BigBank – är de bäst och billigast?

Hos BigBank kan du låna upp till 200.000 kr under 120 månader. Bigbank är verksam i 9 länder vilket gör att låneprocessen är smidig och säker, från början till slut.

BigBank

3
Customer service
3
Processing time
3
Price
3
Extra benefits
3
User experience
4

BigBank specialiserar sig i lån- och spartjänster för konsumenter. De grundades i Estland i 1992 och har därför många års erfarenhet trots att de är nya på den svenska marknaden. Deras vision är att vara enkla och omtänksamma och en liten och smidig aktör på marknaden.

BigBank
BigBank

Gå till BigBank här >

Lånevillkor

För att låna pengar hos BigBank måste du ha fyllt 20 år och vara folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka, vilket är något högre grundkrav än hos många andra banker och långivare. BigBank har även en övre åldersgräns. Du måste då ha återbetalat ditt lån innan du fyller 75 år. De godkänner endast inkomst från anställning eller ålderspension som måste vara högre är 140 000 kronor per år.

Däremot har BigBank lägre krav om betalningsanmärkningar än andra banker och är beredd att bevilja lån till dig trots upp till 5 betalningsanmärkningar som är mer än 6 månader gammal. Dock får du inte har skuldsaldo hos Kronofogden.

Du får låna mellan 10 000 kronor och 125 000 kronor utan säkerhet och välja återbetalningstid mellan 6 månader och 8 år. Räntan är för närvarande mellan 13 % och 25 % och sätts individuellt efter att du har ansökt om lån. Till skillnad från många andra långivare erbjuder BigBank fast ränta under lånetiden istället för rörlig ränta. Utöver räntan betalar du en administrationsavgift på 35 kronor i månaden.

Låneansökningsprocessen

Att ansöka om ett lån hos BigBank börjar med att du fyller i dina uppgifter på deras webbsida. Formulären för dina personuppgifter kräver lite mer information än andra långivare och du måste ge information om din boendesituation och inkomst. Om du vill använda lånet för att lösa in andra lån får du även ange information om dessa lån. När din ansökan är skickad kontaktar en handläggare dig via telefon för att vägleda dig och hitta deras bästa lånelösning för din situation.

BigBank erbjuder även signering av lånet via e-legitimation vilket påskyndar utbetalning av lånebeloppet och de föredrar att låntagare betalar av lånet via autogiro. Att de vill automatisera en stor del av sin verksamhet betyder dock inte att de drar ner på sin service gentemot kunderna. Kundservice har öppet 08.00 – 17.00 på vardagar.

Service och kvalitet

Deras webbsida är lätt att använda och all information du behöver är enkelt att hitta. Sidan är enkel att navigera och du kan ansöka direkt via hemsidan.

Deras kundtjänst har öppet måndag till fredag mellan 08:00 och 17:00 och deras satsning på automatisering betyder att det är smidigt och enkelt att ansöka om lån hos BigBank. Med personlig service och rådgivning blir det lättare för dig att hitta den bästa lösningen för dig.

Trygghet hos BigBank

Med 20 års erfarenhet av lån- och spartjänster är BigBank ett stort och tryggt företag med kontor över hela Europa från Spanien till Finland. Du kan därför känna dig trygg oavsett om du vill låna pengar eller spara pengar hos BigBank.

Sammanfattning

BigBank är en stor och erfaren bank som erbjuder både lånetjänster och spartjänster. Deras webbsida kunde varit lite bättre med mer tillförlitlig information men de har en bra kundtjänst som snabbt svara på alla frågor. Deras grundkrav är ganska höga och även räntan är hög, men de tillåter upp till 5 betalningsanmärkningar och erbjuder fast räntan under lånets löptid. Vilket betyder att du vet precis hur mycket du kommer att behöver betala varje månad.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.

Senaste nytt