

  • Användarvänlig webbplats och tydlig information
  • Konkurrenskraftiga räntor och transparent prisstruktur
  • Snabba lånebesked och överföringar för snabb kapitaltillgång

Nackdelar

  • Blandade recensioner om kundservice
  • Individuella erfarenheter varierar
  • Fokus på kundbehov, men med blandade åsikter om tjänsten

Kundtjänst

Credento har en kundservice som är avgörande för dess varumärkesuppfattning. Vid en granskning av deras webbplats är det relativt enkelt att hitta kontaktinformation, vilket indikerar en öppenhet för kundinteraktion.

När man utforskar externa källor, särskilt Trustpilot, finns det blandade recensioner om Credentos kundservice. Vissa kunder har uttryckt svårigheter med att logga in på deras webbplats för att övervaka sina lån och fakturor. Andra har nämnt problem med att motta fysiska fakturor via post, vilket har lett till förvirring och potentiella försenade betalningar. Det har också nämnts att Credento inte erbjuder vissa moderna betalningsalternativ som e-faktura eller autogiro.

Trots dessa utmaningar är det viktigt att notera att recensioner kan variera beroende på individuella erfarenheter och att företaget kan ha vidtagit åtgärder för att förbättra dessa problemområden. Sammantaget ger Credentos kundservice en blandad uppfattning, men det är alltid rekommenderat för potentiella kunder att göra sin egen forskning och interagera direkt med företaget för att bilda en egen uppfattning.

Företagsinformation

FöretagCredento / TF Bank AB
AdressBox 947, 501 10 Borås
E-postinfo@credento.se
Telefon033-722 35 70

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 16:30
Tisdag08:00 – 16:30
Onsdag08:00 – 16:30
Torsdag08:00 – 16:30
Fredag08:00 – 16:30
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

Credento erbjuder lån utan säkerhet som varierar från 3 000 till 100 000 kronor. En av de mest framträdande aspekterna av deras erbjudande är deras räntestruktur. Räntan är individuell och fastställs i samband med kreditbedömningen. Denna ränta varierar från 13,90 % till 25,95 %, med en effektiv ränta mellan 14,82 % och 29,27 %.

När det gäller transparens är denna information lättillgänglig på Credentos webbplats, vilket indikerar en vilja att vara öppen med sina kunder. Dessutom har Credento inga uppläggningsavgifter eller aviseringsavgifter, vilket är en fördel för kunderna. De tar dock ut en påminnelseavgift på 60 kr vid försenad betalning. Detta visar att medan Credento har konkurrenskraftiga priser, är det viktigt för kunder att vara medvetna om potentiella avgifter.


Krav

  • Minst 25 år gammal
  • En inkomst över en viss summa
  • Inga skulder hos Kronofogden
  • Folkbokförd i Sverige och svenskt personnummer

Ovanstående är endast grundkrav, och det kan tillkomma ytterligare krav. Kraven kan även ha ändrats när du läser det här.


Användarupplevelse

Företagets webbplats ger ett första intryck av enkelhet och tydlighet. Med en ren design och lättlästa texter är det lätt för användare att navigera och hitta den information de söker. På startsidan presenteras de viktigaste erbjudandena direkt, vilket gör det enkelt för besökare att snabbt förstå vad Credento erbjuder.

Webbplatsen är responsiv, vilket innebär att den anpassar sig väl till både dator och mobila enheter. Detta är särskilt viktigt i dagens digitala landskap där många användare föredrar att använda sina smarta enheter för att utforska och ansöka om lån. På mobilen flyter sidorna smidigt, och knapparna är tillräckligt stora för att undvika felklick.

En annan positiv aspekt är att webbplatsen inte överbelastar användaren med för mycket information. Istället presenteras den mest relevanta informationen på ett överskådligt sätt. Detta kan vara särskilt användbart för de som inte är bekanta med låneprocessen och vill ha en enkel och rakt på sak upplevelse.


