Avida Finans – är de bäst och billigast?

Avida Finans är specialister på finansiering för både företag och privatpersoner. Med en närvaro i Sverige, Norge och Finland erbjuder de finansiella alternativ och tjänster som är anpassade för att möta kundernas behov. Med en enkel inloggning kan kunderna få tillgång till en rad tjänster som Avida Finans erbjuder, och deras webbplats är väl utformad för att bidra med en bra användarupplevelse.

4
Kundservice
4
Behandlingstid
4
Pris
4
Extra fördelar
4
Användarupplevelse
5

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 10 000 – 150 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta Från 12 %
Utbetalning Måndag 08:00
 • Samla dina lån och krediter
 • Ansök om kredit med betalningsanmärkningar
 • Ansök om kredit med en medsökande
Exempel: Låneexempel Avida krediten: Låna 100 000 kr på kredit i 5 år. Aviavgift 10 kr, uppläggningsavgift 250 kr. Årsavgift 300 kr. Ränta 15%. Effektiv ränta 16,93%. Totalt 140 175 kr. (Annons)

Om Avida Finans

Avida Finans är ett företag som erbjuder finansiella alternativ för både företag och privatpersoner. De erbjuder både ett vanligt lån (AvidaLånet) och ett kreditlån (AvidaKrediten). Utöver dessa tjänster, erbjuder Avida Finans även sparkonton med hög sparränta, företagsfinansiering och fakturabelåning. 

De strävar efter att frigöra likviditet och minska administrationen för sina kunder. Med en stark närvaro i de nordiska länderna, fortsätter Avida Finans att växa och utveckla sina tjänster för att bättre tjäna sina kunder.

Som om inte det räcker har de fått utmärkta betyg från tidigare kunder, samt bidrar med en användarvänlig webbplats som möjliggör smidig hantering av både ansökningar och andra ärenden.

Sammanfattning av recension

Avida Finans är en pålitlig och kundfokuserad aktör på den svenska finansmarknaden som erbjuder AvidaLånet och AvidaKrediten, även till personer med betalningsanmärkningar. Med konkurrenskraftiga räntor, sparkonto med hög ränta och möjlighet att öka befintliga lån, erbjuder de omfattande finansiella alternativ. Deras användarvänliga webbplats och snabba behandling gör ansökningsprocessen smidig. Avida Finans prioriterar kundernas bästa intressen och är ett utmärkt val för finansiella behov i Sverige.


Kundtjänst

Företaget prioriterar kunder med en lättillgänglig och effektiv kundtjänst. Trustpilot-recensioner visar gott rykte med snabb och hjälpsam service samt positiva kundupplevelser. Företaget svarar aktivt på negativa recensioner, visar engagemang för förbättring och värdesätter kunderna för en förstklassig serviceupplevelse.


Pris

De anpassar räntor baserat på kundens kreditvärdighet och prioriterar att undvika dolda avgifter. Genom att erbjuda konkurrenskraftiga räntor och låga avgifter skapar de en förtroendefull relation med låntagare. Räntesatsen kommer att variera mellan 7,90% och 21,95% beroende på dina ekonomiska förutsättningar.


Användarupplevelse

Här erbjuds en användarvänlig och responsiv hemsida med tydlig information om lån och krediter för både privatpersoner och företag. Dess rena design och snabba laddningstider skapar en behaglig upplevelse. Intuitiv navigering och tydliga beskrivningar hjälper användare att förstå deras finansiella tjänster. Säkerhetsinformation visar deras kundfokus på säkerhet.


Behandlingstid

Lån godkänns vanligtvis på 15 minuter, medan krediten kan ta upp till en timme. Efter godkännande signerar du enkelt med BankID, och pengarna är tillgängliga inom 1-2 bankdagar. Denna effektivitet visar deras fokus på kundernas tid och behov. Hemsidan bidrar till enkelheten och tydligheten i processen.


Andra fördelar

Avida Finans erbjuder utöver traditionella lån och krediter även fördelar som sparkonto och fakturabelåning för företag. De tillåter befintliga kunder att öka sina lån och ger därmed flexibilitet för oväntade utgifter eller skuldkonsolidering. Deras kundfokus och extra förmåner gör dem till ett attraktivt val för låntagare och sparare i Sverige.


Avida Finans – Lån

AvidaKrediten

Lånebelopp 10 000 – 150 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Ränta 4.95 – 21.95 %
Effektiv ränta Från 12 %
Uppläggningsavgift 250
Ålder 20 år
Årlig inkomst 150 000 kr

Fördelar

 • Kundcentrerad med transparent prissättning
 • Erbjuder sparkonto och samlingslån
 • Snabb behandling och användarvänlig webbplats

Nackdelar

 • Kräver detaljerad information om ansökan
 • Vissa lån kan ta upp till en timme att få svar på
 • Dyr ränta om du har sämre ekonomiska förutsättningar

Kundtjänst

På deras hemsida är det enkelt att hitta kontaktinformation, vilket gör det smidigt för kunderna att få hjälp. Deras kundservice är öppen varje vardag och du kan också direkt kontakta en medarbetare från en specifik avdelning.

Externa källor som Trustpilot visar att Avida Finans har ett gott rykte när det gäller kundservice. Många kunder har uttryckt sin uppskattning för företagets snabba och hjälpsamma respons. 

Recensioner belyser ofta den enkla processen, den artiga servicen över telefon och den övergripande positiva upplevelsen av att interagera med Avida Finans.

Det är också värt att notera att Avida Finans aktivt svarar på negativa recensioner på Trustpilot, vilket visar deras engagemang för att förbättra kundupplevelsen och lösa eventuella problem.

