Compricer - är de bäst och billigast?

Compricer jämför mellan flera olika typer av finansiella tjänster så som försäkringar, mobiltelefoni, el, bredband, lån och sparkonto. De erbjuder dessutom en personlig service.

Alternativ till Compricer - Recension av Compricer

Alternativ till Compricer

Uppdaterad 1 mars, 2021

Compricer

5/5 Recenserad av Fairlån
Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Compricer är ett av Sveriges största och mest välkända jämförelsesajten. Här kan du jämföra många olika finansiella tjänster som försäkringar, el, bredband och mobiltelefoni, sparkonto och lån. De erbjuder både jämförelsetjänster online och personlig service för att hitta det bästa låneerbjudandet för just dig.

Compricer
Compricer

Gå till Compricer här >

Lånevillkor hos Compricer

Eftersom Compricer erbjuder lånförmedlingstjänster är det långivare själva som ställa lånevillkoren och kraven. Däremot har de partners som har låga krav och du få ansöka om lån via Compricer efter att du har fyllt 18 år. Du ska ha en årsinkomst från anställning eller pension på minst 110 000 kronor per år. Du måste även vara folkbokförd i Sverige. För att låna mer än 30 000 får du inte ha haft ett skuldsaldo hos Kronofogden på 6 månader, men du får ansöka om lån om du har betalningsanmärkningar. Compricer skickar då låneansökan till de banker och kreditinstitut som är beredd att bevilja lån trots betalningsanmärkningar.

Du kan ansöka om ett lån mellan 1 000 kronor och 500 000 kronor med en löptid upp till 12 år. Compricer gör det lätt att se och jämföra alla lånekostnader inklusive uppläggningsavgifter och aviavgifter. Då blir det enkelt att hitta det billigaste lånet och spara mycket pengar. Räntan varierar kraftigt mellan de olika kreditbolagen som samarbetar med Compricer och du kan hitta lån med ränta mellan 3,5 % och 33 %.

Låneansökningsprocessen

Du ansöker om lån hos Compricer genom att fylla i formuläret på deras webbsida. Allt du behöver ange är dina personuppgifter, lånebelopp och löptid. Du uppger även om du vill teckna ett nytt lån eller lösa in andra lån. Du ange även personuppgifter på eventuella medsökande och skickar ansökan.

Din ansökan skickas sedan till de banker och kreditinstitut vars krav du uppfyller. En enda kreditupplysning tas, men du får låneerbjudanden från flera olika långivare. Det kan ta upp till 4 dagar innan du får in alla svaren då de ska hämta så många erbjudanden. Men du behöver inte vänta på alla svar om du snabbt får ett låneerbjudande du vill nappa på. Därefter sker all kommunikation direkt med den långivare du har valt och lånet undertecknas och betalas ut enligt långivarens villkor. Oftast får du pengarna inom 1-5 bankdagar från den dagen lånet beviljas.

Service och kvalitet

Kundtjänsten hos Compricer är endast öppet måndag till fredag mellan 09:00 och 18:00, men deras medarbetare är duktiga och hjälpsamma med ett gott bemötande. Servicen de erbjuder är bra och du kan lätt få den hjälpen du behöver när du vill ansöka om ett lån.

Compricer hålla hög kvalitet och deras jämförelseverktyg gör det lätt att jämföra alla deras samarbetspartners redan innan du ansöker om lånet. En fördel med deras jämförelsetjänst är att den inkluderar flera långivare än de samarbetspartners som de skickar din ansökan till om du väljer att ansöka hos Compricer.  Du har då möjlighet att ansöka om lån direkt hos de andra långivarna utan förpliktelser.

Trygghet med Compricer

Compricer är ett stort företag och del av en koncern som inkluderar Blocket och andra stora verksamheter. Vid deras lånejämförelse tjänster samarbetar de även med Lendo så du kan känna dig tryggt när du ansöker om ett lån hos Compricer. Deras förhållandevis låg krav betyder att du har möjlighet att teckna ett lån även om din ekonomi inte är fläckfri. Deras stora och tillförlitliga samarbetspartners inkluderar kreditinstitut som är beredda att bevilja lån till person som annars har svårt att teckna ett lån.

Sammanfattning

Compricer är ett stort och välkänd företag som erbjuder en rad jämförelsetjänster. Här kan du jämföra både lån, sparkonto, försäkringar, mm. De samarbetar med många stora och tillförlitliga långivare och erbjuder personlig service som hjälper dig att hitta det rätta lånet för just dig. Att du dessutom kan ansöka om flera låneerbjudande via Compricer eller ansöka om lån direkt hos deras samarbetspartners ger dig större valmöjligheter än hos andra jämförelsesajter och låneförmedlare.

Andreas Linde
Skriven av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
Nämndes i