Låna till renovering

Låna till renovering

En renovering kan bli aktuell när din bostad är gammal och sliten.

Äger du din egen bostad, till exempel en villa, så måste du bekosta det hela själv. Det är inte alla som har sådana pengar liggandes, men du kan faktiskt låna pengar för ändamålet.

Vad är renoveringslån?

En renovering av din bostad kan inte bara göra hemmet mer trevligt, det kan också öka värdet på bostaden.

Det kan vara bra dels inför en framtida försäljning av bostaden, men också om du ska förhandla om ditt nuvarande bolån. Det finns flera olika sätt du går vidare på om du är ute efter att låna pengar till en renovering.

De två vanligaste lånen är antingen att du tar ett privatlån eller kontaktar din bank för att utöka bolånet. Kostnaderna kan skilja sig en del beroende på vilket alternativ du väljer att använda.

Privatlån för renovering

Att ta ett privatlån är det alternativ som både är enklast och ofta snabbast.

Det kan bero en hel del på räntan och det är inte omöjligt att hitta ett överkomligt lån inför din renovering. När du har renoverat färdigt kan du baka in det hela i bolånet, på så vis kan du ofta spara in på räntan.

Om du inte är säker på vilka som erbjuder bra räntor på privatlån så kan vi på fair-laan.se hjälpa dig med det.

Vi erbjuder dig en lista över de bolag som erbjuder privatlån och du kan enkelt jämföra vilka som har bäst ränta.

Utökning av bolånet

Det här alternativet är inte tillgängligt för alla.

Om du ska låna till en renovering blir det oftast billigast om du utökar ditt nuvarande bolån. För att du ska kunna göra det måste du ha ett övervärde på ditt hem. Med andra ord, ditt nuvarande bolån måste vara på mindre än 85% av värdet på bostaden.

Det är inte heller säkert att du får utöka bolånet om din bostad redan är högt belånat. Om du tror att du har möjligheten så bör du åtminstone fråga din bank, eftersom det blir billigast så.

Att tänka på inför renoveringen

Om du tänkt att renovera din bostad så finns det flera saker att tänka på. Först och främst bör du fundera på om lånet verkligen behövs eller om du har tillräckligt i besparingar. Lån innebär alltid en kostnad och du vill såklart undvika dessa om det går.

Om det är en större renovering som du har gjort, kan det höja värdet markant. Därför bör du alltid göra en ny värdering efter att du är klar, för att få veta det nya värdet av din bostad. Det är också viktigt att veta inför framtiden ifall du ska omförhandla ditt bolån.

Om du letar efter ett förmånligt bolån så finns vi på fair-laan.se här för dig.

Vi hjälper dig hitta det bästa bolånet från första början så att du slipper få problem i framtiden när du ska renovera din bostad. Du kan jämföra räntor och lånebelopp samt olika för- och nackdelar med de olika långivarna.

Det är helt gratis att använda oss.