Företagsinformation

FöretagAvida Finans AB
AdressMagnus Ladulåsgatan 65, 118 28 Stockholm
E-postkonsument@avida.se
Telefon010-551 75 80

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00-16:00
Tisdag09:00-16:00
Onsdag09:00-16:00
Torsdag09:00-16:00
Fredag09:00-16:00
Lördag
Söndag

Pris

På deras hemsida presenteras information om räntor och avgifter på ett tydligt och lättförståeligt sätt, vilket underlättar för kunder att göra välgrundade beslut. Räntan som erbjuds av Avida Finans kan variera beroende på flera faktorer, inklusive kundens kreditvärdighet, lånebelopp och löptid.

Deras öppenhet kring prissättning och avgifter visar att de sätter kundens behov i centrum. Genom att undvika dolda avgifter och oväntade kostnader, strävar Avida Finans efter att ge sina kunder en klar bild av den totala kostnaden för deras lån. Detta skapar en förtroendefull relation mellan långivaren och låntagaren.

Jämfört med andra långivare på marknaden, erbjuder Avida Finans konkurrenskraftiga räntor. Men det är inte bara räntan som bör beaktas när man jämför lån. Avida Finans fokuserar på att erbjuda en balans mellan rimliga räntor och låga avgifter, vilket gör dem till ett attraktivt val för många låntagare.


Krav

 • Ålderskrav: 20 år
 • Inkomstkrav: Deklarerad inkomst i Sverige
 • Bostadskrav: Folkbokförd i Sverige
 • Kreditprövning: Använder UC (Upplysningscentralen)
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

Användarupplevelse

Det står tydligt vad som gäller för lån respektive kreditlån och det finns kategorier som berör dig som privatperson eller företag. Vid testning av webbplatsen på både mobil och dator är sidan responsiv och anpassar sig smidigt till olika skärmstorlekar. Navigeringen är intuitiv, vilket gör det enkelt för användare att hitta den information de söker.

Designen är ren och okomplicerad, vilket bidrar till en behaglig visuell upplevelse. Laddningstiderna är snabba, vilket minskar väntetiden för användarna. Dessutom finns det tydliga anvisningar och beskrivningar för varje tjänst, vilket hjälper användarna att förstå de olika finansiella produkterna och tjänsterna som erbjuds.

En annan positiv aspekt är att webbplatsen innehåller viktig information om säkerhet och bedrägerier, vilket visar att Avida Finans prioriterar sina kunders säkerhet.


Behandlingstid

Deras privatlån behandlas inom 15 minuter, medan en kredit kan ta uppemot en timme. När du fått ditt godkännande skickas ett låneavtal till dig som du smidigt signerar med ditt BankID.

Din utbetalning eller kredit blir tillgänglig inom 1-2 bankdagar. Denna snabba och effektiva process visar att Avida Finans prioriterar sina kunders tid och behov. Genom att minimera väntetiden och erbjuda en enkel och smidig ansökningsprocess, kan kunderna snabbt få tillgång till de medel de behöver.

Webbplatsens design och struktur bidrar också till denna smidiga upplevelse. All nödvändig information är lättillgänglig, och stegen för att ansöka om ett lån är klart definierat.


Andra fördelar

En av företagets fördelar är deras sparkonto med hög sparränta, vilket ger kunderna möjlighet att spara pengar med en attraktiv ränta från första kronan. Detta är särskilt fördelaktigt i en tid när många traditionella banker erbjuder mycket låg eller till och med noll ränta på sparkonton.

För företag erbjuder Avida Finans fakturabelåning, vilket kan hjälpa företag att frigöra likviditet och minska administrationen. Detta kan vara särskilt värdefullt för små och medelstora företag som behöver snabb tillgång till kapital.

För de som redan är kunder hos Avida, finns det även möjlighet att öka sitt befintliga lån, vilket kan vara användbart för dem som står inför oväntade utgifter eller vill konsolidera andra skulder.


Ytterligare information

De har en särskild sektion på sin webbplats som är dedikerad till att informera kunder om bedrägerier och hur man kan skydda sig mot dem. Detta visar att företaget inte bara bryr sig om sina kunders ekonomiska välbefinnande, utan också deras säkerhet och integritet.

För befintliga kunder erbjuder Avida Finans möjligheten att öka sitt nuvarande lån, vilket kan vara särskilt användbart för dem som står inför oväntade utgifter eller vill konsolidera andra skulder. Detta ger kunderna flexibilitet och bekvämlighet när det gäller deras finansiella behov.

Dessutom erbjuder Avida Finans fakturabelåning, en tjänst som kan hjälpa företag att frigöra likviditet och minska administrationen. Detta kan vara särskilt värdefullt för små och medelstora företag som behöver snabb tillgång till kapital.


Slutsats

Avida Finans erbjuder två olika slags lån, AvidaLånet och AvidaKrediten. De har liknande fördelar och villkor, men med AvidaKrediten kan du bli beviljad lån trots betalningsanmärkningar. 

Genom att kombinera konkurrenskraftiga räntor med en rad extra fördelar, som ett sparkonto med hög sparränta och möjligheten att öka befintliga lån, erbjuder Avida Finans en omfattande uppsättning finansiella alternativ som passar en mängd olika behov.

Webbplatsens användarvänlighet, kombinerat med deras transparenta prissättning och snabba behandlingstid, gör ansökningsprocessen smidig och enkel. Avida Finans har en kunnig personal som vill hjälpa dig ifall du har några som helst funderingar eller tankar kring ditt lånebeslut. 

Med en snabb ansökan och utbetalning är Avida Finans ett bra alternativ på marknaden.

Fairlån rapporterar från ett brett utbud av den svenska lån leverantörer som finns på marknaden. Några av lån leverantörerna samarbetar vi med vilket innebär att vi får provision från dessa.
Fairlån > Lånöversikt > Avida Finans

Senaste nytt