Behandlingstid

En av de mest framträdande aspekterna av deras tjänst är deras snabba lånebesked. Genom att använda BankID kan kunderna få ett omedelbart besked om deras låneansökan. Detta eliminerar den långa väntetiden som ofta förknippas med traditionella låneansökningar.

När det gäller utbetalningen av lånet har Credento skapat en process som är både effektiv och kundcentrerad. Genom att integrera moderna teknologier och digitala lösningar kan Credento snabbt överföra pengarna till kundens bankkonto. Denna snabbhet och effektivitet är särskilt värdefull för kunder som behöver omedelbar tillgång till medel.

Webbplatsens design och struktur bidrar också till den positiva användarupplevelsen. Med tydliga instruktioner och en enkel ansökningsprocess kan kunderna enkelt navigera genom webbplatsen och slutföra sin låneansökan utan onödiga hinder.

Sammanfattningsvis erbjuder Credento en snabb och effektiv ansökningsprocess som prioriterar kundens behov och komfort, vilket gör dem till ett attraktivt val för de som söker snabba och pålitliga lånemöjligheter i Sverige.


Andra fördelar

Credento erbjuder inte bara traditionella lån utan säkerhet, utan även en rad ytterligare fördelar som kan vara till nytta för låntagare. En av dessa fördelar är försäkringen ”Låneskydd” som ingår de tre första månaderna utan extra kostnad när man tecknar ett lån hos dem. Denna försäkring ger låntagaren och deras familj större ekonomisk trygghet vid exempelvis ofrivillig arbetslöshet eller dödsfall. Detta visar Credentos engagemang för att erbjuda mer än bara finansiering, men också en känsla av säkerhet.

Dessutom har Credento inga uppläggningsavgifter eller aviseringsavgifter, vilket kan minska den totala kostnaden för lånet. För de som behöver flexibilitet i sin återbetalning erbjuder Credento också möjligheten att utnyttja en betalningsfri månad efter fyra korrekta inbetalningar. Detta kan vara särskilt användbart för de som stöter på tillfälliga ekonomiska svårigheter.


Ytterligare information

Credento är inte bara en plattform för att ansöka om lån utan säkerhet upp till 100 000 kr. De erbjuder också flera fördelar som kan vara till nytta för låntagare. När du tecknar ett lån hos Credento ingår försäkringen ”Låneskydd” de tre första månaderna utan extra kostnad. Denna försäkring ger låntagaren och deras familj ekonomisk trygghet i händelse av oförutsedda omständigheter.

Dessutom har Credento ingen uppläggningsavgift eller aviseringsavgifter, vilket kan minska den totala kostnaden för lånet. Men om betalningen försenas, tar de ut en påminnelseavgift på 60 kr. Ett annat intressant erbjudande är möjligheten att utnyttja en betalningsfri månad efter fyra korrekta inbetalningar, vilket kan ge låntagare den flexibilitet de behöver i vissa situationer.


Slutsats

Credento är en framstående aktör på den svenska lånemarknaden och erbjuder inte bara lån utan säkerhet men också en rad fördelar som skiljer dem från andra långivare. Med en tydlig och användarvänlig webbplats, kan kunder snabbt och enkelt navigera för att hitta den information de behöver. De erbjuder konkurrenskraftiga räntor och en transparent prisstruktur, vilket gör dem till ett attraktivt val för de som söker finansiering.

Deras kundservice har fått blandade recensioner, men det är viktigt att notera att individuella erfarenheter kan variera. När det gäller behandlingstiden är Credento snabb med att ge lånebesked och överföra pengar, vilket är avgörande för de som behöver snabb tillgång till medel. Ytterligare fördelar som försäkringen ”Låneskydd” och möjligheten till betalningsfria månader ger kunderna extra trygghet och flexibilitet.

Sammanfattningsvis kombinerar Credento konkurrenskraftiga låneprodukter med en rad fördelar som gör dem till ett attraktivt val för de som söker lån i Sverige. Med fokus på kundens behov och enkelhet, står Credento ut som en pålitlig och kundcentrerad långivare.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Credento

Senaste nytt